Автор Тема: Връзване на активен субуфер към ресивър без изход за такъв ?  (Прочетена 5372 пъти)

rolly

• Гост
Здравейте, дано темата е в горе долу правилния раздел. Купих си ресивър Sony STR-DE405 с надеждата да си го ползвам с две прилични колони на стерео режим, но преди дни чух система с две колони + субуфер и ми хареса повече. Има ли някакъв шанс да вържа активен суб. към ресивъра? Източникът ще е компютър с 5.1 звукова карта (която има изход за буфер, но не знам дали може да се използва за моите цели).

rolly

• Гост
Извинявам се , че пиша второ мнение подред, но не виждам бутон за редакция.
Направо да попитам ако си взема активен буфер, ще мога ли да го свържа към (оранжевият ) вход на звуковата карта чрез кабел от едната страна с чинчове а от другата със стерео жак (какъвто ползвам за ресивъра). Целта ми е на нормалния вход на звуковата карта да звучат двете колони закачени към ресивъра , а към оранжевия активният суб (2.1).
Възможно ли е или да се пробвам да продавам машинката и да взема нещо с изход за субуфер?

Неактивен regned

• Публикации: 41
Принципно всички ресивъри имат изходен сигнал за управление на активен субуфер. При връзването на суб-а към звуковата карта директно, ще си усложниш живота с напасване силата на звука на говорителите и суб-а.