Автор Тема: Съвет за фронт ОТ + AV receiver/amplifier в бюджет 1000-1200лв.  (Прочетена 6039 пъти)

dantata

• Гост
Напоследък ми се върти в главата идеята да започна да сглобявам домашно кино.

Засега си мисля за 2.0 колонки с усилвател, като в някакъв по-късен етап да се добави съб, център и евентуално surround колонки.

Системата ще се ползва главно за гледане на филми и доста по-рядко слушане на музика.

Засега съм се спрял на Monitor Audio Bronze BX2 и евентуално Yamaha RXV373. Обмислям колонките да са на стойки малко встрани от телевизора.

Поразчетох във форума, но не виждам да се препоръчва този модел на Yamaha, та реших да попитам :)

Kikata

• Гост
Това е най-ниския клас от серията,няма причина да го препоръчват...Не си посочил бюджет или просто ще се събира 5.1 комплекта напред във времето ?

dantata

• Гост
Ами 5.1 по-нататък; за сега се надявах да успея да започна с двете колонки и amp за нещо от сорта на 1000 - 1200~лв. Поне засега се стремя към 2.1 / 3.1.

dantata

• Гост
Някой може ли да предложи алтернатива на Yamaha RXv475, която да е в същия ценови клас, но да е по-малка като размер (височина)?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
В случай, че идеята ти е да пъхнеш рисивъра в шкаф с ограничена височина, имай предвид, че какъвто и рисивър да вземеш, силно препоръчително е над него да има поне 4-5 см свободно пространство за охлаждане.

dantata

• Гост
Мерси за съвета. По-скоро ще му търся алтернативно място в такъв случай.