Автор Тема: Моето домашно кино и стерео система - itdim.  (Прочетена 14204 пъти)

itdim

• Гост
Ето с какво успях да се оборудвам след близо 6 месеца ровене и четене във форума.
Специални благодарности на Rudra за компетентните и професионални постове, които оказаха най-голямо влияние върху избора ми!

Системата се състои от следните компоненти:
PANASONIC TX-P55VT50
ATC SCM20 SL Tower - предни тонколони
ATC C1 C - централна тонколона
ATC SCM7 - странични тонколони
ATC SCM7 - задни тонколони
ATC C1 SUB - активен субуфер
LEEMA Antila II - CD плеър
LEEMA Tucana II - стерео интегриран усилвател
T+A DAC 8 - DAC и слушалков усилвател
AUDIO TECHNICA - ATH-W1000X слушалки
RGPC 440 CE PRO 4 Schuko outlets - 6000W захранваща станция
DENON DBT‐3313UD - Blu Ray плеър
DENON AVR-3313 - AV ресивер
ECOSSE колонни кабели
ATLAS интеркомпонентни кабели
Abbey Road захранващи кабели

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1870
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Моето домашно кино и стерео система - itdim.
« Отговор #1 -: Май 27, 2013, 23:59:26 pm »
Честито и приятно слушане!

Сигурен ли си, че там е най-подходящото място за дисковете  ;)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Моето домашно кино и стерео система.
« Отговор #2 -: Май 28, 2013, 00:09:10 am »
Много добре, даже отлично.
От снимките не разбирам как е събран центъра.

itdim

• Гост
Re:Моето домашно кино и стерео система - itdim.
« Отговор #3 -: Май 28, 2013, 00:31:45 am »
Не знам зали е най-подходящото, но е може би най-удобното. Надявам се позицията им да не оказва голямо влияние на звука на фронталните колони.
Центъра е сложен точно под телевизора, като специално за него си играх допълнително да префасонирам мебелировката, т.е. да отрежа горната дъска.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1870
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #4 -: Май 28, 2013, 00:44:08 am »
Всяко нещо между и около колоните оказва влияние на звука (примерно на сцената).
Ако обърнеш внимание, при изграждането на системи от най-висок клас, често потребителите се стремят цялата система да е изнесена встрани и между колоните да няма нищо или в краен случай - само крайните стъпала, поставени ниско.
Това се прави основно по две причини
- първо преместването на системата далече от мястото между колоните, спестява доста вибрации, които оказват своето влияние върху чувствителните компоненти - особено източници (да не говорим пък ако има аналогови такива).
- освен това, освобождаването на пространството между колоните от всякакви предмети, особено обемни или... "звучащи", често се отразява сериозно на звука в положителна посока.
Това не винаги е възможно или удобно - примерно в твоя случай предполагам няма да ти е лесно да махнеш целия този обемен шкаф или поне да го замениш със специализирани маси, които определено да "Свирят" по-малко сами по себе си, а и да осигурят далеч по-добра основа и изолация на компонентите. В моята система например също за сега не мога да осигуря оптимално разположение на компонентите от тази гледна точка. В случая с дисковете обаче, не мисля че би било проблем да им намериш по-подходящо място - от гледна точка на звученето на системата, без да се лишаваш от удобството в твърде голяма степен.

Успех!

Неактивен ivogmarinov

• Публикации: 141
« Отговор #5 -: Май 28, 2013, 01:36:35 am »
Поздравления и от мен (y) :)!

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #6 -: Май 28, 2013, 10:02:24 am »
Много добре подбрана система . Нищо не казвате за звученето , как се справя в кино режим и стерео ?

Неактивен sss

• Публикации: 95
« Отговор #7 -: Май 28, 2013, 10:18:29 am »
Чудесна система. Поздравления!

Неактивен sabrax

• Публикации: 12
« Отговор #8 -: Май 28, 2013, 11:23:48 am »
Страхотна система, със здраве да се слуша.
Може би един килим ще се отрази добре на звуковата картина.

Неактивен ivaylo10

• Публикации: 104
« Отговор #9 -: Май 28, 2013, 12:21:43 pm »
Честито! Системата е супер. Сигурно саунда е страхотен, но една акустична обработка на помещението би подобрила още нещата.

Неактивен vanquished

« Отговор #10 -: Май 28, 2013, 14:54:45 pm »
Безобразна система,честито!
Dune HD TV101 - Roksan Kandy MKIII + ATC SCM 11 - TH42PV80

midas

• Гост
« Отговор #11 -: Май 28, 2013, 15:00:09 pm »
Честито и от мен!Може да се каже, че сте се ,,гмурнали" в дебрите на хай-енда :).Дано в България все по-често се срещат подобни системи. (y)

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #12 -: Май 28, 2013, 15:11:28 pm »
Честито и от мен за страхотната система. Изглежда много добре, сигурен съм че и се чува/вижда чудесно.  (y)

БТВ. Много дистанционни, много нещо :) Аз щях много да се бъркам постоянно :)

itdim

• Гост
« Отговор #13 -: Май 28, 2013, 18:09:52 pm »
Здравейте на всички, които сте проявили интерес! Ще карам подред:
Относно звученето, винаги е много трудно да се опише  възприятие, но ще се опитам. Нямам голям опит в прослушване на други системи, но разликата която направих при смяната на предишните колони и усилвател (20 годишни Jamo Studio 180 и малко по-възрастен Kenwood 4008) беше огромна!!! С други думи имах чувството, че за първи път „чувам” някои парчета, въпреки че ги имам от години! Това, което ми направи най – голямо впечатление са детайлите в музикалната картина, които по-рано не съм бил в състояние да доловя. Басът е много стегнат, ритмичен, плътен и поне при мен създава усещането, че слушам много по-големи колони (имам предвид като физически размер)
Невероятни среди, също много подробни и кристални (давам си сметка, че преди съм слушал много орязани такива, поради преекспанирането на баса и високите). Високите са точно колкото трябва и в никакъв случай не „дразнещи”(както беше се изразил един съфорумник в една от темите за озвучителни тела- ATC SCM 20).
Наслаждавам се на всички качествени дискове, които имам, защото се оказа , че нямам много такива- а това е другото нещо, което успях да разбера с новата си система.
По отношение на звука в кино режим нещата стоят също много добре според мен. Тук обаче нямам въобще база за сравнение, тъй като преди не съм имал изградена кино система, с изключение на едно бюджетно комплектче Самсунг, което не си струва да коментирам.
Дистанционните наистина са много, но някои от тях не се използват често, а други въобще. Основно работя с 3-4, като мога да кажа, че се свиква бързо и не съм се обърквал драматично.
Вероятно, ще има смисъл да се концентрирам върху акустичната обработка на помещението, но това е процес, който в голяма степен зависи от .... жената ;D! За сега съм щастлив, че не ме изхвърли, след като изхарчих пари за една нова кола... (но все пак тя знае само за половината от тях... ;))
Най-важното е, че съм доволен от постигнатия резултат и до голяма степен сбъднах една от мечтите си! Със сигурност ще дойде момента, когато ще почна да мисля за ъпгрейд, но поне за сега той е отдалечен във времето!

Неактивен vanquished

« Отговор #14 -: Май 28, 2013, 18:24:57 pm »
Относно дистанционните - вземи си едно Logitech Harmony и ще се родиш . Ще можеш да си направиш макроси и с едно натискане на бутон да се включват ,колкото си искаш компонента - ще увеличава усилвателя,ще отиде на ХДМИ1 вход на рисийвъра,телевизора ще се включи и т.н .

А,и при подобна големина на помещението бих си взел проектор и голям екран,този телевизор ми малее  :D
Dune HD TV101 - Roksan Kandy MKIII + ATC SCM 11 - TH42PV80