Автор Тема: Пръщене при wav, flac  (Прочетена 9905 пъти)

mario_yakov

• Гост
Пръщене при wav, flac
« -: Април 15, 2013, 22:42:55 pm »
Здравейте, от доста време ме дразни пръщене при някой песни, а уж са с голям битрейт (wav, flac). Интересува ме дали от песните си е проблема или нещо в моята система не е наред, ако има някой желаещ, мога да кача някъде една песен и да изпробва на неговата система как е.

Примерно на Бон Джови You Give Love a Bad Name се усеща доста.

Системата ми е DENON AVR2113 + Monitor Audio BX2  слушам през фообар с wasapi и с HDMI, за проба качих няколко песни на флашка и директно в ресивъра, но същото положение.

Благодаря и приятна вечер.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Пръщене при wav, flac
« Отговор #1 -: Април 15, 2013, 23:03:07 pm »
Този проблем винаги на едно и също място в песента ли е, зависи ли от това колко силно слушаш?
ПП. Линка не работи.

vessk0

• Гост
« Отговор #2 -: Април 15, 2013, 23:05:46 pm »
Пробвай вместо wasapi с ASIO. Спомням си че един път като тествах wasapi и аз се натъкнах на подобен проблем.

mario_yakov

• Гост
« Отговор #3 -: Април 15, 2013, 23:25:28 pm »
Дано да работи тоя линк Значи на едно и също място се чува и по принцип при по високи нива на звука по лесно се чува, не мисля че е от плеара след като и от флашката е същата работа, но това не пречи да пробвам асио все пак. Благодаря за отзивите.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #4 -: Април 15, 2013, 23:51:59 pm »
С какви кабели е свързана системата? Хубаво е да провериш дали всички връзки са добре направени и дали кабелите не контактуват някъде, където не трябва.

vessk0

• Гост
« Отговор #5 -: Април 15, 2013, 23:58:13 pm »
Може и да пробваш да увеличиш буфера.

mario_yakov

• Гост
« Отговор #6 -: Април 16, 2013, 10:15:32 am »
Колоните са свързани с обикновен аудио кабел (2мм), предстои ми ремонт и не съм сигурен кое как ще е разположено след това и затова мислех по качествени кабели след ремонта да купувам. Кабелите са свързани нормално и никъде не стърчат и опират където не трябва. vessk0 не разбрах за суб буфер ли говориш, защото към момента към не разполагам с такъв.

Значи да разбирам, че при вас такъв проблем няма с песента от линка? Остава ми да сменя кабелите и да се надявам пръщенето да изчезне. По принцип съм се насочил към QED Original в моята комбинация дали ще са подходящи?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #7 -: Април 16, 2013, 16:50:28 pm »
Аз не чувам никакви проблеми с файла.
Опитай с радио, звук от телевизора... да се елиминира източника и типа файлове.

vessk0

• Гост
« Отговор #8 -: Април 16, 2013, 17:29:35 pm »
Колоните са свързани с обикновен аудио кабел (2мм), предстои ми ремонт и не съм сигурен кое как ще е разположено след това и затова мислех по качествени кабели след ремонта да купувам. Кабелите са свързани нормално и никъде не стърчат и опират където не трябва. vessk0 не разбрах за суб буфер ли говориш, защото към момента към не разполагам с такъв.

Значи да разбирам, че при вас такъв проблем няма с песента от линка? Остава ми да сменя кабелите и да се надявам пръщенето да изчезне. По принцип съм се насочил към QED Original в моята комбинация дали ще са подходящи?

Ставаше въпрос за буфера на плъеъра и бит-пърфект драйвера - едно ; две

Моята логика клони към проблем в електронния път, по-скоро декодерната част, надали кабелите причиняват само на някои песни, в определени моменти описания шум.

Моят съвет е да пробваш и през оптика да свържеш ресивъра, за да се отстрани HDMI линията като заподозряна.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #9 -: Април 16, 2013, 18:17:59 pm »
Едва ли проблема му е в плеъра щом същите файлове му правят проблем като ги пуска от USB-то на ресийвъра.

mario_yakov

• Гост
« Отговор #10 -: Април 16, 2013, 20:38:48 pm »
Да и асио не помага. Радиото си пръщи по принцип, при мен не се лови чисто радиостанция, а като пусна някой блу-рей през потплеара примерно DTS-MA не чувам такива смущения. Единствената идея, която ми идва е да упдейтна фирмуеара. Интересното, е че при тези песни при, които се чува няма значение какъв формат са винаги се чува смущение.
Е примерно при Runaway в 2:10 минута винаги чувам страничен шум като пръщене, няма значение дали е най-смотана mp3 или flac/wav.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #11 -: Април 16, 2013, 22:05:25 pm »
На Runaway го чувам и аз пукането. Има го в десния канал.
Явно си е от записа. Прилича като пукане от плоча. Има някои записи, на които това умишлено се добавя като ефект.
Тая песен съм я слушал 1000 пъти и сефте му обръщам внимание.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #12 -: Април 16, 2013, 22:14:51 pm »
Не бързай да се занимаваш с фърмуери. Проблема може да е доста по-елементарен, а при ъпдейт на фърмуера, на рисивъри Denon от България, понякога се случват непирятни изненади.
До тук и двете парчета, които ти правят проблем, са на Bon Jovi.
Любопитно ми е, чувал ли си пращене на добре записан джаз примерно?
Може просто рисивъра ти да има по-изтънчен вкус за музика  ;D

mario_yakov

• Гост
« Отговор #13 -: Април 16, 2013, 23:19:52 pm »
Хах, за фирмуера, аз имах неприятен инцидент но за щастие с хубав край (използвам случая да благодаря още веднъж на момчетата от AVstore за съдействието) :D, но вече от денон са осигурили ъпдейтване чрез USB/флашка/, но дори и така не ми се иска да се занимавам с ъпдейтване. Значи качествен джаз не съм слушал, а много ми се иска и ще се радвам ако някои ме насочи към конкретно парче. А друга песен която се сещам е David Guetta ft. Kid Cudi - Memories на 20-тата секунда се чува от левия канал някакъв шум пак няма значение с какво качество е, но явно си е от парчето, до голяма степен това което написа lazarus18 ме успокои  (y)

И друго се сетих сега тъй като системата е вързана към компа и често ми се случва да е включена но без да пускам никакъв звук през нея, и на 2-3 пъти (в период от месеци) ми се случва да издаде шум през колоните пак подобен на пръщене който трае 1 секунда може би, докато системата си стои включена без да се пуска нищо, но това го отдавам на някакво смущение я от копа, я от тока?

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #14 -: Април 17, 2013, 00:52:24 am »
И на моя диск на същото место на "Runaway" се чува същото пукане... и аз сега го чувам!