Между хилядите изпълнители има такива, които харесваме, такива към които сме безразлични и такива, които определено не ни допадат. Понякога обаче се намират индивиди дотолкова ексцентрични, че в първия момент човек не е наясно какво точно е отношението му към музиката им... и защо

. При това в добрия случай тези хора са напълно естествено ексцентрични - без да парадират, без да се опитват да бъдат интересни целенасочено. А когато тези хора са надарени с безспорен талант, остава ни само да слушаме и да се удивляваме!

Чудесен такъв пример е Thom Yorke - небезисвестният вокал на Radiohead, а новата му група/проект - Atoms For Peace, според мен е ясно доказателство за горенаписаното.
За Atoms For Peace, Thom Yorke събира странен и... звезден състав: Thom Yorke (vocals, guitar, and piano), басиста на Red Hot Chili Peppers - Flea, продуцента на Radiohead - Nigel Godrich (keyboards, synths), Joey Waronker от Beck & R.E.M. (drums) и бразилския инструменталист Mauro Refosco (percussion) от Forro in the Dark.
Албумът им
AMOK звучи изненадващо електронно и определено неизненадващо меланхолично, даже на моменти депресивно.
В интернет се срещат дори отзиви от хора, неразбиращи смисъла от събирането на такива музиканти за да правят музика с такова електронно звучене...
За мен смисълът е ясен - Thom Yorke е събрал хора, които му харесват, за да правят музика, която им харесва и изразява по един чудесен начин цялата му чудатост. Дали критиците ще са доволни... Надали музикантите от Atoms For Peace губят съня си от такива мисли

За мен албумът е чудесен, слушам го вкъщи, слушам го и на портативния си плеър докато се разхождам или пътувам...
Пробвайте го и вие