Автор Тема: Избор на усилвател и Phono Stage - за Technics SL 1210 MK2, ProAc Studio 115 и Ortofon 2M bronze  (Прочетена 19142 пъти)

tropatak

• Гост
В бюджет близо до 4000лв има доста голям избор, например:
NAIM NAIT XS2, EXPOSURE 3010S2, SIMAUDIO MOON  NEO 250I, REGA ELICIT-R  и др.
Тези наскоро бяха на групов тест в списание HIFI NEWS.
Слушал съм първите 3 модела и са добри, но в зависимост от системата все пак. Не мога да ги сравнявам, защото съм ги тествал на различни системи.
Има и някои по-скъпи модели, които пък са във разпродажби при дилърите в София.
Въобще този бюджет е в една златна среда, но пък е добре да се правят слушателски тестове преди покупки, все пак не са малко пари.

Valjo

• Гост
Като дете слушах изключително грамофон "Концертнъй 3", руска машинка която още свири и ми харесва звука.     Предполагам за моето  неизтънчено ухо ,че Найм ще се справи добре .Не мога да се разводнявам много с различни марки и да ги прослушвам.Заложих на Техникс,който не го смятат за хай-фай грамофон ,но на мене ми харесва,на Найм и ПроАк,и смятам че ще ме задоволи!

Неактивен Anto

• Публикации: 94
Техникса е страхотен грамофон!!!Виждал съм го в много скъпи системи. Да не говорим,че с него в бъдеще можеш да правиш какво ли не като ъпгрейд. Ако този грамофон се произвеждаше днес, би струвал неколкократно по-голяма сума! В него има вложена много наука,но благодарение на факта, че са продадени стотици хиляди бройки през последните 30 години днес можеш да го имаш за смешни пари. Не слушай какво ти говорят този или онзи, ако можеш да го вземеш нов за 1600 лв.действай. В сайта на вносителя цената му е 1600евра. Аз съм изключително доволен от моя SL1210 m5g.
Поздрави!

Valjo

• Гост
Анто,купих го преди 2 месеца SL 1210 MK5 и е страхотен ,но сега събирам едно по едно.Благодаря ти за подкрепата!

Неактивен Anto

• Публикации: 94
Обърни особено внимание на фонокоректора който ще ползваш! Изключително важен момент. И дозата разбира се. Насочил си се към много добри компоненти, стига да можеш да си ги позволиш. По-добре е да събереш пари за това което си харесал, отколкото да избързаш и да си купиш това, което можеш в момента.

Valjo

• Гост
Така и смятам да направя.Искам да изчакам и да взема NaimXS2 ,за да ползвам Naim Stageline.Гледах PS Audio GCPH,но не знам дали ще се върже с усилвателя.На първо време взех ММ доза Аудио техника АТ95Е