Автор Тема: Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1  (Прочетена 6411 пъти)

boby_

  • Гост
Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« -: Октомври 03, 2013, 14:59:51 pm »
Здравейте.Бихте ли ми помогнали относно избора на букшелф тонколони.
Спрял съм се на тези двата модела;
Monitor Audio Bronze BX1
Dali Zensor 1
като към тях влиза и центъра към съответната серия.
Гледам предимно филми но естествено ще ги ползвам и за музика.
Въпроса ми е ще усетя ли разлика спрямо сегашните ми колони Eltax Mirage 8i
и друго което ме вълнува ,възможно ли е да сменя само централният говорител на Eltax-a с някой от посочените две марки,защото от опит разбрах,че голяма част от саунда на филма е в центъра .
Знам ,че са малки колонки,знам че за бас не може да се говори но все пак ще имат ли по добра динамика спрямо сегашните ми тонколони.Благодаря!

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2013, 15:54:37 pm »
Не съм сигурен, че си заслужава подобна замяна. Поне да беше с BX2.

Не мисля и че слагането на различен от предните колони център е добра идея.

boby_

  • Гост
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2013, 10:59:29 am »
Благодаря.Значи да събирам средства за по значително озвучаване !

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2013, 12:06:12 pm »
При положение, че става дума за гледане на филми, то така или иначе ще трябва да се оборудваш и с приличен субуфер в бъдеще. В такъв случай не пречи да вземеш сега едни от посочените от теб озвучителни тела + център от същата серия. След време въпросните Bronze BX1 или Zensor 1 да се преместят като съраунд колони, а фронта евентуално да се поеме от по-сериозен букшелф модел. На финала добяваш подходящ субуфер и имаш напълно изградена прилична система.

boby_

  • Гост
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2013, 12:52:18 pm »
Благодаря.Това е добра идея,но понеже вероятно значително време няма да мога да купя по големи фронтални тонколони /финансови причини/,тези BX1 дали ще оправдаят сегашните ми Eltax-i. Нямам възможност да ги чуя.За центъра МА съм сигурен,че си заслужава но за малките като фронт.незнам .Ако имате впечатления от тях ще съм благодарен да споделите.

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2013, 13:32:15 pm »
И двете обсъждани колонки са съвсем малки, предназначени по-скоро за съраунд канали, или за озвучителни тела в минисистемка (за спалня и т.н.), отколкото за фронт колони в система за домашно кино или основна стерео система. Ако са подпомогнати от субуфер, би могло да се представят задоволително - поне временно. Ако трябва да играят ролята на фронт канали сами - без субуфер, според мен не можеш да очакваш чудеса от колонки с такъв размер в такъв бюджет.

boby_

  • Гост
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2013, 15:08:23 pm »
Благодаря за отговора.Беше ми нужен и реших ,като се взема ще се взема нещо по стабилно.

maxrev

  • Гост
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2013, 15:44:21 pm »
От питането не става ясно с какъв ресйивър се ползват и в какво помещение.Ако става въпрос за някой ресйивър от съвсем нисък клас ,няма особен смисъл от смяна на тонколони ,каквито и да му сложиш все ще е зле .Като се има предвид,че Eltax 8i е малък флорстендър от изключително нисък клас с 5 ` мид-бас ,смятам че все пак ще има подобрение  , главно като качество и без особени липси откъм количество при смяната с букшелф също с 5` мид-бас ,особено ако се слуша в помещение  около 15 кв.м.Тези модели,за които питаш не мога да кажа как свирят, но  с чиста съвест мога да препоръчам в подобен бюджет Dali Lektor 2 , които съм слушал както със стерео усилвател ,така и с ресийвър именно в помещение около 15 кв.м. Наистина са малки колонки, но според мен свирят впечатляващо за размера си   ,и в съчетание с центъра от серията им ,биха били ако не огромна крачка,то значителна стъпка нагоре в сравнение с елтакса .Също така тази моделна линия на Dali  беше втората подред след ентри серията им ,което по мое мнение ги прави  от доста по-висок клас в сравнение със сегашните ти . В този смисъл смятам,че  замяната на наличните ти тонколони си заслужава ако не ти е голямо помещението и дори и да не си вземеш скоро по-големи фронтове, поне дотогава ще слушаш по-качествен в сравнение със сегашния звук . Така де защо да се мъчиш , неизвестно още колко време с елтакса  .

boby_

  • Гост
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2013, 18:21:22 pm »
 Стаята е 25 кв и направо си плаче за флорстендъри,но пусти му пари все не стигат,затова се насочих към букшелф колони.В предвид на това което разбрах смятам,че оптимален вариант би бил MA BX2 и подобните на него марки тъй като няма да имам възможност за нещо по голямо и качествео.Добър вариант ли е BX2?Ресийвъра беше sony STR 500

Неактивен regned

  • Публикации: 41
Re:Monitor Audio Bronze BX1 или Dali Zensor 1
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2013, 18:53:43 pm »
Колега, така само с писане не става. Трябва и слушане. Аз притежавам дали зенсор 1 и смятам, че по нищо не отстъпват на лектор 2, въпреки че цената е 100 лева разлика. Вземаш си ресийвърчето и отиваш в магазина, никъде няма да ти откажат прослушване. Аз колонките ги ползвам са спалня и смятам, че са повече от добре - в ценовия диапазон ги сравнявах с едни таной-ки, нямаха шанс. За кино е трудна работата, задължително трябва суб-че.
А и като гледам ресийвъра, нещо по-сериозно трудно ще го ръчка.