Автор Тема: Съвет за ресивър Pioneer VSX-323-K и ОТ Pioneer S-ES21TB  (Прочетена 8517 пъти)

Неактивен mioist

• Публикации: 14
Здравейте,

От край време имам желание за една базова система за домашно кино в рамките на около и над 1000лв. Ако някой има преки впечатления за ресивър Pioneer VSX-323-K и за комплект озвучителни тела Pioneer S-ES21TB, моля да ги сподели в настоящата тема.

Благодаря на всички предварително.

Неактивен mioist

Re:Съвет за ресивър Pioneer VSX-323-K и ОТ Pioneer S-ES21TB
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2014, 17:34:23 pm »
Тази тема е с риторичен отговор. Моля администраторът да я заличи. Така или иначе след направеното от мен проучване ми е повече от ясно какво ще ми кажете за тези два продукта.

Неактивен mioist

« Отговор #2 -: Февруари 07, 2014, 16:51:37 pm »
Предварително се извинявам на администраторите на този форум, че нарушавам правило номер 8. "Пускането на последователни постове в една тема е нежелателно.", но на практика точно това се получава по обективни и субективни причини.

Приемам, че не получих никакъв отговор, защото никой няма преки впечатления от посочените от мен компоненти. И тъй като за себе си ми е ясно, че каквото и да направя, едва ли ще събера повече от 1000 излишни пари за домашно кино, отидох и ги купих тези неща, заедно със субуфер Pioneer S-21W. Общата сметка излезе 998 лв. Мислех си, че каквото и да е това като конфигурация, качество и пр., ще бъде крачка напред по простата причина, че до този момент разчитах на една стереоуредба Panasonic SA AK40, която и до ден днешен върши добра работа, въпреки че не чете CD-та (ползвам я като усилвател свързан към компютър). Знам, че AV ресийвърите не са пригодени за сносно възпроизвеждане на двуканален стерео звук, но така или иначе ако им се подаде такъв звук, те ще го възпроизведат по начин, който трябва да е по-добър от тази уредба. Или поне така си мислех. Защото с тези колони на Pioneer нещата изобщо не се получават добре със стереото. Въпросът ми е: толкова ли си могат или просто помещението в което съм ги сложил, оказва лошо влияние на звука? Помещението е със следните характеристики:
- размери: 3,80 х 2,90 м
- височина 3,0 м
- гредоред както тавана, така и пода (има ламиниран паркет отгоре)
- постоянна зимна температура от 6 градуса по Целзий
- фронталните колони са на късата страна като зад тях има плъзгаща врата 2,0 м х 2,0 м от алуминиева дограма, а срещу тях (на другата къса стена) има голям прозорец 1,8 х 1,3 м. Мястото за гледане и слушане е един голям диван, разположен точно под този прозорец.

Фронталните колони нямат заден бас рефлекс, всичко е отпред, но ако суб-ът остане изключен, те не могат да възпроизведат и грам бас сами, дори и ако съм ги посочил Large при първоначалната им инсталация през ресийвъра (при което рисийвърът им изпраща басов сигнал на тях, а не на буфера). Нормално ли е това? Наистина ли колони, които струват колкото една средна заплата в БГ, толкова си могат?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2014, 17:11:27 pm »
500 лв може да са немалка сума за България, но за съжаление за тонколони те са адски малко.
Това, че си ги комбинирал с възможно най-евтиния ресийвър на Pioneer не им помага.
Според мен те толкова си могат и резултата е напълно предвидим предвид цената от 1000 лв за 5.1 + ресийвър.
Съжалявам, че не си получил коментари по питането си, но във форума има доста теми, от които да добиеш представа как се препоръчва да се постигне приличен звук с ограничен бюджет.

Неактивен mioist

« Отговор #4 -: Февруари 07, 2014, 18:02:35 pm »
Благодаря ти за отговора. Знаех си, че след като държа много повече на музика, отколкото на филми, трябваше да заложа на стерео усилвател и два букшелфа (прословутите Monitor Audio Bx2, които всички хвалят) и да спра да го мисля. След дъжд качулка обаче.