Автор Тема: Съвети за избор и разположение на озвучителни тела  (Прочетена 25044 пъти)

Неактивен Ulfhedinn

• Публикации: 43
  • Time fades even legend...
Re:Съвети за избор и разположение на озвучителни тела
« Отговор #30 -: Декември 03, 2012, 14:31:53 pm »
Здравейте,
в събота направих прослушване на KEF R300 със собствения ми ресийвър и моя музика (флакове и дискове), което ще споделя с вас. На някого може да му бъде полезно. Прекарах половин ден с KEF-овете и отличните впечатления, които ми направиха тези ОТ на Експото се потвърдиха отново.
Музиката беше както следва:

1. Ayo - Joyfull (2006)
2. E.S. Posthumus - Makara (2009)
3. Pink Floyd - The Division Bell (1994)
4. The Robert Frip String Quintet - The Bridge Between (1993)
5. Laura Fygi - Songbook - 20 Jazz Greatest Hits (2009)
6. Ulf Wakenius - Vagabond (2012)
7. Youn Sun Nah - Same Girl (Collector's Edition) (2011)
8. Edwyn Collins - Gorgeous George (1994)
9. Dream Theater - A Dramatic Turn Of Events (2011)
10. Frank Sinatra - Best Of The Best (2011)
11. Gothic 3 OST (2006)
12. Leonard Cohen - I’m Your Man (1988)
12. Belphegor - Pestapokalypse VI
13. Grip Inc. - Solidify (1999)
14. Bach - Baroque Masterpieces (1998)
15. Amorphis - Magic & Mayhem – Tales from the Early Years (2010)
16. Tool - Aenima (1996) и 10000 Days (2006)

Впечатленията ми от R300 са изцяло положителни. Не установих никакви изкривявания или деградации на звука, дори в парчета като Pest Teufel Apokalypse (Belphegor). За да не пропусна нещо взех и мой приятел професионално занимаващ се със звук и музика, който сподели също отлични впечатления от въпросните ОТ. Според него също не може да се говори за звукови деформации, дори и на екстремно високи нива на слушане. Колоните са много динамични и жизнени, пресъздават вярно записите, които им пуснах и са много детайлни. Това, което не ми допадна в RX6 и Klipsh беше напрегнатият звук, който при R300 според мен отсъства. KEF-овете се справиха с лекота с всичко, което беше пуснато, дори и с най-динамичните и сложни пасажи. Женските вокали звучат много живи и богати, но най-впечатлени останахме от пресъздаването на струнните инструменти, там R300 се справиха блестящо.
Не бих казал, че нещо не достига на KEF-овете и високите, и средите и ниските звучат страхотно. Останах приятно изненадан от разположението на музиката в пространството - в някои парчета се създава илюзията за вертикално позициониране на музиката (например гласа на Laura Fygi в кавъра на Dream a Little Dream).
Обърнах специално внимание на двата албума на Tool, защото ги познавам много добре и отдавна (купих си ги още при излизането им), специално се вслушвах за "... резонанси и звуци (изкривявания), които напълно отсъстват на записа", но не установих подобни. Явно критериите и възприятията ни с Рудра са коренно различни. Нищо лошо, в което.
Саундтракът на Gothic 3 звучеше внушително на R300. Усещаше се цялата мощ на инструментите в Bochum Symphony Orchestra и страхотните вокали на Lisbeth Scott звучаха все едно тя беше в стаята :)
Споделих с екипа на магазина, че се двоумя между R300 и ATC scm 11 и тяхното мнение е, че това е наистина труден избор, доколкото и двете ОТ са отлични. С нетърпение очаквам демонстрация на SCM 11, защото R300 оставиха у мен страхотни впечатления.
А да, Ямахата също се справи добре, но с усилвател ARCAM, материалът звучеше още по-добре.
My two pennies worth, btw.

Поздрави.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #31 -: Декември 03, 2012, 15:01:34 pm »
Колега а с какъв плеър ги слуша.  :)
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Ulfhedinn

« Отговор #32 -: Декември 03, 2012, 15:04:22 pm »
Дисковете ги слушахме с OPPO BDP-95, а флаковете  - през USB на Ямахата.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #33 -: Декември 03, 2012, 15:20:28 pm »
Аха само да ти каже че ОРРО-то е един от малкото блу-рей плеъри които не отстъпва на СД плеърите по качестово на звука да го имаш в предвид  (y) .
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Ulfhedinn

« Отговор #34 -: Януари 04, 2013, 10:53:33 am »
Честита 2013 г. на всички. Пиша това, за да не оставям темата незавършена. Вече съм собственик на чифт KEF R300. По-нататък ще изграждам системата си на базата на R серията на KEF. Благодаря на всички, които ми помогнаха в избора.