bateyavko, озвучителните тела на Dali звучат приятно и разбирам защо си се спрял на тях.
Почти всичко останало в системата ти обаче, ми е трудно да разбера

.
Рисивърът например е доста под нивото на озвучителните тела. Ако приемем, че в домашно кино резултатът е задоволителен, то не мисля, че е сериозно да очакваш добро стерео от такъв рисивър.
Надграждането със стерео усилвател би могло да реши този проблем, но ако се спреш на този вариант, то ще трябва да се замислиш и за адекватен източник, както и за съответстващи кабели.
Обсъждане на конкретни модели и комбинации би могло да се направи в съответния раздел на форума, а и такива обсъждания вече има няколко.
По нататък... Шкафът за AV техниката, уви според мен видимо е правен от мебелист нямащ никаква представа от AV техника. За мен е абсурдно решение озвучителните тела и субуферът да стоят на дървен плот - част от шкафа. Хората се чудят как да направят основата под озвучителните си тела по-монолитна и нерезонираща - гранитни плочи, шпайкове и т.н., а в твоя случай едва ли не умишлено е търсен вариант компрометиращ звученето. Дори самото поставяне на такава масивна мебел между озвучителните тела обикновено се отразява доста зле на звука - като сцена, отражения, бумтене и т.н.
Разположението на озвучителните тела според мен също е много далече от оптималното, поне така изглежда от снимката. Това са озвучителни тела със заден порт и два 8 инчови басови говорителя. Дори да не се обсъждат конкретните колони, според мен толкова близо до стената потенциалът за проблеми в звуково отношение е огромен. Конкретно този модел на Dali не съм слушал, но попаднах на отзиви, че ниските им честоти може да са твърде доминиращи. Начинът, по който си разположил озвучителните тела надали помага този проблем да бъде поне донякъде преодолян

. Поставянето на озвучителните тела близо до задната стена е често срещан проблем, редовно обсъждан тук. Поставянето им близо до странични стени или масивна мебел, често е не по-малък проблем, за който повечето производители също споменават в упътването на озвучителните си тела.
Обикновено се препоръчват 50-60-100 см свободно пространство отстрани на колоните.
Надявам се поне част от споменатите проблеми да могат да се разрешат.
Успех и приятно слушане