Здравейте на всички, които сте проявили интерес! Ще карам подред:
Относно звученето, винаги е много трудно да се опише възприятие, но ще се опитам. Нямам голям опит в прослушване на други системи, но разликата която направих при смяната на предишните колони и усилвател (20 годишни Jamo Studio 180 и малко по-възрастен Kenwood 4008) беше огромна!!! С други думи имах чувството, че за първи път „чувам” някои парчета, въпреки че ги имам от години! Това, което ми направи най – голямо впечатление са детайлите в музикалната картина, които по-рано не съм бил в състояние да доловя. Басът е много стегнат, ритмичен, плътен и поне при мен създава усещането, че слушам много по-големи колони (имам предвид като физически размер)
Невероятни среди, също много подробни и кристални (давам си сметка, че преди съм слушал много орязани такива, поради преекспанирането на баса и високите). Високите са точно колкото трябва и в никакъв случай не „дразнещи”(както беше се изразил един съфорумник в една от темите за озвучителни тела- ATC SCM 20).
Наслаждавам се на всички качествени дискове, които имам, защото се оказа , че нямам много такива- а това е другото нещо, което успях да разбера с новата си система.
По отношение на звука в кино режим нещата стоят също много добре според мен. Тук обаче нямам въобще база за сравнение, тъй като преди не съм имал изградена кино система, с изключение на едно бюджетно комплектче Самсунг, което не си струва да коментирам.
Дистанционните наистина са много, но някои от тях не се използват често, а други въобще. Основно работя с 3-4, като мога да кажа, че се свиква бързо и не съм се обърквал драматично.
Вероятно, ще има смисъл да се концентрирам върху акустичната обработка на помещението, но това е процес, който в голяма степен зависи от .... жената

! За сега съм щастлив, че не ме изхвърли, след като изхарчих пари за една нова кола... (но все пак тя знае само за половината от тях...

)
Най-важното е, че съм доволен от постигнатия резултат и до голяма степен сбъднах една от мечтите си! Със сигурност ще дойде момента, когато ще почна да мисля за ъпгрейд, но поне за сега той е отдалечен във времето!