Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395529 пъти)

bbekov

• Гост
По отношение на черното/лилавото , днес ходих в ТМ и забелязах че лилавее погледнат отгоре и при страничен ъгъл (може би над 30*). Отдолу не лилавееше въобще , просто си загуби контраста. Според мен това идва главно от настройките - които по дефолт са backlight на максимум , brightness под средно ниво. Ако се пипнат нещата биха били доста различни. Лилавото би се намалило като ефект ако се намали подсветката.Сравнено с Самсунг 40Б530 (S-PVA вероятно същата) и той лилавееше леко , но след калибрация на око беше идеално.

Та понеже явно ще вземам Toshiba 40XV733G и не ми се ще пак да попадам на дефектна или мостра :
Как да се влиза в сервизното меню да видя колко е работил панела?
Как да пусна заливки с различни цветове за да гледам за изгорели пиксели?
Друго какво да гледам ?
За жужене ще слушам при промяна на интензитета на подсветката , това от опит вече го знам.
Hristoslav2 , надявам се да поясниш и 2 странични въпроса.А именно :
40xv733g поддържа ли H.264 MPEG4 каналите и през HDMI връзка с PC поддържа ли 1920х1080 ?
Мерси много

начинаещ

• Гост
Да, има нещо странно при тези матрици (SQ01 S-PVA) в модела 40C650 пък и при други. При моя също лилавее дори и леко да мръднеш извън оста. Със същата матрица при миналогодишните модели на Sony W4500 го има това лилаво, а при W5500 липсва. 40B650 с SQ01 идеално черно от всякъде. При новите LED Toshiba с матрица SQ01 също яко лилавеене. Сигурно под този номер се крият поне две различни матрици или нещо подобно?
Най-добрия ъгъл и виждане на невероятно черно при този модел матрица SQ01 съм виждал само при Sony 46W4000E!

@ hristoslav2 не мисля, че е недостатък на всички LCD TV-та. При Филипсите ми няма такова лилавеене нито пък биене към какъвто и да бил цвят.

Напротив -има го.

апсолютно си прав не лилавее, а сивее при филипсите :)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
абсолютно си прав не лилавее, а сивее при филипсите :)
Да но това е само при моделите с IPS матрица  :)

nkd

• Гост

Да но това е само при моделите с IPS матрица  :)
И то само гледано диагонално .

DNM2008

• Гост
Само за информация:
Проблемът с тихия звук от аудиоизходите на 40VL733G, който срещнах, всъщност не е "проблем".Оказа се, че нивото на изхода, се регулира с усилване и намаляне на звука от дистанционното.Колкото е по-усилен звука, толкова е по-усилен и изхода.В ТМ ми казаха, че това е софтуерно решение на Toshiba ???.Всичко е до настройки.Приятно гледане на всички  ;).

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
За синеенето на черното и тъмните учатъци има и друго обяснение. Много от моделите има огромен скок в синия и червения цвят при стойности близки до 0 /черно/. Това изкривява тъмните тонове в студената гама и предава синьо/лилав оттенък дори и при фронтално гледане.
Ето диаграма от ЕХ500 например.

Dakata

• Гост
За синеенето на черното и тъмните учатъци има и друго обяснение. Много от моделите има огромен скок в синия и червения цвят при стойности близки до 0 /черно/. Това изкривява тъмните тонове в студената гама и предава синьо/лилав оттенък дори и при фронтално гледане.
Ето диаграма от ЕХ500 например.

Здравейте,  да приемам ли , че това не е проблем защото си поиграх малко с настройките на цветовете и сега почти не лилавее, а по се доближава до черно?

Неактивен lazarus18

• Administrator
Принципно е въпрос на настройки, но не мисля, че може да се оправи с тези, които са сложени в менюто. Имаш White Balance на тъмните части, но ако ги вкараш в зеленото ще прецакаш средните тонове, което е по-лошия вариант.
При Самсунг кривата е 10-пунктова и позволява по-прецизна настройка.

karretto

• Гост
Щом гледаш булсат, изкарай звука директно от приемника, защо е нужно да го изкараш от телевизора. А ако приемника ти е от най-елементарните - единствено със скарт, смяната му ще се отрази чудесно и на картината, а в твоя случай и на звука.
Имам TOSHIBA 37XV733G и изобщо не съм доволен от картината особенно при мачове също и с комп.през HDMI кабел е подобно маже при движения доста сериозно и няма оправяне с булсат съм,както писах на 8 страница.Сега искам да питам как да изкарам звук на уретба и телевизора едновременно,че и звука  е трагичен при повече шум не се чува.

docks

• Гост
от 1 месец имам TOSHIBA 32XV733G и определено съм много доволен!На цифрова кабелна е без забележки!Вкл. съм ДВД то-също много добра картина,равномерна подсветка/съвсен леко тъмнее във ъглите на бял фон/не съм го глед със 1920/1080р съдържание!Скоро взимам фул медия плеър!С дистанционното бързо се свиква и е ергономично! По спец поддържа DVB HD,H.264!Препоръчвам този модел!
Наскоро гледах един 32 Филипс -5та серия миналогодишен-много зле!на бял фон се виждаше неравномерната подсветка две тъмни линии по средата!Близки са ми собстевениците и се чудя дали да им кажа/на тях не  им прави впечатление/дали това е проблем на серията и подлежи ли на оправяни или връщане/замяна/!

setto

• Гост
Здравеите отново искам да попитам как бих могъл да подкарам субтитрите на филм направо от телевизора ми който го купих миналата седмица  Toshiba 40vl733

Dakata

• Гост
Здравейте, след като ми подмениха TOSHIBA 40XV733G за изгорели пиксели още първите 6 часа, за сега нямам забележки. Само искам да попитам дали някои го е свързвал към компютър през LAN мрежата, че нещо не моига да се справя.

DNM2008

• Гост
setto,
Моят телевизор е същия, но засега не се поддържат субтитри.Единственият начин е да ги вградиш във филма.

Dakata,
Трябва да имаш инсталиран някакъв медиен сървър, който който да ти "види" телевизора.Зависи и как свързваш ТВ-то, с WI-FI или кабел-LAN (настройки в менюто на ТВ).Аз съм с WIN7 и там WMP11 има възможност да плейва директно на  ТВ-то, тоест го ползваш за поточно предаване на мултимедия.Личното ми мнение е, че е прекалено сложно за качеството и възможностите, които предлага засега мултимедията в мрежа.

Неактивен lazarus18

• Administrator
Здравеите отново искам да попитам как бих могъл да подкарам субтитрите на филм направо от телевизора ми който го купих миналата седмица  Toshiba 40vl733
Само ако ги вградиш в картината.

setto

• Гост
А как става това вграждане на субтитрите в картината и имали някакав шанс след време да се подържат субтитри например чрез някакъв updeit ?