Автор Тема: Проблем с Dune base 3d  (Прочетена 6497 пъти)

gigeorgiev

  • Гост
Проблем с Dune base 3d
« -: Юни 11, 2014, 10:10:21 am »
Dune base 3d с диск st3000dm001 на Seagate 2TB - когато не го ползвам по-продължително време /2-3 дена/ се изтрива цялата информация от диска /дяловете се запазват, но няма никакви папки в тях/. През тези няколко дена плеъра е напълно изключен. Направи го за втори път и реших да се обърна към Вас за помощ.

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Проблем с Dune base 3d
« Отговор #1 -: Юни 12, 2014, 10:09:02 am »
При единствения такъв случай, който е имало досега се оказа, че загубата информация е заради злонамерени съседи, които хакват мрежата и изтриват всичко.
Все пак закачи твърдия диск и го тествай с някоя програма като HDD Tune.

gigeorgiev

  • Гост
Re:Проблем с Dune base 3d
« Отговор #2 -: Юни 12, 2014, 17:04:33 pm »
Благодаря за отговора.
Занесох го на фирмата от която го купих да го тестват - все пак е на един месец диска. :)
Ако разбера от какво е проблема ще пиша.

gigeorgiev

  • Гост
Re:Проблем с Dune base 3d
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2015, 19:21:42 pm »
Моите проблеми продължават......Занесох диска , както ме посъветва за проверка - нищо не откриха и казаха че е наред. Пак го поставих в плеъра и  форматирах под Ext3 , инсталирах торент трансмишън и започнах да го ползвам. След около два месеца пак изтри всичко, и то изключен от мрежата. Занесох го в сервиза в София и им обясних проблема. След като стоя около месец там си го взех - казаха че не са открили проблем....просто не се е проявил....
Отново го инсталирах в къщи. Този път не се появи проблема 4-5 месеца. През това време като не го ползвах го изключвах изцяло - нямаше връзка с интернет. И....го направи отново.
Реших да купя нов хард диск, за да елиминирам и тази възможност. Предния беше Сигейт 2 ТБ, а новия реших да е какъвто препоръчват - Уестърн Диджитал  1ТБ.
Инсалирах отново всичко .....работи само два дена и ето какво се случва...този път го заснех с телефона. Първо започва да сменя иконите много бавно ....и диска изчезва от "източници".
Изчезва и флашката която бях поставил в гнездото. Когато се опитам да го изключа - не се изключва , а се рестартира и ....пак ги няма флашката и харда. След като го изключа от захранването и отново зареди - харда и флашката се виждат , но са празни!

Dune base 3d изтрива хард диск.

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Проблем с Dune base 3d
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2015, 16:10:24 pm »
Много странно поведение. Не съм срещал подобен проблем и по интернет.
Пробвай все пак със изключен Samba Server за да не се вижда диска в мрежата.

gigeorgiev

  • Гост
Re:Проблем с Dune base 3d
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2015, 20:29:40 pm »
Спрях Самба.....положението е същото. Днес няколко пъти го направи - пусках да се тегли ...и след малко забиваше и всичко се изтриваше. Май трябва да направя нова тема 
"Подарявам Dune...".....Не зная дали има смисъл пак да ходя до София и да го нося в сервиза. Когато спрях Самба в мрежата въобще не се виждаше нищо. Пуснах го да тегли, като го ограничих на 2Мб/с.....изтегли няколко торента и отново заби и изтри всичко! Прилагам и няколко снимки - предполагам , че така е спряна Самба.
Спряна Самба

Мрежа при спряна Самба

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Проблем с Dune base 3d
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2015, 15:09:53 pm »
Моя съвет е да върнеш фабричните настройки. Да не слагаш торент клиента и да видиш как е.
Плеъра в гаранция ли е?

vbonovski

  • Гост
Re: Проблем с Dune base 3d
« Отговор #7 -: Юни 03, 2016, 13:17:33 pm »
Много бих искал gigeorgiev, ако влиза все още във форума, да отговори как е разрешил проблема, защото при мен се появи абсолютно същия проблем описан от него. За сега нещата се закрепиха като не съм инсталирал торент клиента и предполагам, че точно от него идват грижите, но аз искам да го ползвам, защото сие много удобно все пак..