Автор Тема: Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения  (Прочетена 269500 пъти)

flippy_gv

• Гост
Здравейте. Преди 1 седмица си взех нов телевизор - Samsung LE32B530 и онзи ден си сложих цифрова кабелна телевизия. Всичко си е ок, но при инфото за програмите, където показва от колко часа е започнало дадено предаване и в колко ще свърши, времето ми е с 2 часа назад. Тоест, ако нещо почва в 18:00 и приключва в 19:00, на телевизора ми изписва че почва в 16:00 и приключва в 17:00. Дори и да задам времето ръчно, а не от цифровите канали, си показва истинския час, но програмата пак си остава с два часа назад. Някой може ли да ми каже как да оправя това?

civica

• Гост
Колега , това дали не е от декодера на кабелната , там как е настроено времето ?

flippy_gv

• Гост
От кой декодер? Не разбрах точно, извинявам се? Къде да провера?  ???

civica

• Гост
Как е гледаш тази цифрова кабелна ? Няма ли приемник/декодер на оператора или си с СА модул ? От неговото меню трябва да провериш дали е настроен правилно часовника , предполагам !

flippy_gv

• Гост
Нямам приемник. С вградения DVB-C тунер съм. Просто плащам на оператора ми 16 лв, които включват и аналогова, и цифрова кабелна. Кабелът ми е един, и сега като си смених телевизора просто пуснах цифровата.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Задай  + 2 часа по GMT  в часовника на телевизора.
Погледни и на официалната страница - кликни на   FAQs   /има 10 страници с въпроси и отговори/
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE32B552M2WXXC/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support

mahalaudi

• Гост
здравейте на всички. искам мнение препоръка как мога да направя 1 пиниз. в къщи в хола съм с onkyo tx-sr876 ресивер; dvd denon 1930; cd yamaha 4... не помня точно кой модел (443?); LCD Samsung LE40C650; колони DLS iridium 5.1 (sub 12' nubellium). дотук е системата в хола. Искам да прекарам тв сигнал и до спалнята; пуснал съм аудио и s-video кабел до там. Дали има шанс да -използвам само 1 цифров ТВ приемник и в 2-те стаи? Да се гледат различни програми и как да стане това? Мисля си евентуално дали ресивер-а  може да пропуска само антенния сигнал и с тв-тунера да става настройката на картината, но пък така удряме на другия проблем ,че трябва да се избере входия източник т.е. кабел тв, HDMI; scart и т.н. ; идеята е звук и картина по възможност да минат през ресивер-а (може компромис без тв картина макар ,че е добре понеже винаги има настройка на RGB и рязкост и контраст дори с аналогови източници). Отделно искам да няма никаква друга техника в спалнята освен тв-то. т.е. хубаво е ако знаете откъде се продават евтинки IR receiver-i за да командвам двд-то в хола. Идеята е тарикатска но от conrad ми предлагат 1 грозноват уред за 100 кинта. Отделно имам още 1-2 въпроса ,но ще ги задам след евентуален отговор на тези. Виждал съм в нета за 15 лв. от 1 пич от Благоевград за 5 лева. в 1 телевизионен сервиз ми казаха ,че някакъв пич от Бургас ги правел за 5 лева ама още не са се обадили!!!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Не виждам как ще управляваш уред по инфраред от друга стая.

mahalaudi

• Гост
с друго дистанционно и междинен RI Приемник http://lnx.manoweb.com/lirc/

mahalaudi

• Гост
http://www.4electronicwarehouse.com/blog/setup-infrared-repeater-extender-system.html ето и 1 друг сайт направо готови компоненти но..... къде има в бг или как да доставя до тук. диодчетата са стотинки имало хора които ги пражят за 5-6 лева но не знам къде :(

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Нямам идея. Дано намериш.

mahalaudi

• Гост
:( мерси

пиши на кирилица!

Orcinus

• Гост
Едното е за сметка на другото -като промяната е с цел по-ниска цена заради кризата.
Taз годишната серия С650 е с по-добър видеопроцесор /подобрен ъпскелинг/ спрямо миналогодишните модели. Ти си решаваш кое е по важно за теб -картината или екстрите. Нищо не пречи да  си продадеш телевизора и да си купиш старият модел.

С какво точно картината на 32C650 е по-добра от тази на 32B650?Може би имаш предвид ако се ползва вградения плеър на телевизора, когато от значение е процесора?
Аз съм на мнение, че специално при 32" модела картината е в плюс на B650. 32C650 e едно орязано недоносче, меко казано. Един DTS само в плюс, при това той отново те касае САМО ако ползваш вградения плеър.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Orcinus
Видеопроцесора в С650 е нов с подобрени показатели. На мястото на библиотеката от В650/допълнителната памет/ в новият С650 имаш добавен DTS.Едното измества другото. Самият DTS се купува под формата на лиценз за определен брой телевизори от даден модел.Samsung дава отчет за всяка бройка /в която има DTS/ на  http://www.dts.com/
Нищо от нещата които са орязани в новите модели С650 няма връзка с качеството на картината-което е най-важно.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Samsung добавя  Google Maps и Facebook към платформата Samsung Apps.
Все още не е сигурно за добавянето на Android в техните телевизори.