Здравейте! Дойде време най-накрая да се купи прилично озвучаване за вкъщи... и като лаик имам много въпроси, на които се надявам поне донякъде да отговорите.
Идеята ми е да взема петканална система, за може да се чуват добре и концертни записи, пък и филми от време на време. Но тъй като съм болен меломан, акцентът пада преди всичко върху музиката. Източникът ще бъде само компютърът (flac файлове, пуснати през wasapi; от саундкартата сигнала ще излиза през SPDIF изход). Жанровете... не ми се почва тази тема - блус, джаз, рок... във всичките им форми.
Прикачил съм схема на стаята, в която трябва да разположа колоните. Доста статии и теми във форума изчетох и, доколкото схванах, за моето ограничено място, флорстендерите не са никак добър вариант (няма никакъв начин да им осигуря 50 см отзад, без жената да ме изхвърли заедно с тях).
Виждам, че за да се наслаждавам максимално на музиката, като същевременно осигуря добър звук и за кино, е необходимо да взема ресивър с предусилвателни изходи и стерео усилвател. След всичкото ровене из нета, стигнах до следата система:
предни колони: Focal Chorus 807V
задни колони: Focal Chorus 705V
център: Focal Chorus CC800V
уфер: Focal Chorus SW 700V
ресивър: YAMAHA RX-V773
усилвател: нямам никаква идея - помагайте

Мисля всъщност да взема първоначално ресивъра и колоните, усилвателя май ще почака малко, че като гледам бюджетът отива към 7000, а първоначално мислех да се вместя в 5, но... не ми се правят сериозни компромиси, така че...
Ще ви помоля да кажете какво мислите за такава конфигурация, да дадете предложения за други подобни, които да отида да чуя на място... Виждам, че тук доста се тачат МА silver, но пък фокалите са с преден бас рефлекс и би следвало да не са толкова придирчиви относно мястото зад тях.
Благодаря предварително за всички съвети и препоръки!