Автор Тема: Дилема между 3 модела ОТ...  (Прочетена 11605 пъти)

nasko

• Гост
Дилема между 3 модела ОТ...
« -: Февруари 01, 2014, 01:47:33 am »
Привет,скоро не ми се е налагало да пиша тук но ето че дойде време.
Колебанията ми са  между Monitor audio rx2, Kef q300 и Tannoy revolution dc6.
Повечето време слушам електронна музика върху която не се заслушвам много, по ми е важно бъдещите ми колони да въпроизвеждат "топло звучене" с ясни и артикулирани вокали... от последното експо  не мога да забравя звученето на Sonos Faber olympica1 целта ми е да постигна нещо подобно, но с доста по ограничен бюджет.Усилвателят с който ще ги комбинирам е marantz pm8003 a източника е  Jds labs odac.Помещението е около 20кв.м.,притеснението ми е дали няма да се окаже по подходящо вземането на стоящи колони макар да съм привърженик на bookshelf...

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
Re:Дилема между 3 модела ОТ...
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2014, 08:56:58 am »
Не съм съвсем сигурен дали изброените от теб колони са от един и същ клас, по-вещите от мен ще кажат.

Аз съм слушал KEF, само че по-старата серия, май-беше iQ3, точно с усилвател маранц. Тогава ги сравнявах със сегашните ми колони. Звучаха изключително детайлно, но някак си студено и метално, т.е. далеч от моето разбиране за "топло" звучене.

Моето помещение е 32 м2 и букшелфите са ми съвсем достатъчни.

CP

• Гост
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2014, 15:03:09 pm »
Имам Monitor Audio RX 2, другите не съм ги слушал.

При мен в комбинация с ресивър Денон звучат много чисто и обемно, но може би малко "глухо". Не знам дали описанието е същото като "топло", може би не, във всеки случай искам да кажа, че е обратно на "остро".  :)

При мен помещението е около 30 кв. и са ми съвсем достатъчни. Това разбира се е и въпрос на лични предпочитания, но ми се струва, че за 20 кв. ще бъдат ОК.

Хубаво е, ако можеш да чуеш всички колони, които си набелязал и най-добре да си прецениш сам. RX серията вече излезе от производство, за съжаление не се появиха толкова изгодни оферти на чистене на наличност като при предишната RS /не говоря за България/. Според мен при близки цени, по-добре включи Silver 2 вариантът за обмисляне, мненията са, че Monitor Audio отново са в топ форма и са направили чувствителни подобрения при новата сребърна серия /аз лично не съм ги чувал/.

nasko

• Гост
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2014, 20:57:09 pm »
Ходих да слушам таноя в технополис ,доста  ми допадна ,едиствената забележка може би е  че  вокалите бяха малко пискливи от  нормалното,но въпреки това много ми допаднаха  ,за съжаление  другите 2  модела едва  ли ще има къде да ги чуя  тук във Варна,много ме е яд че  на експото нямаше rx2...

Неактивен svetlio1

• Публикации: 77
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2014, 00:54:21 am »
Имаше обаче KEF Q300 и честно казано много ме изненадаха , за малкото време което ги слушах останах с много добро впечатление от тях . И понеже и аз съм на същата вълна - silver 2 или silver 6  ;D) , вече съм разТроен и с KEF Q300 ... Ще се ходи май пак на прослушване ...
47LM660S ,40XV733G , 40B750 , 37R81 ,37LG5000 ,32LG3000 ,PlayStation3 , XBOX360 , YAMAHA RX-V673

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2014, 01:27:48 am »
Във Варна има едно място, където може да се прослушат разни неща, там точно бях прослушвал MS и KEF. Дали в момента имат Q300 не знам, оттогава не съм ходил.

nasko

• Гост
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2014, 01:42:40 am »
Ходих на това място,но нямат нито рх2 нито q300.Сигурно ще прозвучи смешно ,но  не знам защо,това че колоните  отзад ще имат стикер на който пише made in china ме отблъсква много,а за atc,sonos faber... много се вдига летвата в цената :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2014, 10:13:17 am »
Как ще реагираш ако ти кажа, че някои от моделите на Sonus Faber в ниския клас също се правят в Китай?
Много отдавна Китай не е символ на калпава изработка.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2014, 11:48:27 am »
nasko, за да е объркването ти пълно - ако не греша кутиите на ATC също се правят в Китай, но в това, както вече писа lazarus18, няма нищо лошо.

Конкретно по твоята трилема - мисля, че трите озвучителни тела, на които си се спрял, свирят много различно едно от друго. Ако имаш възможност да чуеш - дори и да не са конкретно тези модели, а други от същите серии, може би разликата в тембъра би ти направила впечатление и така изборът ти наистина би се улеснил.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2014, 16:51:50 pm »
Може би грешиш :) , имам снимки с целия производствен цикъл на любимата си марка ATC там има доста добре обособена дърводелска работилница и много ясно се виждат шаблоните на отделните елементи по които режат MDF-а . Ще ми е интересно да знам от къде черпиш информация , че са Китайски .

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2014, 16:56:02 pm »
По спомени информацията беше споделена преди време от вносителя.
Освен това при една проверка в Google би могъл да намериш доста дискусии по въпроса, където неизменно се твърди именно това. Може и да бъркам разбира се.

Идеята на публикацията беше, че това, че един производител - ангилйски, американски и т.н. е изнесъл част от производството си или пък цялото производство в Азия, не е задължително предпоставка за влошаване на качеството. От тази гледна точка nasko надали има защо да се тревожи.

P.S. Информацията беше току що потвърдена и от английски дистрибутор на ATC - кутиите се произвеждат в Китай.