Здравейте, Anto и Capt Flint,
слушал съм по различно време, на различни места, всякакви различни обстановки, на Експото, в аудио магазини в София, в Лондон и др., но не с идеята за сравняване на конкретни марки и модели от класа на ProAc.
Просто един ден ги чух за няколко часа в познат и вече знаех, че това са моите колони и звука, който съм искал. Влюбих се от "първо слушане"

Харесвам повече букшелф колоните. Преди това бях с Monitor Audio Silver RX2, от които бях много доволен, но след прослушването.... и сърцето и ушите си искаха вече D2.
Това е моят звук (поне на този етап, надявам се за дълго време).
Имам ги вече от 3 месеца заедно с усилвателя и кабелите- напълно разсвирени.
Изключително добре балансирани. Звучат много естествено, прозрачно и "разкриващо".
Освен впечатляващата триизмерна "сцена", с която са известни озвучителните тела на ProAc, звука излиза изключително свободно и ме обгръща. Според мен идеално представят характеристиките, с които са известни NAIM.
Относно ДАКа : имам го още от предишната ми система и си го бях поръчал без прослушване „на сляпо“-само по отлични отзиви от нет-а. Много добра машинка се оказа.
А най-хубавото за късмет е това, че много добре пасна и в сегашната ми система.
Колоните по мое мнение не са много капризни откъм поставяне, но все пак съм се опитал да им оставя оптимално място, до колкото ми позволяват стаята и мебелите.
За перфектно възпроизвеждане на звука, както препоръчват специалистите съм им поръчал и Atacama HMS 2.1, които "глътнаха" почти 30 кг кварцов пясък, а и самите те са си доста тежички. Така се получи доста добра основа.
Наслаждавам се истински и пълноценно на любимата си музика.