Христо се казвам (това за да улесним комуникацията).
Значи - теорията ми е ясна. В последно време прекарвам цялото си свободно време в hi-fi проучвания. Въпросът ми се отнася до практиката. За да разположа озвучителните тела на 50 см. от стената, това значи да ги разположа на стойки, което означава, че със сигурност прохождащата ми дъщеричка ще се докопа до стойките! Сега искам да си представите какво значи 5-6 килограмова колона да се стовари върху бебе, тежащо 10 колограма!!! И след като си го представите може да продължим дискусията в далеч по практична и ползотворна посока.
Не знам защо се възприема, че да слушаш качествено музика, трябва да си ерген и да имаш отделна стая само за музика... Още когато на 3 месеца дъщеричката ми се заслуша в Ищар, а веднъж започна да пее (по-скоро да мрънка, но определено се опитваше да подражава) заедно със Селин Дион, си мисля, че трябва да й поднеса богатството на красивата музика. Това обаче не значи, че трябва да рискувам здравето й. Пускам й музиката на тихи нива (не може да правите дискотека на 1 годишно бебе) - не случайно казах 2х40W усилвател на 15-25% маскимум.
Харесал съм (с четене - нямам време да ходя и да слушам, защото ми е по-важно да съм отговорен баща) DALI Zensor 1-цата и 3-ката.