Автор Тема: Моята система - етап от метаморфозата  (Прочетена 7180 пъти)

Неактивен regned

• Публикации: 41
Здравейте,
Ето че и аз се наканих да представя какво съм посъбрал до момента:
Многоканалната ми система за филми и музика -
Ресийвър Yamaha RX-A1010 (току що детронирах rx-a573)
Фронт тонколони - Monitor Audio RX6
Централна тонколона  - Monitor Audio RXCenter
Съраунд тонколони - H/ K SAT-TS11
Телевизора е Сами LE-46C750
За мултимедия ползвам Diva premium 3D

Като бъдеща насока, смятам да бъде добавянето на читав CD плейър, стерео усилвател и съраунд тонколони.
Голям проблем ми е измислянето на някакви стойки за настоящите съраунди - Harman/Kardon.

Приемам съвети и градивна критика  :-X
 :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Моята система - етап от метаморфозата
« Отговор #1 -: Юни 20, 2013, 11:36:35 am »
Вместо да търсиш стойки за тези съраунди помисли за нови. :)
Имаш ли място на стената встрани от дивана?

Дай повече впечатления как се отрази новия ресийвър на RX-6 -ците.

Неактивен regned

« Отговор #2 -: Юни 20, 2013, 12:53:50 pm »
Ами за съраундите наистина ми се иска да ги сменям, но за сега е на заден план по финансови причини. Бих желал ъпгрейда да е със RX серията, но това времето ще покаже. А настоящите бих казал, че не се справят толкова лошо със задачата си. По-големия им проблем е разположението им.
Иначе относно звученето, определено се усеща повече мощ, специално относно баса, но 1010-цата я взех едва вчера и съм изслушал има няма 5-6 песни, а за филм не съм си и помислял. Тепърва ще правя още тестове и отново ще споделя. Просто от доста време исках да покажа какво успях да събера, но чаках да се докопам до 1010-цата :)

iwoto

• Гост
« Отговор #3 -: Юни 20, 2013, 18:55:11 pm »
Дълго време да те радват.
Много интересно разположение на ТВто и мебелите :).
Мойте шкафове нещо взеха да ме дразнят и май скоро ще има промени.
Като забележка мога да изтъкна това ,че колоните са пред шкафа,но е явно че друг вариант няма.
Освен това ми се струват много раздалечени.

Неактивен regned

« Отговор #4 -: Юни 25, 2013, 23:18:12 pm »
Разстоянието между колоните е 2,6 метра, а слушателското/ зрителското място е на 3 метра. А относно това, че са пред шкафа нямам голям избор. Мога да ги изтегля още малко напред, но ще почнат и мен да ме дразнят кабелите, не само жената. По принцип зад бас рефлексите има доста пространство.
@lazarus18 - по принцип имам доста място около дивана - поне по метър от всяка страна, зависимост как го наместя. Проблема е че стената зад дивана е дъговидна :(
А относно звука, доста по-обемен стана, особено на pure direct разликата е осезателна. На доста по-ниски нива слушането е приятно - около -40dB вече музиката е доста добре представена във всички честоти, но това в pure direct, на straight трябва да усилвам още поне 5-6dB.
Като функции по нищо не отстъпва от 573-то. Само малко ми е по-странно интерактивното меню. Бях свикнал с опростеното на 573-то, въпреки че отначало ме дразнеше.

още една картинка