Апетитът идва с яденето и съм почти убеден, че ще се стигне до ъпгрейд - поне на стерео усилвателя, но всяко нещо с времето си.
За кино системата, с този рисивър бих препоръчал озвучителни тела на Klipsch. Aко можеш да осигуриш 50см от гърба на колоната до стената -
Klipsch Reference RF-62 II, ако пък е наложително да са по-близо до стената -
Klipsch Reference RB-81 II. Озвучителните тела на Klipsch са високочувствителни и лесни за захранване. Рисивърът ти не би трябвало да има проблем от тази гледна точка и в случай, че колоните имат достатъчно място около себе си - аз не бих очаквал разбумтявания. Друг е въпросът, че с по-висок клас рисивър би постигнал звук на по-различно ниво.
Със стерео системата нещата са по-сложни.
Предполагам се досещаш, че в началния бюджет, а и не само, рядко се намират "Всеядни колони". Често съм опитвал да правя описание на звука на Klipsch, Focal и Monitor Audio тук във форума - предполагам си попадал на такива теми.
В общи линии според мен Klipsch са по-подходящи за динамична и шумна музика (рок, електронна, хип хоп и т.н.), както и слушане на много високи нива. Focal пък според мен са на другия полюс - по подходящи за хората предпочитащи спокойно слушане на спокойна музика с леко изнесено назад звучене. Monitor Audio според мен са по-балансирано решение, но при тях е добре да се обърне по-специално внимание на разположението и захранването.
Иначе казано, като избор за стерео система в стая 13м2 и усилвател от начално ниво, като план максимум бих предложил
Klipsch Reference RB-81 II,
Focal Chorus 706 или ако бюджета е по-свободен
Focal ARIA 906 и в случай, че можеш да осигуриш поне 50см зад тях и стерео рисивърът ти може да ги контролира адекватно -
Monitor Audio Silver 1.
Последните две решения биха се възползвали чудесно от по-висок клас усилвател, примерно
Creek Evolution 50A, но това е тема по-скоро за бъдещи размишления.
Озвучителните тела на ProAc са чудесно балансирано решение, което според мен се справя отлично с широка гама стилове, но са в твърде висок бюджет и не мисля, че такава покупка би била разумна на този етап - би се получила крайно небалансирана система, в която хем си похарчил много пари за озвучителни тела, хем с настоящата си електроника не можеш напълно да се възползваш от възможностите им.