vaaco, не знам какво разбираш под "МЕК" бас, но не съм сигурен, че това определение е подходящо за описание на акуратно възпроизвеждане. Както и да е, предпочитаните от теб стилове музика (dance,pop,hip-hop), както и голямото помещение, разстоянието до колоните и т.н. предполагат слушане на сравнително високи нива и търсене на плътно и динамично звучене. Озвучителните тела, особено в този бюджет, не са универсални. Според мен моделите на някои производители са по-подходящи за един тип музика - примерно камерен джаз или спокойни акустични произведения, докато моделите на други производители често са по-добър избор за по-динамична и шумна музика.
Имайки предвид това, според мен в твоя случай интересни решения биха били Monitor Audio Silver 6, Klipsch Reference RF 82, някои модели на B&W - ако все още се внасят, може би KEF q500/700, както и Dali Ikon 6/7.
Въпросът с услилвателите е малко по-сложен. Щом ще интегрираш системата с такава за домашно кино в бъдеще, то добре е търсенето ти на усилвател да се ограничи до модели поддържащи такъв тип надграждане.
Такива усилватели са коментирани в тази тема -
Съвет за усилвател към система за домашно кино.
Успех!