Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395441 пъти)

Dakata

• Гост
А случайно да знаете за някакви дефекти да дават, защото мисля наистина утре да отида и да си го взема? Много ми хареса как се вижда blizoo-о на телевизора. Благодаря предварително.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Дефекти няма.Единственото за което си спомням е ,че някои собственици споменаха за проблеми с тунера.В смисъл настройките на обхвата му зависят от страната която си избрал в менюто-това рефлектира при броя зесечени и запаметени програми/според кабелният оператор/. Започвал от 113Mhz и не хващал програмите под тази честота .

P.S.
Проблем с тези 113 Мхц долна граница на тунера може да има само при положение ,че кабелният оператор има начална честота по ниска от 113Мхц. Провери на твоя оператор  колко е , защото рядко има такива които работят по-ниско.

Dakata

• Гост
Здравейте, отново. Hristoslav2, а това голям проблем ли е в смисъл как трябва да се настрой , 4е май днес отивам да си го взема?

DNM2008

• Гост
Нов съм във форума, здравейте на всички!
Поздрави за хубавата тема и информацията, която има тук.От миналия петък съм горд собственик на Toshiba 40 VL733G и засега няма просто няма с какво да се оплача.Гледам го на Булсат, картината е много добра и жива, като за SD.Единственото, което не успях да изкарам, е звук от ТВ-то към уредба.
Звук няма нито от чинчовите изходи, нито от SCART конекторите.Пробвах с менюто и разни настройки, но нищо.Помагайте, ако е до настройки, или да ходя до магазина.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Щом гледаш булсат, изкарай звука директно от приемника, защо е нужно да го изкараш от телевизора. А ако приемника ти е от най-елементарните - единствено със скарт, смяната му ще се отрази чудесно и на картината, а в твоя случай и на звука.

DNM2008

• Гост
Rudra, благодаря за бързия отговор.
Не е нещо страшно,но е неудобно всеки път да включвам уредбата за да чуя звука на  Булсата.А особено трудно се обяснява и на нежните ни половинки, кое как да включат  ;D.Иначе приемника го смених онзи ден, без проблеми, за такъв с Y Rb Pr изходи и картината наистина е по-добра, малко по-ярка и наситена.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Здравейте, отново. Hristoslav2, а това голям проблем ли е в смисъл как трябва да се настрой , 4е май днес отивам да си го взема?
Всичко зависи от кабелният ти оператор -с  каква стартова честота започва първият пакет.

Dakata

• Гост
Здравейте отново. Купих си TOSHIBA 40XV733G и съответно на първия ден ми изгоряха 2 пиксела. Обадих се в ТМ и ми казаха, че ще ми го подменят веднага с нов така и направиха, и ми казаха че това е единствената рекламация за сега от тоя модел. Искам да попитам защо след като е с матрица на Самсунг S-PVA , когато е на черен екран се вижда лилаво, а не черно? Благодаря предварително.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Нов съм във форума, здравейте на всички!
Поздрави за хубавата тема и информацията, която има тук.От миналия петък съм горд собственик на Toshiba 40 VL733G и засега няма просто няма с какво да се оплача.Гледам го на Булсат, картината е много добра и жива, като за SD.Единственото, което не успях да изкарам, е звук от ТВ-то към уредба.
Звук няма нито от чинчовите изходи, нито от SCART конекторите.Пробвах с менюто и разни настройки, но нищо.Помагайте, ако е до настройки, или да ходя до магазина.
Каква е уредбата? Обикновено телевизорите имат настройка от кой Скарт да вадят звук, но не работи със всеки телевизор и уредба.
Приемника има ли оптичен изход?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Здравейте отново. Купих си TOSHIBA 40XV733G и съответно на първия ден ми изгоряха 2 пиксела. Обадих се в ТМ и ми казаха, че ще ми го подменят веднага с нов така и направиха, и ми казаха че това е единствената рекламация за сега от тоя модел. Искам да попитам защо след като е с матрица на Самсунг S-PVA , когато е на черен екран се вижда лилаво, а не черно? Благодаря предварително.
Вероятно е така -за първи път по форумите се споменава за рекламация на Toshiba.
Това за лилавото което си споменал се забелязва при гледане под ъгъл - това е недостатък на всички LCD телевизори. Ако го гледаш челно ще  виждаш черно и няма да имаш този проблем.

Dakata

• Гост
И аз така мисля, но при LCD мониторите защо не е така? Имам монитор EIZO с S-PVA матрица и не се вижда лилаво.

soon

• Гост
Да, има нещо странно при тези матрици (SQ01 S-PVA) в модела 40C650 пък и при други. При моя също лилавее дори и леко да мръднеш извън оста. Със същата матрица при миналогодишните модели на Sony W4500 го има това лилаво, а при W5500 липсва. 40B650 с SQ01 идеално черно от всякъде. При новите LED Toshiba с матрица SQ01 също яко лилавеене. Сигурно под този номер се крият поне две различни матрици или нещо подобно?
Най-добрия ъгъл и виждане на невероятно черно при този модел матрица SQ01 съм виждал само при Sony 46W4000E!

@ hristoslav2 не мисля, че е недостатък на всички LCD TV-та. При Филипсите ми няма такова лилавеене нито пък биене към какъвто и да бил цвят.

Напротив -има го.

setto

• Гост
Добър ден на всички , бих искал да попитам как мога да накарам моя телевизор да чете български sub. :D телевизора ми е Toshiba 40vl733 . Чете филми през USB но не чете субтитрите . Kак мога да го направя ? Благодаря предварително :)

soon

• Гост
@ hristoslav2
незнам при теб как е, но при мен са перфектни нещата относно вярност на цвят и ъгъл без оцветяване извън черното.

DNM2008

• Гост
lazarus18,
Уредбата ми е LG HT503PH и досега не съм имал проблеми с нея.Всичките й входове работят, проверил съм ги.
Ходих до магазина и там друг ТВ го включиха в някаква уредба на Самсунг, където всичко си тръгна от раз.Вкъщи, при МАХ усилена уредба, има тих звук, все едно че не достига изходно ниво да "отпуши" входа.Не знам какво да правя, мисля, че това не е кой знае какъв проблем, при условие, че през оптичния изход звука си върви,но също е тих.Сигурно това е положението. :-\