Автор Тема: Избор на стерео усилвател, с възможност за интегриране в AV система  (Прочетена 8587 пъти)

premo

• Гост
Здравеите имам изградена кино система и бих искал да добавя хубав стеро усилвател. Имам ресийвър с pre out които за кино е супер но за стерео ми се струва че има какво да се желае.Ресийвъра е marantz sr5005+focal 816 помещенито е 27кв.м

Неактивен Invisigoth

• Публикации: 36
Какъв е бюджетът?
Иначе Marantz pm7003/4 ще пасне тонално и визуално.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Хубаво щеше да е, да споменеш и бюджет за суилвателя, както и източник - настоящ или бъдещ.
Иначе Focal се съчетават чудесно както с Creek, така и с Naim.
Като план максимум бих препоръчал Creek Destiny 2 или Naim Nait XS

premo

• Гост
източника  е marantz ud5005 а бюджета е около 2000-2500лв засега имам още малко работа по киното ще публикувам снимки по нататък

premo

• Гост
По принцип marantz най добре ще пасне визуално но може би по голям модел от 7004 а naim и creek, тези модели са над бюджета които съм определил

tito12

• Гост
Здравейте!
Планирам да си взема Yamaha RX-V673 и въпросът ми е какъв усилвател може да си взема за него като парите са около 700-800лв.
И ако може да ме ориентирате за две колони и субуфер които по нататък ще увелича за да си направя 5.1.
Стаята е около 25кв. ,а парите за колони до 2000лв.
Държа повече на качество отколкото на сила.
Ясно ми е, че парите за качествен звук са малко, но въпреки това.

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Yamaha RX-V673 няма предусилвателни изходи, за надграждане със стерео усилвател - по описаната на сайта схема.
Отделно, стерео усилвателите, които поддържат такъв тип свързване, са в по-висок бюджет - обсъждани са вече в няколко теми тук във форума. Ето пример - Съвет за усилвател към система за домашно кино

tito12

• Гост
Може ли да ми кажете тези предусилвателни изходи как се означават в характеристиките на ресийвъра.

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Като многоканален Pre-Out, от който се използват предусилвателните изходи за предна лява и предна дясна колона - FL / FR=.

tito12

• Гост
Объркването ми идва от това, че в характеристиките на Yamahata пише : Preout    SW (2 x mono).
Това за друго ли е?

Благодаря за отделеното време.

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Preout    SW (2 x mono) - Предусилвателен изход за Субуфер - 2  моно изхода.