Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395546 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #255 -: Ноември 03, 2010, 14:05:28 pm »
Там където ти е Resolution+ в това подменю трябва да имаш Active Vision M100. Нямам идея как са го превели на български.
Не може да очакваш чудеса от Resolution+. Няма кой да направи от нищо нещо. Не че няма и по-добри постижения, но се постигат от външни устройства на цени от порядъка на 2-3-4 хил. евро.

voodooboxos

• Гост
« Отговор #256 -: Ноември 03, 2010, 14:49:21 pm »
Да, ясно намерих менюто със 100-те Hz. Най-вероятно не съм способен да забележа разлика при различните сцени/случаи. Трябваше може би да се пробвам със Sony EX5xx. Преди 10 години взехме Самсунг CRT 29" - 100 Hz и други екстри... но на другия ден го сменихме набързо със Сони. Сега пак спестих и пак сбърках.

Благодаря ви за включването.

nkd

• Гост
« Отговор #257 -: Ноември 03, 2010, 16:11:59 pm »
Да, ясно намерих менюто със 100-те Hz. Най-вероятно не съм способен да забележа разлика при различните сцени/случаи. Трябваше може би да се пробвам със Sony EX5xx. Преди 10 години взехме Самсунг CRT 29" - 100 Hz и други екстри... но на другия ден го сменихме набързо със Сони. Сега пак спестих и пак сбърках.

Благодаря ви за включването.
Преди 10г. Сони бяха много напред с материала пред Самсунг , сега май нещата са точно обратното. Изобщо не си сбъркал  с този модел , ако го сравниш точно с ЕХ500 един до друг на SD сигнал ще се убедиш сам. Както ти казаха с Resolutin+ не трябва да се прекалява ,особено при лош сигнал. Тази екстра е разработена за нормално качество и битрейт на сигнала и тогава наистина "пълни" картината с допълнителни пиксели и има ефект без да се очакват чудеса.
Няма начин без рязване и разтегляне да стане 16:9 , но super live е доста сполучлив и с малки компромиси. Ако те дразни опитай на Кино ще реже , но ще е реално.
Чакането от 20сек. също е заради кабелната , не са им в ред пакетите, обикновенно го прави на някои канали само , даже може и да забие . Иначе нормално сменя за няколко секунди.
Това с насичането при движение на страни не съм го виждал на друга Тошиба включително и този модел. Не подценявай на какво са способни кабеларите за да скапят сигнала ,провери връзки ,сплитери , скарта ,ако си със Сет топ бокс/имах същото насичане от скарта на СТБокса, който се оказа дефектен/.Пробвай с друг сигнал от ДВД примерно дали е същото.

voodooboxos

• Гост
« Отговор #258 -: Ноември 06, 2010, 13:43:46 pm »
Сега заключението ми за Toshiba 40XV733 (G). Все пак от 3 дни го гледаме.

1. Картина - Гледаме изключително SD програми. Нашите много се кефят на турските сериали.
В началото ми се струваше че тук там на някоя програма има насичане при движение на обект настрани, но сега не забелязвам такова - или ТВ се е разработило или съм пипнал тук там нещо. При сигнала от DVD-то не се забелязва подобно нещо.
2. Звук - Преди да купя LCD TV си мислех че ще има нужда и от външно озвучение - тонколонки 2+1 примерно. Но сега разбирам че няма нужда.
3. Тунер - случва се на някои определени (2-3) програми (DTV) да не се зареждат понякога - тъмен екран за неопределено време след като ги избера, но както каза потребителят 'nkd' това е най-вероятно заради неуредици при кабелния оператор.
4. Големина - Като го внесохме с баща ми в стаята, майка ми рече: "тс тс тс... Луди хора!" Но след 2-3 дни свикнахме с големината. Директно излъчване от bTV може да се гледа от 2,5м и е ОК. Други програми (SD) пък изсискват човек да се отдалечи на поне 3м.
5. Дистанционното управление - не е ОК. Изисква донякъде насочване, свиква се иначе. Взех друго дистанционно от едно магазинче за проба, не универсално, а пак такова на Toshiba, но и то се държеше точно като оригиналното. Имам един DVD плеър Philips DVP5960, който има проблем с дистанционното, и вчера видях че гар. срок е вече изтекъл и му казах "ела тук!". Нищо нередно не открих вътре, нищо повече не можах да направя освен един отвор (1 см диаметър) с бормашината точно пред IR фототранзистора. Само  това подобри ситуацията поне два пъти и се га лови от 5-6 метра. Ама към телеизора засега няма а се отнасям така...
6. Формати на картината - Super Live е най-добре, но ми се иска някак си да можеше картината да се разпъне още малко по вертикали (да се скрият по 5 см отгоре и отдолу.)
7. Медиа плеър - от разните неща качени на флашката можа да прочете са JPG файловете.
8. Светло чуствителния сензор - много позно нещо, има си и възможност за настройка по избор.
9. Означения - има отзад на капака някакъв номер и след него буква К, значи матрицата е S-PVA.

nkd

• Гост
« Отговор #259 -: Ноември 06, 2010, 18:23:10 pm »
Ха сега вече ЧЕСТИТО !!!
Като при всяко ново и непознато нещо и тук иска малко време . Две неща :1. Медиа плеъра не подържа видео формати през USB , такива можеш да пускаш като изградиш мрежа с компютър .2. Казваш ,че с Resolution+  картината става само по "остра" , ами точно това е при слаба резолюция картината стои като замазана , допълнителните пиксели на тази функция я правят по ясна и отчетлива ,тоест "остра" както ти я възприемаш.

adtomov

• Гост
« Отговор #260 -: Ноември 11, 2010, 22:45:32 pm »
Прав си Директоре  :'( Имаш ли представа колко парички е калибровката ?

mirobibi, зная, че след като се обърне колата - пътища и зяпачи много, но не разбирам, след като си проследил публикациите по темата, защо не си записа на лист настройките в сервизното меню, които са били по подразбиране, преди да променяш каквото и да е? На толкова много места във форумите е записано това предупреждение, защото е добито от горчивия опит на доста потребители преди теб. Сега... може да ти помогне само потребител със същия модел като твоя, който ще пожелае да влезе в сервизното меню, с цел да запише и предаде стойностите по подразбиране. Или човек с калибрираща апаратура, каквито рядко (засега) се срещат у нас. Ако питаш мен, първия вариант е за предпочитане. Третият вариант е да търсиш настройките по подразбиране във форуми като AVforums или AVscience.
За съжаление, сервизните менюта и стойностите на параметрите в тях, по подразбиране, на два различни модела Тошиба могат да се различават много. Знам го от опит.  :) 
Остава да ти пожелая успех :-) Ако има (поне само четящ) потребител, който има същия модел Тошиба, надявам се да пожелае да помогне, като ги сподели.
 :)

mirobibi

• Гост
« Отговор #261 -: Ноември 12, 2010, 21:14:50 pm »
Прав си Директоре  :'( Имаш ли представа колко парички е калибровката ?

mirobibi, зная, че след като се обърне колата - пътища и зяпачи много, но не разбирам, след като си проследил публикациите по темата, защо не си записа на лист настройките в сервизното меню, които са били по подразбиране, преди да променяш каквото и да е? На толкова много места във форумите е записано това предупреждение, защото е добито от горчивия опит на доста потребители преди теб. Сега... може да ти помогне само потребител със същия модел като твоя, който ще пожелае да влезе в сервизното меню, с цел да запише и предаде стойностите по подразбиране. Или човек с калибрираща апаратура, каквито рядко (засега) се срещат у нас. Ако питаш мен, първия вариант е за предпочитане. Третият вариант е да търсиш настройките по подразбиране във форуми като AVforums или AVscience.
За съжаление, сервизните менюта и стойностите на параметрите в тях, по подразбиране, на два различни модела Тошиба могат да се различават много. Знам го от опит.  :) 
Остава да ти пожелая успех :-) Ако има (поне само четящ) потребител, който има същия модел Тошиба, надявам се да пожелае да помогне, като ги сподели.
 :)
Мерси пич аз си взех телевизора бях го оставил в сервиз на ТМ и от там техника ми каза че проблема бил в софтуера щото след като бях направил тоя гаф го занесах и виждам че сега дава добре аз му звъннах и го лъжа че уж дава бялото не истинско и той ми одговори че неможе да бъде така както искаме и аз му зададъх въпроса сменял ли е софтуера или просто е влизал там и по негов вкус го е настройл той ми каза че е сменял софта и евентуално е записал на флашка фирмуера който бях сложил ? но дати кажа искам оригиналните настройки дасъм сигорен ! :D

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #262 -: Ноември 13, 2010, 10:34:28 am »
Е директоре бъзни го наново може да се оправи  ;D

kolev1987

• Гост
« Отговор #263 -: Ноември 21, 2010, 19:38:11 pm »
здравейте искам да питам за Toshiba 26dv733g с вградено DVD.Divx чете ли субтитри

samisam

• Гост
« Отговор #264 -: Ноември 28, 2010, 17:24:33 pm »
Някой има ли впечатления от  тази Тошиба? http://technomarket.bg/products/09094069/toshiba-40wl768g

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #265 -: Ноември 28, 2010, 21:16:36 pm »
По-назад в темата има доста писано от adtomov за предната WL. Не знам каква е разликата, но като че ли модела е по-скоро добър. Има си обичайните минуси за LCD и LED подсветка, но е добра цена.

plamsky

• Гост
« Отговор #266 -: Ноември 29, 2010, 15:47:34 pm »
Здравейте, от вчера съм собственик на TOSHIBA 40WL768G. На булсатком съм и сигнала му го подадох през скард буксата с техния "хубав" кабел. Първите ми впечатления са че се държи много добре на такъв сигнал. В момента си е със заводските настройки, но тези дни когато имам свободно време ще се заиграя с настройките на картината. Ако някой иска да пита нещо конкретно съм насреща. Имам проблем с мрежата. Подкарах я през Wi-Fi. Тв-то се вързва казва че всичко с мрежата е ок, но дотам. Медия сървъра не е активен в менюто на телевизора. Качих homemediaserver настроих го , но нищо нестава. Компа ми е с вин 7. Пробвах да инсталирам и Toshiba Media Controller, но ми дава постоянно грешка при самата инсталация. Някой подкаравал ли си е тв-то през WI-FI да ми даде едно рамо  ???.

DNM2008

• Гост
« Отговор #267 -: Ноември 30, 2010, 09:17:34 am »
plamsky,
Моят проблем е подобен. Тв-то ми е 40VL733. От 3-те компютъра вкъщи ( с Win7), с два от тях свързването е без проблеми.Медия сървърът си работи, като ги "вижда" и ми дава да избера от къде да дърпа, папките и файловете също.Поточното предаване на медия, през Win Media Player си работи коректно. Малко мудно става всичко, но все пак работи. А с третия компютър - няма свързване и това е >:(.Не мога да си обясня защо е така, уж всичко съм направил едно и също. Мисля си, че е нищо от Win7, макар че са Ultimate всички. Разгледай пак опциите на Win Media Player за поточно предаване, той си има и сървър. Добави си и тв-то към "Устройства и принтери", ако не си го направил.

plamsky

• Гост
« Отговор #268 -: Декември 01, 2010, 11:17:04 am »
Такааа, оказа се че си има вграденo WI-FI  . Даже вече плейнах няколко филмчета. Още щом изкарах WI-FI донгъла от телевизора и нещата се оправиха . Някой може ли да ми обясни защо е тази промоция при условие че донгъла е излишен  . Разбрах че в другият техномаркет промоцията била с втори чифт 3Д очила . Само един въпрос защо Youtube не ми излиза в менюто на телевизора. Да не би да пропускам нещо при настройването на руският сървър

vzlatev

• Гост
« Отговор #269 -: Декември 05, 2010, 10:34:29 am »
явно нямаш youtube и аз така си мислех че имам, но уви....кажи как се оправи с стрийма...през win media player ли или?