Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395641 пъти)

plamsky

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #270 -: Декември 05, 2010, 13:58:58 pm »
явно нямаш youtube и аз така си мислех че имам, но уви....кажи как се оправи с стрийма...през win media player ли или?

Оправих yotube. Задаваш в настройките за страна германия и се появява. През homemediaserver пускам всичко.

vzlatev

• Гост
« Отговор #271 -: Декември 05, 2010, 19:22:52 pm »
ясно...и аз ползвам същия медиа сървър, но ми сече яко картината...явно имам проблеми със стрийма(или нещо друго)...рутера ми се свързва към тв с N - безжична връзка(умерена 130mbps), а към лаптопа е G - безжична връзка(54mbps). Не мога да си обесня от какво идва това насичане...един приятел ми казва, че е от лаптопа( AMD Athlon Dual Core 1,9 ghz двуядрен и 2gb памет)  :-\

plamsky

• Гост
« Отговор #272 -: Декември 06, 2010, 10:19:40 am »
Компа ми е Pentium core 2 duo 3,0 Ghz  и 2гб рам. Гледах вече няколко филма на 750i и нямам проблем ("професора" се товари на 30-40 %). Като инсталирах в началото сървъра вървяха безпроблемно и 1080р, но след като се "почоплих" малко в настройките и взе да сече. Май ще трябва да преинсталирам програмата. Рутера ми е N и връзката която ми изписва на тв-то движи между 230-270 Мbps. Струва ми се, че 54mbps са малко. За да разбереш къде е проблема вържи лаптопа през лан кабел за проба и виж как ще се държи.

vzlatev

• Гост
« Отговор #273 -: Декември 06, 2010, 17:25:46 pm »
свързах го директно с рутера както каза, но за съжаление пак си сече...явно не е от мрежата, а от компа...забелязвам, че процесора е на 60-70% като пусна HD, а стрийма е 1-1.5mb и като почне да пада почва да сече...бутах по настройките на програмката, но няма промяна и като гледам колко неща има за бутане сигурно има начин за оптимизация от там...чудя се дали няма някой друга проверена програмка да пробвам и с нея...пробвах с nero media, но не можах да я свържа с тв... :'(

aito

• Гост
« Отговор #274 -: Декември 11, 2010, 19:26:04 pm »
здравейте.може ли някой да ме ориентира-уж не съм много куц,а..... :P
взех си тошиба 40XV733G и са изкарани каналите на цифрова тв виваком ,но трябва да сложа настройките на картината на "игра" ,за да е на целия екран картината,на вси1ки други (нормално,динамично,автоматично) картината ми седи  "събрана" с по 20 см черен фон отстрани.....какви настройки да направя,за да мога да гледам нормална и хубава картина евентуално с този модел.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #275 -: Декември 11, 2010, 21:41:50 pm »
ФормАта на картината не се сменява от там /нормално, динамично../. Това са заводски режими за настройка на цветове, яркост, контраст...
Това, което търсиш се намира в менюто - QUICK Menu - Picture Size. Ползвай Super Live или Wide.

aito

• Гост
« Отговор #276 -: Декември 12, 2010, 09:54:58 am »
ФормАта на картината не се сменява от там /нормално, динамично../. Това са заводски режими за настройка на цветове, яркост, контраст...
Това, което търсиш се намира в менюто - QUICK Menu - Picture Size. Ползвай Super Live или Wide.

мерси. менюто на български език нещо ме  беше насмело....

aito

• Гост
« Отговор #277 -: Декември 12, 2010, 15:18:29 pm »
защо понякога след като изключа тв и когато го включа пак след време и настройките на формата са пак първоначалните(4:3) и трябва наново да дам широк формат?

nkd

• Гост
« Отговор #278 -: Декември 12, 2010, 17:27:40 pm »
защо понякога след като изключа тв и когато го включа пак след време и настройките на формата са пак първоначалните(4:3) и трябва наново да дам широк формат?
Влез в Меню-Предпочитания-Автом. Формат и Разтегля 4:3 включени . При това положение винаги когато сигнала е 4:3 ще отива на Свръх Жив , а когато  сигналa има WSS( Wide Screen Signal) 16:9 отива на Широк Екран , ако няма излъчване от канала на WSS ТВ-то го възприема като 4:3 и трябва ръчно да отидеш на Широк Екран. Имай предвид, че всеки вход , всеки тунер има отделна настройка.

aito

• Гост
« Отговор #279 -: Декември 12, 2010, 17:43:05 pm »
мерси.оправих го.трябваше да си го пусна на английски ;)

pompi

• Гост
« Отговор #280 -: Декември 13, 2010, 08:27:42 am »
Здравейте!Насочих се към този форум защото реших да си купя Toshiba 40SL733G от "Техномаркет" за 1600 лв. Доста се чудех на какво да се спра, но накрая надделя решението да заложа на качествен телевизор без да е натруфен с плейъри и др.подобни. Ползувам "Булсатком" и за да игнорирам техният приемник трябва да взема телевизор с DVB-S/S2, но това оскъпява продукта и засега не мога да си го позволя. Смятам да гледам HD филми директно от лаптопа си, но понеже нямам HDMI изход мисля да осъществя това през VGA изхода+аудио кабел за звука. Моля дайте мнение дали съм направил "правилният" избор в този ценови клас и какво трябва да гледам относно матрицата и т.н., дали правилно разсъждавам относно гледането на HD филми. Предполагам /след като стана собственик на телевизора/ ще потърся помощта ви относно връзка на телевизора с лаптопа, чрез Wi-Fi рутер на БТК. Благодаря предварително!

ivanOS

• Гост
« Отговор #281 -: Декември 13, 2010, 09:57:12 am »
Здравейте на всички,
двоумя се между 37XV743 и 40XV733. 37"вия е с матрица на LG, 40"вия - матрица Samsung(но без DVT-S). Трябва ми вашето мнение за матрицата на LG срещу Samsung. Принципно чувам че LG също са добри в матриците, но искам да знам струва ли си допълнителните 100лв. за самсунг матрицата. 37"вия модел ме удовлетворява като размер +  има DVT-S, т.е. моля за вашето мнение относно матриците. Благодаря предварително.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #282 -: Декември 13, 2010, 11:31:21 am »
За какво ще ползваш този сателитен тунер? 100 лв за по-големия си струва и според мен матрицата му е по-хубава.
Провери само в ръководството дали няма ограничение на резолюцията през VGA входа. Доста модели имат такова.

ivanOS

• Гост
« Отговор #283 -: Декември 13, 2010, 13:58:05 pm »
lazarus, какво имаш предвид под VGA ограничения в резолюцията, стана ми интересно ако можеш да ме упътиш какво и къде да гледам.

ivanOS

• Гост
« Отговор #284 -: Декември 13, 2010, 14:45:07 pm »
данни от страницата с техн. информация:

40XV743G   1920x1080    CCFL/450      100Hz    50000:1/5000:1        6ms       DVB-T/С          y/y     
40XV733G   1920x1080    CCFL/500      100Hz    50000:1/5000:1        6ms       DVB-T/С          y/y 

Чудя се това не е ли печатна грешка при положение че в доста сайтове е обявено CCFL/500