Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395766 пъти)

nkd

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #285 -: Декември 13, 2010, 16:59:37 pm »
Дали е 450 или 500 няма никакво значение ,защото реално се ползват много по-ниски стойности.
Ако нямаш намерение да ползваш сателитен приемник или Булсат ( става само с карта Ирдето) ,по-добре вземи по-големия диагонал.

ivanOS

• Гост
« Отговор #286 -: Декември 14, 2010, 12:52:42 pm »
Цитат
Провери само в ръководството дали няма ограничение на резолюцията през VGA входа.

това е което намерих но понеже нямам почни никаква представа за какво говориш lasarus18 ето 2 снимки.

тук:

и тук:

Моля някой който е наясно с тези данни да си каже мнението. Смятам да купувам телевозора днес евентуално. Благодаря Ви предварително!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #287 -: Декември 14, 2010, 14:49:09 pm »
Табличката нагледно показва, че през VGA входа този телевизор приема до 1360х768. Това значи, че няма да ползваш телевизора в нативната му резолюция и образа ще е доволно размазан.

ivanOS

• Гост
« Отговор #288 -: Декември 14, 2010, 16:05:33 pm »
Цитат
Табличката нагледно показва, че през VGA входа този телевизор приема до 1360х768. Това значи, че няма да ползваш телевизора в нативната му резолюция и образа ще е доволно размазан.
@lazarus18 това значи ли че ако НЕ ползвам VGA входа, а HDMI-входа всичко ще е наред и ще ползвам FullHD резолюция.

Моля те или някой друг, да обясни малко по-подробно или просто да даде някаква друга алтернатива за сравнение. Смятам да го захранвам с видео сигнал чрез LAN(DLNA) или от PC но към HDMI вход с DVI-HDMI преходник. Такъв е плана за сега, кофти ще е да го взема и после да съм прецакан да гледам няк'ва мазня.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #289 -: Декември 14, 2010, 17:13:36 pm »
От долната таблица се вижда, че по HDMI няма проблем и телевизора приема 1080р сигнал. Със преходника няма да имаш проблем.

ivanOS

• Гост
« Отговор #290 -: Декември 14, 2010, 17:24:52 pm »
Еми благодаря много за инфото. Мисля днес или утре да го купувам. Дори се реших на 40"-вата версия(вместо 37").

Ако има някои да добави нещо последно преди да съм дал парите, да го направи сега или замълчи завинаги!   ;D  ;D  ;D

Skip_01

• Гост
« Отговор #291 -: Декември 15, 2010, 13:40:52 pm »
Здравейте на всички,
двоумя се между 37XV743 и 40XV733. 37"вия е с матрица на LG, 40"вия - матрица Samsung ...
Бях избрал 40VX733, но се оказа че 5 см не му стигат да се събере в секцията. Явно трябва да мина на 37". Гледах 37XV743 - буквата е L, т.е. S-IPS матрица.
Освен това се чудя защо цената на 37XV743 е по-ниска от тази на 37XV733, ... двата модела са с еднакви парамерти като 37XV733 няма DVB-S MPEG, а е по-скъп с 100 лв
...
Та молбата ми е по компетентните колеги да препоръчат 37" LCD TV.
Ще се гледа от Булсат, DVD плейър, от време на време ще се закача лаптопа ... а и добре ще да могат да се гледат филми през домашната мрежа, по възможност със субтитри на български.

milo65

• Гост
« Отговор #292 -: Декември 18, 2010, 23:12:00 pm »
Здравейте колеги! Моля някой да помогне с мнение за проблем със звука при 37XV733,закупен наскоро.По-конкретно става дума за това, че звукът, независимо от изочника- Булсатком,HD player, DVD е много слаб. Опитвах с настройките- нищо не се случва. От степен 50 нагоре тв просто не усилва звука! Отидох в Техномаркет за да питам и да тествам други тв от серията- същото, слаб звук. Единствено AV серията усилваше нормално, т.е до нива годни да слушаш нещо без нужда да ползваш усилвател. Подчертавам че след 50 до 100 тв въобще не възприема никакво усилване. В ТМ ми казаха, че не са знаели за проблема и потвърдиха пред мен, че такъв има и според тях, но не в конкретното тв, а в серията XV, R- тези тествахме. Моля за помощ и препоръки!

CSB

• Гост
« Отговор #293 -: Декември 20, 2010, 17:17:37 pm »
Здравейте, имам два въпроса относно TOSHIBA 40SL733G! MPEG-4  ле е стандарта на цивровия тунер? И ще мога ли с Windows vista  да направя DLNA мрежа? Цената в момента е доста приемлива-1299лв. в ТМ и съм си фен на TOSHIBA!
В сайта на тошиба не видях да пише тези неща! Благодаря предварително!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #294 -: Декември 20, 2010, 22:28:45 pm »
MPEG4 е тунера и ще хващаш всички канали с него били те цифрови ефирни или кабелни. ВКлючително и HD по кабела.
DLNA връзка ще направиш. Какво ще тръгне по нея не ми е много ясно. Всичко е въпрос на настройки и софтуер.
Като цяло една доста излишна екстра в днешно време.
Цената наистина е добра, но все пак помисли и за 40XV733.

vzlatev

• Гост
« Отговор #295 -: Декември 23, 2010, 10:25:20 am »
Използвам този ТВ от 6 месеца...перфектен е. Относно DLNA всичко си работи само дето ми сече...по горе съм описал проблема...е бати как падат цените за 6 месеца - 300лв. :-\

CSB

• Гост
« Отговор #296 -: Декември 23, 2010, 23:09:53 pm »
Благодаря за отговора! Аз така и направих взех си 40XV733 и донгъл! Значе за DLNA шитава работа! Сече wireless и почти нищо не ми пусна, при това само от руския сървър от другите нищо, а пробвах уж топ 5-6! Взех си и DIVA hd player идиално с wireless (PC-diva) стана работата само HD му сече и трябва да ти е на диска на дивата! Живи и здрави, и весели празници на всички! ;)

vzlatev

• Гост
« Отговор #297 -: Декември 24, 2010, 09:26:35 am »
така е и при мене голямо сечене и само руския сървър подкарвам и аз...незная явно, че никой не разработва сериозно този DLNA .... ::)

kristian93

• Гост
« Отговор #298 -: Декември 25, 2010, 22:33:24 pm »
Аз имам малък проблем с моя 32LV655P. При по-тъмни сцени образа се размазва и насича при движение, като аномалията се наблюдава само като гледам Bulsatcom. Като си пускам филми от компютъра(HDMI) такова нещо не се случва. Bulsatcoma е включен със Scart. Чудя се проблема от телевизора ли е или е от булсаткома. На другия ни телевизор, който е CRT и също е на булсата не размазва и не насича. Моля ви се помогнете, какво мога да направя, много съм притеснен ако му има нещо и трябва да се носи на сервиз.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #299 -: Декември 25, 2010, 23:05:10 pm »
Пробва ли да  смениш приемниците с другия телевизор (CRT), ако не си пробвай , след това опитай и с някой друг кабел , така поне ще разбереш каде е проблема дали е в кабела в приемника или в тв. Пробвай  на същя вход сигнал и от dvd да видиш дали прави същи проблем.