Автор Тема: Свързване на настолен компютър с Yamaha RX-473  (Прочетена 7541 пъти)

Beastie

• Гост
Имам ресиивър Yamaha RX-447, който искам да свържа към настолен компютър. Проблемът е, че изходът на видео картата е DVI и когато го свържа с ресиивъра посредством кабел DVI-HDMI картината която след това ресиивъра предава на телевизора е добра, но няма звук. Звукът от компютъра съм го предал на audio  входа на ресиивъра през един от изходите на звуковата карта. Само че когато пусна ресиивъра HDMI той предава само видео сигнала. Въпросът ми е как да пусна и картината и звъка през ресиивъра. Бърниках всички настойки на ресиивъра но нищо не открих.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Свързване на настолен компютър с Yamaha RX-447
« Отговор #1 -: Март 30, 2013, 16:45:42 pm »
В случай, че не можеш да накараш видеокартата ти, чрез преходник DVI-HDMI да пуска звук към рисивйра, кое налага видеото да минава през рисивъра?
Няма ли да си улесниш живота, ако пуснеш видеото директно към телевизора, а звука - по цифров път(ако компютъра има съответните изходи) да отива в рисивъра?

Beastie

• Гост
« Отговор #2 -: Март 30, 2013, 17:56:57 pm »
И аз така съм направил за момента, но немога да използвам менюто на ресиивъра..както и някои други визуализации които ресиивъра показва когато видео сигнала минава през него. Няма как да накарам звука да минава през DVI изхода.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Март 30, 2013, 19:17:56 pm »
Сигурен ли си, че това е модела на ресийвъра, че не намирам такъв?
Прочети си ръководството и виж как да зададеш на определен HDMI вход да взима звук от някой от аудио входовете.

Beastie

• Гост
Re:Свързване на настолен компютър с Yamaha RX-473
« Отговор #4 -: Март 31, 2013, 02:26:45 am »
Моя грешка извинявам се прав си модела е RX-473. Прочетох ги, но не намерих нищо свързано с това.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #5 -: Март 31, 2013, 15:38:23 pm »
Звука от компютъра как го вадиш?

Beastie

• Гост
« Отговор #6 -: Март 31, 2013, 20:59:16 pm »
От един от изходите на звуковата карта, която е 5 канална плюс 1 канал за микрофон. Кабела се разделя на две камбанки които влизат в аудио входа на ресиивъра.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Март 31, 2013, 21:40:37 pm »
Значи освен всичко друго, в момента пускаш стерео аналогов сигнал към рисивъра...
Обмисли варианта да си купиш най-евтината видеокарта на ATI с HDMI и Dolby® TrueHD and DTSHD Master AudioTM Support - около 50лв.
Така ще си решиш няколко проблема на куп.

Beastie

• Гост
« Отговор #8 -: Март 31, 2013, 22:24:38 pm »
Тоест ако си взема такава видео карта трябва да настроя звука да не излиза от звуковата карта, а да се предава през видео картата, нали?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Март 31, 2013, 22:50:06 pm »
Разумните варианти, които стоят пред теб, ако държиш да ползваш компютър като източник на звук и картина, според мен са два:
  • 1-Да останеш със сегашната си видеокарта и да намериш начин да подаваш звука цифрово към рисивъра - чрез оптичен или коаксиален кабел. При този вариант се ограничаваш до DTS или Dolby Digital и в случай, че нямаш цифров изход на дъното или на звуковата карта, пак ще ти се наложат покупки.
  • 2- Да си купиш най-евтината видеокарта на ATI с HDMI и Dolby® TrueHD and DTSHD Master AudioTM Support - около 50лв. или по-мощна, която отговаря на нуждите и възможностите ти, но която задължително има HDMI и поддържа гореописаните формати. При този вариант нямаш нужда от допълнителна звукова карта - и звука, и картината се подават от видеокартата към рисивъра по HDMI кабел.

Beastie

• Гост
« Отговор #10 -: Март 31, 2013, 23:15:29 pm »
Изключително съм ти благодарен за подробната информация!