Автор Тема: Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения  (Прочетена 269513 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения
« Отговор #300 -: Октомври 25, 2010, 00:49:30 am »
Ако не пише на страница и вътре в архива на самия файл значи може само да гадаем. Обикновено нищо сериозно не пипат и досега няма файда да обновяваш ако всичко си му е наред.

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #301 -: Октомври 25, 2010, 02:31:10 am »
Ако не пише на страница и вътре в архива на самия файл значи може само да гадаем. Обикновено нищо сериозно не пипат и досега няма файда да обновяваш ако всичко си му е наред.
Наред оставям го така :)

hivo

• Гост
« Отговор #302 -: Октомври 25, 2010, 21:02:09 pm »
Здравейте,
Като читател на форума съм по-отдавна в него, но от 10 дни съм и ползвател на LE 32C650, сглобка в Унгария. Ползвам кабелна NET1 и по-точно цифровите й канали, включително и два HD канала (Евроспорт и Нейшънъл Джиографик). На първо четене добре изглеждат нещата. Филми, спорт и останалото въобще не са сравними с SD. Още го разучавам тв-то и в тая връзка да питам: Как се запомнят направените промени? Не виждам на дистанционното нито ОК, нито Enter например. Достатъчно ли е Exit? Подготвям нещата, необходими за използването на DLNA. ПС-то ми е без WIFI т.е. е необходим е рутер за Ethernet връзка на ТВ-то и ПС-то през LAN портовете и после инсталиране на Mezzmo Server за шерване (много го хвалят Mezzmo). Насочил съм се към TP-Link 1043N рутер, защото е единствен с Gbit WAN и LAN и е на добра цена. Това е като начало.

stunji

• Гост
« Отговор #303 -: Октомври 26, 2010, 00:24:07 am »
разочарование от samsung apps  - все се надявах да имат браузър....
иначе с тяхната wireless dongle wis09abgn връзката е супер - гледам 20 ГБ аватар през PC share manager (DLNA-то на самсунг) и има и субтитри, а накъсване няма, но интернет приложенията са им много бедни - надявах се на повече ;)))
дано с тая скорост, с която пускат нови firmware да направят някой с по-разширени възможности. За B серията има http://samygo.sourceforge.net/  хакнати, ама там си пише че за C серията и нагоре нема да изкарат нищо скоро.......

yavoor

• Гост
« Отговор #304 -: Октомври 26, 2010, 13:35:08 pm »
Някой знае ли с какъв софтуерен плеър да пусна 3д, така, че да излиза side by side. Опитах и с тоталмедията, и с power dvd, и с 3д плеър - не и не!

Неактивен kaloman

• Публикации: 20
« Отговор #305 -: Октомври 26, 2010, 15:22:38 pm »
Малко по-нагоре bozhidarg е писал как става.

yavoor

• Гост
« Отговор #306 -: Октомври 26, 2010, 17:04:50 pm »
Написал е, че "утре" ще напише, но не е.

Неактивен bozhidarg

« Отговор #307 -: Октомври 26, 2010, 19:50:58 pm »
Ами ти side by side трябва да е записа май,в тая тема е описано как http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=2523175&posted=1#post2523175 но с тоталмедията само цели bluray 3D се пускат.

yavoor

• Гост
« Отговор #308 -: Октомври 28, 2010, 19:07:42 pm »
Вече повечето 3д филми се намират и в .mkv side by side /sbs/ формат. Само субтитрите трябва да се преработят така, че да са само в едната половина на кадъра. Другото е лесно - самсунг шеър и т.н. Филмите предназначени за Панасоник се гледат на Самсунг, като се обърнат очилата на обратно. Това важи и за телевизията NTV plus 3D.

Неактивен bozhidarg

« Отговор #309 -: Октомври 28, 2010, 21:20:39 pm »
Вече повечето 3д филми се намират и в .mkv side by side /sbs/ формат. Само субтитрите трябва да се преработят така, че да са само в едната половина на кадъра. Другото е лесно - самсунг шеър и т.н. Филмите предназначени за Панасоник се гледат на Самсунг, като се обърнат очилата на обратно. Това важи и за телевизията NTV plus 3D.
Къде в тая NTV телевизия ?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #310 -: Октомври 28, 2010, 21:24:11 pm »
Дай линк към подобен релийз.
Аз съм виждал само такива с 2 Mkv файла вътре за ляво/дясно око.

Неактивен bozhidarg

« Отговор #311 -: Октомври 29, 2010, 02:37:50 am »
Дай линк към подобен релийз.
Аз съм виждал само такива с 2 Mkv файла вътре за ляво/дясно око.
Аз бях дръпнал ама от домашен сървър 8 филма точно така,и стават ама по оказания начин в тая тема  http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=2523175&posted=1#post2523175  по надоло е описано и точно така ги гледах а за готови релийзи не съм виждал още демек като тоя http://dox.bg/files/dw?a=7aff7a2a13

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #312 -: Октомври 29, 2010, 10:01:02 am »
Аз говоря за релийзи като този в dox.bg. Ако предварително релийза е направен по този начин ще може да се гледа без проблеми от всеки плеър /компютърен или външен/. Няма да се изисква специална видео карта, ъпдейти на фърмуери и тн.
Единствения минус е, че реално резолюцията спада на половина, но то и без това при 3D е такова мазало, че няма да е голям проблем.

Неактивен bozhidarg

« Отговор #313 -: Октомври 29, 2010, 10:40:38 am »
Да единствено при bluray 3D е по читава резолюцията.Аз мислю да закупя видеокарта радеон 6850 и може да дава по добре понеже има HDMI 1.4a а също подържа DTS-HD и да реша проблема накуп :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #314 -: Октомври 29, 2010, 11:07:38 am »
Проблема освен хардуерен е и софтуерен все още. Може би с пълните 3D Blu-ray заглавия плеърите работят добре, но все още няма установен стандарт за рипването им с някаква компресия. Може да се окаже излишно купуването на подобна скъпа карта.