Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395612 пъти)

ccc

• Гост
доставчика ще го сменя още утре
страшно съм ядосан
преди месец ми изгоря рутера отново, смених го, но все пак е само рутер - 50-60лв и готово
още тогава си помислих, че все пак рутера ще играе роля на бушон и ако изгори ще е най-много някоя компютърна лан карта ... но уви  >:(
някой ако знае къде продават донгъл за безжична връзка, моля да сподели
колкото и да ми се забави мрежта, поне ще работи винаги
телевизора го пробвах с друг рутер, само кабел от него до телевизора и лампичките не светят
а и самият телевизор се държи така все едно няма вкаран лан кабел

иначе Кейбъл тел се представи добре в тази буря, нямаше никакви поражения по другите телевизори

nkd

• Гост
На всички кабелите в един момент излизат из под земята и тръгват по фасадите , това е напълно достатъчно при гръм да вкара по индукция ток в мрежата. Ако не си сложил още купи си галваничен разделител, слага се на антенния вход ,струва 10лв. Въпреки ,че ако е силна атаката едва ли ще спаси ТВ-то. На мой приятел преди няколко дни му падна кълбовидна мълния в двора и въпреки че тока и бил спрял преди това в целия квартал му гръмна телевизора-CRT  и рутера .

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
nkd не е добре да се изказваш така категорично.
Първо - далеч не при всички доставчици (на интернет или на телевизия) има някакви кабели тръгващи по фасадите!
При мен, а и при много други всичко върви под земята до мазето на блока, а от там тръгва по предвидения за кабели щранг. Реално никъде не се вижда кабел на открито.
Второ- галваничния изолатор за телевизия с нищо няма да му помогне за ЛАН интернета - а именно оттам е дошъл проблема!

Хубаво е, че се опитвате да помогнете, но не бъдете така крайни - винаги може да се окаже, че бъркате!

nkd

• Гост
Галваничния разделител разбира се не може да помогне на ЛАН-а  , но на телевизора може евентуално , това имам пред вид . Сигурно има и такива сгради където всичко влиза вътре , но не съм убеден че цялата им мрежа е изградена така ,даже напротив особено в центъра на София , и в много други квартали , а когато говорим за Кейбълтел положението е точно такова.  Не виждам каква заблуда има в това да вземе предпадни мерки не го карам да маха ,а да сложи.
 ПП. При интернет доставчиците положението е същото само на моята фасада има 4 кутии на известни провайдери , а сноповете от кабели са като въжетата на Голдън Гейт.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
На всички кабелите в един момент излизат из под земята и тръгват по фасадите ,
Това ти изказване имам предвид. Просто ситуацията не е такава :) Това, че при теб е така, не значи че трябва с лека ръка да генерализираш! Иначе да се сложи галваничен изолатор е добре не-само с цел защита, а и често подобрява сигнала, като обира смущения по мрежата - по кабела на кабелната тече ток :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
И при мен интернета идва по оптика до сградата и от там по вертикални щрангове до всеки апартамент. При кабелната ми също всичко е под земята /Кейбълтел/.
Хубавото е, че все повече се набляга на това изпълнение защото иначе е много първобитно.
За центъра наистина е трагедия. Човек да реши да се самоубие няма да може да падне до земята, а ще се оплете в паяжини от кабели.
На такива места си трябва максимална защита.

ccc

• Гост
Кейбъл тел се движат из сградите тук т.е. едва ли всички кабели са под земята, дори при мен идва от покрива  :o
Въпреки това може би за 8-9 години откакто съм абонат към тях не ми е изгорял нито един телевизор, дори винаги съм се отнасял с пренебрежение към това да се изключвало нещо по време на гръмотевици.
Доставчика на интернет е друг, при него кабелите не знам как са ... но явно са много по-зле от Кейбъл тел или имат нещо не както трябва. Мисля да и интернет да получавам от Кейбъл тел вече ... все ще са по-добре от другите.
Някой може ли да ме ориентира от къде мога да закупя този галваничен разделител, а също ми предложиха някакви протектори за лан... имате ли някакви впечатления от тях?

nkd

• Гост
Галваничния разделител можеш да го вземеш от Конрад на бул. Прага ако си от София -цена 10лв. Също така и от кабеларите ако имат в момента, има и в он-лайн магазините. За ЛАН-карта незнам какво трябва точно ,въпреки че са уж снабдени със защита на мен са ми горяли поне 5-6 в компютрите. Сега с последния доставчик от 2год. нямам проблем ,казват че били си защитили максимално мрежата, която минава под земята ,но до съседната сграда от там по фасадата...

http://www.electronics.bg/index.php?cPath=30007_20129_10595

karretto

• Гост
Здравейте: взех си TOSHIBA 37XV733 и съм с булсатком с този  приемникhttp://www.postimage.org/image.php?v=aVUDvcA нещо много маже картината особенно на мачове.Първо го свързах от приемника към тв със скарт и съответно в менюто на премника беше на RGB,защото на GVBS беше по зле след това го свързах с чинчове 3бр. за картината/син  зелен и червен/плюс 2бр. чинчове за звука.След това от настройките на приемника го сложих на  Y Pb Pr но пак се замазва картината на повечето програми.Пробвах повечето възможни настройки на телевизора,но нямаше голям ефект,някой ако знае примерни настройки за toshiba или ревю на модела нека ги каже.

nkd

• Гост
Пробвай го на друг източник на сигнала , от РС или ефирна цифрова/ако си от София/ дали пак ще е така.Също така намери един качествен кабел поне за проба. Булсатком не са с много добро качество , но чак пък да маже.А може да имаш големи очаквания от SD сигнала БСК .

karretto

• Гост
Сигнала от PC е с HDMI кабел е по добро особенно на HD филми,какъв качествен кабел имаш предвид.
"А може да имаш големи очаквания от SD сигнала БСК"-колко големи?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
karretto
Колегата nkd има в предвид да смениш Scart кабела от приемника на Булсатком до телевизора. Много често част от проблема е в кабела. Много потребители са казвали ,че при подмяната му с нов качествен такъв-картината леко се подобрява.

nkd

• Гост
karretto, имам пред вид че сигнала от БСК е малко "мек",   дори и на CRT и ако се очаква нещо като HD /в смисъл рязкост /да се види е разочароващо.
Точно както казва Христослав, смених 4 скарта докато накрая изрових един стар от 20г. дебел като пръст и нещата с размазването се подобриха значително.Пусни и сигнал от ДВД с някой оригинален филм да видим как ще е.
Ако от всички други източници картината е по-добра ,значи проблема си е в БСК и техния сет топ бокс .
Ако не се касае за дефект няма как проблема да е от модела , имам 42XV635 от миналата година /особени разлики при обработката на сигнала няма с **XV733G/ също с матрица на LG и картината на SD e отлична на качествените програми .На гаражните телевизи и мачовете от нашето първенство, далечен план,спасение няма.

Dakata

• Гост
Здравейте отново.
 Отказах се от Finlux, Samsung и Sony и днес се загледах в една TOSHIBA 40XV733G искам само да попитам дали наистина е с S-PVA  матрица на Samsung както прочетох тук?

nkd

• Гост
Здравейте отново.
 Отказах се от Finlux, Samsung и Sony и днес се загледах в една TOSHIBA 40XV733G искам само да попитам дали наистина е с S-PVA  матрица на Samsung както прочетох тук?
Да ,  само тези матрици слагат .