Автор Тема: Питане за Pioneer vsx 1122  (Прочетена 10668 пъти)

dalgiq

• Гост
Питане за Pioneer vsx 1122
« -: Февруари 28, 2013, 19:40:36 pm »
Здравейте !
нов съм тук и сърся инфо отностно този AVR (Pioneer VSX 1122) спрял съм се на него главно заради цената му а и до колкото можах да изровя за него от нета не е никак зле . Та някой ако има отзиви от него дали е добре има за горе долу тези пари и нещо подобно (примерно Onkyo 616 за който разбрах че бил фурна) до колкото разбрах Pioneer-а бил с 7 отделни стъпала за всеки канал (което е добре) . И другото което е мисля да вържа на него лява и дясна JBL ES 100 , център JBL ES 25 ,  сранични JBL ES 30 , Surr. JBL ES 30 и SW JBL ES 250 спрял съм се на JBL серията защото първо ми харесва визуално второ марка са на пазара от доста години която никак не е слаба (от към пари и качество). и другото което също ме вълнува е дали ще може AVR-а да захрани лявата и дясната главно за другите е ясно тъй като са 125 реални вата за AVR-а го дават Power Output Per Channel(20Hz-20kHz,.08%THD@8ohm) 90 watt , а на 1Khz 8 ома вади 120 вата и тук съм малко объркан :/
Благодаря предварително !

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Re:Питане за Pioneer vsx 1122
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2013, 20:17:42 pm »
Аз нямам преки впечатления от този модел , но съм собственик на 1016 които е с 6 години по стар модел и съм много доволен . Не мога да кажа същото обаче за JBL според мен ще е по добре да се огледаш за други колони. Разходи се по магазините послушай различни колони и сподели впечатления ;)

dalgiq

• Гост
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2013, 20:27:24 pm »
Единствените колони които мога да чуя по магазините са марка Heko , Magnat , и JBL ES 90 тъй като не съм в България но преди месец някаде останах доста впечатлен от Jamo в техномаркет поне от баса който се чуваше доста добре. какви друго колони предлагаш от тоя клас да не е по малко от 8" тъй като мисля да ги поставям в помещение от около 55-60 квадрата и така като гледам само ES 100 са с 10" говорители което ще свършат много добра работа .пък и цената им е добра ...

« Отговор #3 -: Февруари 28, 2013, 20:43:51 pm »
Heko съм слушал преди година в Германия , и ми направиха доста добро впечатления . JBL на мен не ми харесва заради напудреното си звучене ,много бас и остри високи . Точно преди 3 часа в ТП Младост едни момци си избираха между JBL ES 100  и по малките Е80 , и определено по големите им харесаха . Ако ти допадат взимай .

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2013, 21:43:41 pm »
Като гледам си в Германия. Ако там избора е останал само до тези марки, то явно много са го закъсали и не са за завиждане.

« Отговор #5 -: Февруари 28, 2013, 21:52:41 pm »
Предполагам че човека е ходил само по големите верги като Media market например и там има само такива марки.  Ако се разрови в града сигурно ще има и специализирани магазини само с аудио техника. Магнат също имат сериозни модели в Бг обаче има само ниските серии.

dalgiq

• Гост
« Отговор #6 -: Март 01, 2013, 09:52:06 am »
Предполагам че човека е ходил само по големите верги като Media market например и там има само такива марки.  Ако се разрови в града сигурно ще има и специализирани магазини само с аудио техника. Магнат също имат сериозни модели в Бг обаче има само ниските серии.
Да само в Media markt тъй като е най-големия магазин за техника . ще вида дали има някъде наблизо hi-fi магазин да видя какво предлагат . А към каква марка да се насоча горе долу ?

dalgiq

• Гост
« Отговор #7 -: Март 01, 2013, 09:55:39 am »
Като гледам си в Германия. Ако там избора е останал само до тези марки, то явно много са го закъсали и не са за завиждане.
Не но просто ми хасера  и AVR-а и колоните за това търся инфо за тях , но приемам и други предложения .нищо не казахте за това дали примерно ще има проблем с захранването на ES 100

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #8 -: Март 01, 2013, 10:08:19 am »
Няма да имаш проблеми със захранването на тези колони с този ресийвър.
Просто не смятам, че са добра комбинация. Както ресийвъра, така и колоните са по-агресивни като звук и крайния резултат може и да не ти хареса.
Виж в idealo.de и amazon.de има стотици марки и модели колони. Ако си в по-голям град е невъзможно да няма истински hi-fi магазини.

dalgiq

• Гост
« Отговор #9 -: Март 01, 2013, 10:25:06 am »
Няма да имаш проблеми със захранването на тези колони с този ресийвър.
Просто не смятам, че са добра комбинация. Както ресийвъра, така и колоните са по-агресивни като звук и крайния резултат може и да не ти хареса.
Виж в idealo.de и amazon.de има стотици марки и модели колони. Ако си в по-голям град е невъзможно да няма истински hi-fi магазини.
разбирам , а да ми кажеш конкретни марки към който да се ориентирам ще съм ти много благодарен .

« Отговор #10 -: Март 02, 2013, 01:21:22 am »
Ако решиш да заглеждаш други ресивъри обърни внимание на Marantz много музикални и добре свирещи ресивъри , няма да сгрешиш обаче и с pioneer, но задължително загледаи други колони.  Германците са традиционалист и много залагат на техните си марки и затова по магазините по трудно се намират марки от британската школа. Според  мен се спри на ресивър и за конкретния модел си търси колони.