Автор Тема: Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения  (Прочетена 269215 пъти)

darco

• Гост
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения
« Отговор #30 -: Април 10, 2010, 01:57:02 am »
Здравейте,
Поздравления за новия форум - пожелавам успех.

Имам едино питане свързано с т.н. TV GUIDE - програма на каналите на цифровата телевизия . При мен се получава много странен ефект - ту го има, ту го няма :(
Не мога да хвана зависимост. Примерно разглеждам го за даден канал - виждам даден филм почва от Х часа. Спирам телевизора, пускам го пак и вече дава "няма информация". И 2 часа да чакам - не се появява. На другия ден примерно се появява и по-късно пак изчезва.
След пресканиране на каналите - излиза пак  - след няколко часа изчезват отново.
Когато го има - е доста бедно - примерно дава 1 филм дневно.

Знам, че като цяло телевизиите не ги поддържат тези информации пълни - повече по принцип нямат, но при мен ту има, ту няма.
Някаква идея ? Възможно ли е да е от слаб сигнал (принципно картината е качествена и на цифровата и на аналоговата) ?

Телевизора е SAMSUNG LE40B650 - фърмуерър 2005.0 (пач с SamyGO)
Кабелната е от Евроком София с CAM модул

Поздрави

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #31 -: Април 10, 2010, 12:36:35 pm »
Ти говориш за EPG - Electronic Program Guide. Щом се губи от време на време означава ,че проблема е или в кабелният оператор или сигнала ти е слаб. Извикай техниците да ти замерят силата на сигнала и евентуално да сменят някои от табчетата и сплитерите.Прегледай си и ти кабелната мрежа у дома да не би някъде да има слаба връзка между кабелите и F конекторите и съответно сплитерите.

darco

• Гост
« Отговор #32 -: Април 11, 2010, 00:12:55 am »
Благодаря за информацията, а и за коректното наименование на услугата - сега вече ще мога по-лесно да намирам информация за нея :)
Интересно, че по форумите се обсъждат много от функциите на телевизорите, но за това рядко съм срещал - явно не е популярно, а според мен е основния плюс на цифровата след качеството.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #33 -: Април 11, 2010, 11:55:46 am »
Благодаря за информацията, а и за коректното наименование на услугата - сега вече ще мога по-лесно да намирам информация за нея :)
Интересно, че по форумите се обсъждат много от функциите на телевизорите, но за това рядко съм срещал - явно не е популярно, а според мен е основния плюс на цифровата след качеството.
Разбира се че е плюс./В Англия имат нещо подобно на нашият EPG ,но при тях се нарича MHEG./
Често се  обсъжда по форумите. Проблемите са много и са причинени от кабелните оператори. Самото EPG се попълва от оператор/на компютър/ и се зарежда в сървъра на кабелният /или сателитен/ оператор.Сървъра пуска сигнала заедно със самите програми по мрежата. Често по невнимание операторите грешат при попълването на програмата-или в часовете или със заглавията на предаванията а това води до изместване на програмата във времето и ако си задал телевизора да се включи със старта на дадено предаване/да не го истървеш/ може неприятно да се изненадаш,че то всъшност току що е свършило  или това което си задал не е това което дават в момента.Също така кабелните оператори не попълват EPG за всички програми които излъчват-обикновено го има само в около 30% от списъка.Това разбира се е недостатък ,ако нямаш пред себе си програмата за седмицата а искаш да провериш кога ще дават конкретно предаване или филм.

darco

• Гост
« Отговор #34 -: Април 11, 2010, 12:45:07 pm »
Проблемите са много и са причинени от кабелните оператори. Самото EPG се попълва от оператор/на компютър/ и се зарежда в сървъра на кабелният /или сателитен/ оператор.Сървъра пуска сигнала заедно със самите програми по мрежата. Често по невнимание операторите грешат при попълването на програмата-или в часовете или със заглавията на предаванията а това води до изместване на програмата във времето и ако си задал телевизора да се включи със старта на дадено предаване/да не го истървеш/ може неприятно да се изненадаш,че то всъшност току що е свършило  или това което си задал не е това което дават в момента.Също така кабелните оператори не попълват EPG за всички програми които излъчват-обикновено го има само в около 30% от списъка.Това разбира се е недостатък ,ако нямаш пред себе си програмата за седмицата а искаш да провериш кога ще дават конкретно предаване или филм.
Това е интересно. А защо програмата не се дистрибутира още от конретния телевизионен канал, който формира първоначалното излъчване ? Всички съвременни телевизии имат имат предварително планирана програма в електронен формат (като плейлист). Или може би има технически трудности .
(малко се отклонихме от самсунгите, извинявам се за което)

И за да съм полезен на чудещите се за телевизор - SAMSUNG е марката. Цветове, контраст, динамика и най-важното за мен - мултимедийни възможности - покрива всичките ми изисквания.Особенно при наличието на SamyGO екстеншъните.

За тези, които се мъчат още с DLNA възможностите - спрете, просто е излишно. Подкарайте си SamyGO с настроена Samba(Windows Share) към най-близкия компютър и ще имате всичко което ви е нужно за гледане на филми (превъртане,спиране, продължаване от същото място след време, без нужда от допълнителни софтуери, индексиране на съдържание и т.н.) От както го сложих - просто се родих

Поздрави :)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #35 -: Април 11, 2010, 13:40:41 pm »
Някои програми в Щатите и западна Европа го правят. Заедно с програмата качват и EPG на сателита. При нас поне засега няма да стане защото нашите телевизии все още излъчват аналогов сигнал който конвертират в цифров и пускат по мрежата.Малко са и собствениците на телевизори с EPG.Все още преобладаващи са кинескопните телевизори.

venci79

• Гост
« Отговор #36 -: Април 12, 2010, 22:32:55 pm »
а W серията на сони на коя серия на самсунг отговаря.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #37 -: Април 13, 2010, 00:26:27 am »
6-та серия.

venci79

• Гост
« Отговор #38 -: Април 13, 2010, 00:43:02 am »

6-та серия на самсунг или 7 на филипс модели 2009?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #39 -: Април 13, 2010, 10:32:36 am »
Да, всички те са от 2009.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #40 -: Април 13, 2010, 10:37:07 am »
venci79  явно пита- коя серия от двете е по-добрата.

venci79

• Гост
« Отговор #41 -: Април 13, 2010, 11:24:47 am »
venci79  явно пита- коя серия от двете е по-добрата.
да точно коя е по-добра 6 на самсунг 2009 или 7 на филипс 2009 за 2010 сигурно още нямате инфо.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #42 -: Април 13, 2010, 12:03:35 pm »
При положение, че вече са неактуални модели не виждам смисъл да се обсъждат.
Иначе, аз лично харесвам повече модела на Самсунг - B650.

Bra1nSicK

• Гост
« Отговор #43 -: Април 13, 2010, 22:44:10 pm »
Какво ви е мнението за LED LCD-тата на Самсунг?

И по специално UE40B7020 или някой друг ако има по-добър за около 2000 лв.  ???

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #44 -: Април 13, 2010, 23:19:15 pm »
Какво ви е мнението за LED LCD-тата на Самсунг?

И по специално UE40B7020 или някой друг ако има по-добър за около 2000 лв.  ???
Моето мнение от това което съм видял е че модела UE40B7020 е много добър.Руснаците също го хвялат в техният форум.При неговият събрат UE40В6000 често имаше неравномерна подсветка-в ъглите светеше по ярко отколкото в останалата част на дисплея.Може би зависи качеството на зглобката във завода.