Здравейте, колкото повече чета толкова повече се убеждавам, че сам няма да се справя. бях се спрял на
Ресиивър rx 475 на yamaha с комплект ns-555,444 и 333.
После загледах
JAmo 628.
Но от мненията тук се убедих, че тези колони не са качество и вероятно може да се вземе по добро за тези пари(знам че не са много). Идеята е по нататък да взема и суббъфер. Изискванията ми са:
Ресиивър с мрежови възможности, поне 5.1 канала, да чете всичко съвременни формати HD, Full HD, 3D и т.н.
Колони държа да са стоящи като посочените от мен да имат хубав и плътен бас.
Ще ги ползвам за филми и музика (хип-хоп, електронна), затова държа на баса и заради филмите (прочетох, че cerwin vega имат такъв бас, а и от едно време от партитата на Метрополис много ги харесвам). Съотношение филми/музика 60:40.
Стаята е малка 12-15 кв.м. прилагам схема. Колоните ще са разположени така:
фронтлните - от двете страни на секцията, като за лявата отстояние от стената не повече от 10-15 см. за дясната мога и до към 30-40 см. макс.
център върху секцията над ТВ-то
съраунд върху секцията от страни на центъра.
Обмислям вариант за центъра и съраунда да са на стената.
До сега съм слушал уредба JCV с 3 CD-та и затова каквото и да чуя в сравнение с нея ще ми се стори супер може би, затова моля за помощ.
Бюджета ми е около 2000- макс 2 500 лв., като има вариант и за постепенно изграждане, но ми се иска всичко наведнъж, само съб-а ще почака. За тази малка стая, като че ли не си струва да се дават много пари за системата, но може и да греша, кажете Вие.
И последно какви кабели ще ми трябват и колко пари да си приготвя за тях около 12 метра ще ми трябват за 5-те.
Помогнете ми да вложа парите си правилно в нещо, което ще си заслужава.