Автор Тема: Избор на система:бюджет 1200лв.  (Прочетена 8672 пъти)

Tafo

• Гост
Избор на система:бюджет 1200лв.
« -: Октомври 17, 2013, 20:46:31 pm »
Здравейте, нов съм във форума и не съм много на ти с материята, моля за мнения и препоръки :) Интересува ме какво и дали изобщо мога да събера нещо в рамките на този бюджет. Усилвател + колони евентуално и СУБ, не съм много претенциозен, но все пак различавам звуците :D. Музиката се пуска от компютър със сравнително добра audio карта.  :-[

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Избор на система:бюджет 1200лв.
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2013, 21:16:28 pm »
Около този бюджет не е невъзможно да се сглоби прилична система от начален клас.
Преди да ти се дадат конкретни съвети, хубаво би било да споделиш какво е помещението ти като размер, могат ли озвучителните тела да са далече от стените(40-50см), какъв тип музика слушаш и на какво държиш най-вече в звученето.

Също е добре да уточним нови или употребявани компоненти търсиш.

Tafo

• Гост
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2013, 21:40:41 pm »
Стаята е 4 на 4 .. телата могат да се разположат на не повече от 20-30 см. от стената. Ще се слуша предимно електронна музика. Лично аз държа да се чува добре, да има хубав плътен бас.. ест. ми е ясно, че за тези пари.. толкова. Ще съм благодарен ако ме посъветвате и ми помогнете с избора :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2013, 21:49:35 pm »
При положение, че озвучителните тела трябва да са близо до стената, то силно препоръчително е да се насочиш към такива с предно разположен бас-рефлекс порт.

За електронна музика според мен интересно предложение са Klipsch Reference RB-61 II, но с тях ще надхвърлиш бюджета.

Друг, по-достъпен вариант са Monitor Audio Bronze BX2.

Като усилвател, за да влезнеш в посочения от теб бюджет, NAD C316 BEE би свършил работа като минимум. С бюджет в по-широки граници биха могли да се сглобят и по-интересни комбинации.

Имай предвид, че за да получиш максимума от озвучителните тела, ще трябва след време да помислиш и за адекватни стойки.

Винаги съществува и варианта да търсиш добри, съвременни предложения втора ръка - за предпочитане с остатъчна гаранция.

Tafo

• Гост
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2013, 22:09:51 pm »
Благодаря за бързите отговори!!.. наистина нямам представа как звучат посочените тела, за това и не мога да преценя сам. Но не мога да повярвам как тези говорители ще изкарат сериозен бас.  ::) Някаква комбинация + активен СУБ ?  :-[ и аз .. нямам представа

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2013, 22:12:34 pm »
Приличен нов субуфер, подходящ за интегриране в стерео система, струва над 1000лв сам по себе си.
Ти прецени как в посочения от теб бюджет да изградиш прилична система със субуфер или с големи говорители...

Tafo

• Гост
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2013, 22:27:43 pm »
Ясно : ) ...Първоначално мислех да си взема готова система за домашно кино с някакъв AV ресивър, днес обаче като чух как звучи един Pioneer + буфер и останах доста разочарован. За това се ориентирах към 2 може би 2.1 колони.
А нещо от рода на : INFINITY-PRIMUS-250
 ???

Admin: Научи се как се поставят правилно линкове!

maxrev

• Гост
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2013, 22:38:21 pm »
Само като видиш 19 Хц ,нещо непостижимо,за повечето субуфъри и то само за 500 кинта и то в стояща колона,бягай далеч.Всъщност ако ти харесва лошо няма,ама варианта да ги купиш и след няколко месеца да съжаляваш е доста вероятен.В стая 16 кв. не е толкова непостижимо букшелф да свири с приличен бас, дори букшелфите колкото и да ти е чудно са предназначени да свирят главно в подобни помещения,без собственика им да съжалява защо не си е взел нещо с 15 инчов говорител  ;D,е няма да е 19 хц ,ама те рядко ги и има записани  ;).Иначе ако критерия за приличен бас е долнопробна кар аудио система,т.е. бавен,размазан,тътнещ и тресящ чашите на секцията бас, лесно се постига в домашни условия с всяка колона със заден порт на 15-20 см. от стената свързана към усилвателя  с най-дебелия мостов кабел от железарията  или каквато и да е колона съчетана с  буфер,луфер и т.н. приспособления за 200 кинта от техното,дори като бонус може да тресе дивана и ламината в стаята ,а баса да се чува по-силно в комшиите  ;D Ти избираш дали да слушаш нормална музика ,според бюджета си или бассссс според собствените си предпочитания ,които както казваш и сам не си изчистил,а и  предполагам,че дори и да си ги изчистил, надхвърлят бюджета, както обикновено се случва при повечето хора  .

Tafo

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2013, 23:04:32 pm »
Ако съм чувал как звучат да това е др. въпрос , но за сега ми остава да се доверя на вас които ми препоръчвате (явно с повече опит в това)...В моя град няма как да ги чуя за това и мнението ми, а и отг. са ми леко неадекватни :D Не искам да ми падат чаши, чинии  и т.н но все пак да има някакво усещане... Явно наистина нещо непостижимо за тази сума  ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Октомври 17, 2013, 23:14:18 pm »
Вероятно прочитането на тази статия - Общи насоки за изграждането на стерео система, би те навело на някои размисли, или поне би те запознало с една гледна точка по въпроса, която би могла да ти се стори интересна и полезна.

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #10 -: Октомври 17, 2013, 23:17:07 pm »
Първо трябва да чуеш някаква система в този бюджет с букшелф колони и тогава да прецениш  дали е възможно или не.Аз, лично смятам, че ще останеш приятно изненадан от възможностите на едни такива озвучителни тела.

Tafo

• Гост
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2013, 23:28:13 pm »
Да, определено ако чуя една такава система ще имам много по добра представа за това какви възможности има .. Въпроса е дали ще успея ??? ... До сега слушах на Logitech Z906 (компютърни колони) ... и може би няма база за сравнение между тук посочените неща и тази "система".

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #12 -: Октомври 17, 2013, 23:34:05 pm »
Ако ще пътуваш до София специално за да слушаш, Експото е твоето време и място.
Почти всички вносители на аудио техника ще са там.
you're nobody without a naim