Автор Тема: Размисли за тестове на Букшелф и разликата между b&w 601s2 и 685  (Прочетена 6844 пъти)

Неактивен PIP

• Публикации: 44
Здравей, знам че е извън темата, но можеш ли с няколко думи да кажеш каква е разликата между b&w 601s2 и 685 :)

vas2308

• Гост
Ами не съм пробвал как ще звучат B&W с Аркам, аз и затова предлагам да дойде с усилвателя - хем ще послуша различни колони (все пак от към букшелф колони ще чуе повече видове отколкото в  малък музикален магазин :)  До скоро даже имах още два чифта, тях ги държах в гаража  -заминаха подаръци,  едните към брадовчеда, другите към един приятел (Wharfedale Diamond 8.1 и Heco Interior Refleks 10 MKII - те са от времето когато за първи път се заинтересувах от букшелф колонки) Бая колонки съм прослушал в нас (някак в магазините не ми е комфортно да слушам и сравнявам - купувам и сравнявам в нас, което разбира се не е финансово оправдано, независимо дали вземате нови или втора ръка колони и не го препоръчвам, ама  трудно ще вземе в БГ два , три чифта нови тонколони за да ги сравнява в тях (особено в тази сравнително ниска  ценова категория) Иначе сега като търся по-скъпи букшелф  колони смятам да оставям парите в магазина с уговорката , че искам да ги слушам в къщи няколко дни и ако не ми харесат да ги върна. (само не знам от къде да взема за прослушване в къщи  PMC Twenty 22 и по малките Twenty 21, Wilson Benesch Square One (актуалната серия 2 на Square), B&W 805S, новите B&W  PM1 (не съм чувал как свирят ама страхотен дизайн).

А относно разликата между 601 S2 и 685 (не ме бива много в описването на звук) Но в началото като купих 685 и ги извадих от кашона го сложих до 601 и разликата беше много , много минимална, като може би високите на 658 бяха по ярки и някак не ми се вързваха със средите и ниските, а чувствах 601 s2 някак  по балансирана. Та даже си казах, че трябваше да взема други 601 S2, a а не да давам пари за нови 685. Но така или иначе 685 ги сложих на другата система във всекидневната, а 601 S2 останаха в спалнята. (между другото 601 S2 са колоните който съм притежавал най-дълго време, а аз обичам смени и нови неща - знаете гъдела) Та както и да е почти година не ги бях слагал едни до други 685 и 601 (само след ваденето от кашона на  685 ги сравнявах)  Така при едно разместване в спалнята след като преди това няколко месеца бях слушал Quad 11L и исках пак да послушам 601 , сложих до тях 685. Ами разликата не е огромна, но 685  свирят като по големи с повече обем или как да го кажа,мисля малко по голяма сцена, една идея по ясни и отчетливи и малко по дълбоки, абе като 601 но с по една идейка повечко навсякъде. Явно вече бяха поочупени и се бяха напаснали 685 и определено звучаха по добре. Но пък сложих 601 във всекидневната и там заради помешението може би (малко по особенно е )  на музика 601 ми се сториха по добри от 685,( в спалнята не беше баш така)  макар на бас и говор в филмите 685 да се представяха по добре. Ta разликата не е огромна (е при свалени решетки 685 изглежда много по-добре и сега жената казва да съм махнел DynAudio - то от всекидневната, че сивия плат на решетката им не подхождал във всекидневната  и да съм сложел пак  "онези хубавите" визирайки 685 :) )

Неактивен PIP

• Публикации: 44
Благодаря за отговора. Аз имах b&w 602s3 преди години и въпреки, че си имаха трески за дялане още ме е яд, че ги продадох, а от известно време се замислям за по-малките s2 за компютъра, но държат доста цената си втора ръка и затова ме интересуваше дали по-новите не са ги развалили и това е причината. Похвали се като вземеш dynaudio 1.4s (аз ползвам 1.3SE).