Здравейте,
преди седмица станах собственик на LE - 40C650 и съм много доволен от покупката си

.
Вкъщи до днес бяхме на аналогова, но днес дойде техник на Евроком (от Пловдив съм) и предложи цифров приемник, безплатен, за преминаване към цифрова телевизия и реших да пробвам за някакъв тестови период, без да се обвързвам с договор. Сложихме приемника (
TOPFIELD TF6100EMC), качеството на картината стана доста по-добро, но с едно голямо НО: не знам защо, но с приемника картината синее, бялото синее, лицата на хората са супер бледи, много е неестесвено, и всички вкъщи го забелязваме, не си въобразявам. Държа да отбележа, че не съм барникал никакви настройки на цветовете и прочие. След това пробвах всякакви режими, цветови гами и т.н., но си остава гадния момент със синьото. Превключих пак на аналогова - няма проблем (освен гадното качество де).
Та, въпросът ми е следният:
Мога ли да си взема някакъв модул, посредством който да включа картата на Евроком за каналите направо към ТВ-то, което си има вграден тунер, без да използвам применика на Евроком, от когото и други хора имат доста оплаквания (или поне от сигнала след неговото монтиране)?
Или, ако според вас проблемът не е в приемника, някакви други предложения?
Като гледам аналогова го няма този проблем, а при HD филм - качеството е перфектно.
Конекторите, с които разполага телевизорът, са следните: 1 x AV, 3 x audio, 1 x Component video, 2 x SCART, 1 x RGB, 1 x VGA, 4 x HDMI, 2 x USB, 1 x Ethernet RJ-45
Благодаря за помощта

.
Току що прочетох за САМ модула, който вероятно е отговорът на въпроса ми, но все пак нека чуя и вашето мнение...