Мда... мисля, че пътуваш в кардинално грешна посока.
Предполагам си наясно, че MP3 е Lossy формат - с други думи компресия със загуба на качество.
При създаването на MP3 файла има загуба на данни с цел намаляване на обема. Колкото по-голяма е компресията - толкова по-голяма е загубата на данни и съответно по-влошено звученето. Така или иначе, дори и при MP3 файлове с голям битрейд - разликата с компакт диска, от който е направена тази MP3ка, е лесно забележима. Поне аз не познавам хора с нормален слух и възприятие за музиката, както и с нормална аудио система, които да не правят тази разлика.
Самото твърдение, че MP3 звучи по-добре от оригиналното CD, от което е направена, говори за сериозни проблеми в една или друга област.
Разликите в звученето, които намираш, при един или друг начин на пускане на MP3 файла, според мен се дължат по-скоро на DACовете на четящите устройства, евентуално на висок Jitter при ползване на отделен транспорт и ДАК, както и на различните софтуери при запис.
Но пак... идеята че "тези mp3-ки звучат доста по-добре от оригинални дискове, които съм си купил" сама по себе си е нелепа. Чисто логически, взимаш един сигнал от CD, окастряш го стабилно и после, според твоите твърдния, орязаният, осакатен продукт, е по-добър от пълноценния му първоизточник.
Далече съм от мисълта да ти казвам какво да харесваш и какво не. Има немалко хора които предпочитат да слушат музиката изкривена през какви ли не еквалайзери. Или пък такива, които възхваляват конкретен тип "Меко" звучене, което уви рядко има общо с реалния звук на инструментите, просто защото им е по "благо" за слушане.
Та... ако си доволен от експеримента си и за теб това е добрия звук - дерзай, имаш пълното право да слушаш музика както ти допада - ако ще това да са 96kbps MP3 файлове.
Съветът ми е обаче, преди да се впуснеш в масово и трудоемко разкомпресиране ( при което загубените данни няма от къде да се появят, за да бъдат възстановени), след това записване и т.н. да потърсиш проблема другаде.
Успех!