Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395515 пъти)

mmecho

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #330 -: Февруари 18, 2011, 11:40:27 am »
Ами рутера е пуснат защото към него се конектва лаптопа ,телефона имам и ПС3 няма проблем ......
кабела го вадя от ПС3 и го бъчкам в ТВ-то ....и пръст.....в менюто за настройките на мрежата "Кабелна" не ми е активно
(естествено и Wireles също)..... ???

kristian93

• Гост
« Отговор #331 -: Февруари 18, 2011, 20:40:17 pm »
Здравейте, вече три дни съм на виваком тв, като преминах към тях от булсата. За качеството мога да кажа само едно - перфектно, и според моето мнение въобще е много по-добро от булсата. А и скоро Eurosport ще се присъедини към програмата им. Менюто предлага добавяне на канали в категория любими, а и можеш да включиш напомняне за някой филм, който си си харесал от EPG guide-а. Откъм настройки е по-зле от булсата, но не е болка за умиране. Приемника също ми хареса повече от на булсата. Менюто и навигирането в него е сравнително бавно, а също и в навигирането на каналите. Много съм доволен от канала Premium Digital. Много яки филми пускат. И пак ще се върна към качеството: хареса ми много повече от на булсата. С телевизор Toshiba 32LV655P съм.

dimlubnik

• Гост
« Отговор #332 -: Февруари 19, 2011, 23:36:42 pm »
Приятели преди 2 седмици закупих TOSHIBA 40BV700G,но все още не мога да се справя с настройките на цветовете,контраста и яркостта,моля ако някой колега има наблюдение върху модела да сподели.Не мога да се справя с жълтото-много е фосфорещиращо,а корекцията към зелено или червено не помага кой знае колко.Приятно изненадан че мога да гледам не само дивекс,но и двд филми със субтитри.Имам още едно въпросче-имате ли представа каде ги произвеждат,имам съмнение ,че е в Турция.

prasse

• Гост
« Отговор #333 -: Февруари 20, 2011, 00:11:51 am »
Хм... относно Виваком ТВ... Имам 40xv733 с матрица Самсунг, индекс K. На Full HD филми (remux 1920:1080p) от РС - то е супер, на SD гледам само Булсат и си мислех, че не е зле, докато ... Дядото (тъста) си взе 32xv733 с матрица LG, индекс L и си пусна Виваком ТВ. С ужас установявам, че Вивата се вижда по - добре... Ползвам скъп SCART кабел. Чета форума и спазвам препоръките за настройки и т.н., ама дядото просто го е включил и толкоз, ТВ - то си се вижда по - добре от моето... Дали да сменям оператора?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #334 -: Февруари 20, 2011, 00:35:09 am »
prasse, преди да смениш оператора си, замисли се, че когато сигнала е с не-особено добро качество - каквато е телевизията в България, е напълно нормално колкото по-малък е размера на дисплея, толко по-малко да си личат недостатъците :)
От тази гледна точка, напълно нормално е, дори да са с еднакви матрици, на 32 инчов екран телевизията да изглежда по-добре отколкото на 40... пробвай на 52 или по-голям и ще се успокоиш :P
Оттам нататък - защо порзваш скарт... Вземи си приличен приемник с HDMI изход и вържи телевизора си така.
Може да останеш приятно изненадан.
Успех!

adtomov

• Гост
« Отговор #335 -: Февруари 26, 2011, 13:32:14 pm »
Сайт за фърмуер за телевизори Тошиба:
http://www.dl.toshiba.com/DLY/index.jsp?region=GB&lang=EN
 :)

janyboy

• Гост
« Отговор #336 -: Март 17, 2011, 11:44:47 am »
Здравейте.Имам Toshiba32AV733 от няколко месеца.Вчера смених доставчика си на телевизия,преди гледах цифрова през STB и скарт кабел,сега гледам цифрова директно от кабела през DVB-C тунера.Имам следният проблем.Пускам да сканира ТВ-то,като съм задал на държава:others и на тунер:cable.Намира всичките цифрови програми-82 броя както са описани от доставчика.Пускам си Нова ТВ и след 30-60 секунди ТВ-то само превключва на предния канал като този с Нова изчезва безследно.Ушашках се какво става.Пускам списъка с канали и какво забелязвам:липсват 4 програми,съответно 4 канала.Програмите са Нова ТВ,Нова Спорт,БТВ Синема и EBF.Много странно.Просто се скриха каналите все едно съм им дал Skip Chаnnel.Рових навсякъде в менюто но не успях да разбера къде е проблема.Пусках пак да сканира няколко пъти.Пак така става.Намира си ги и след малко изчезват.Нова ТВ я бях сложил на канал 3 и сега като натисна 3 и нищо не се случва.Няма такъв канал :( Имам 1,2 и после 4.Къде може да е проблемът?

Ако съм пуснал поста си не където трябва,съжалявам.

Като цяло съм много доволен от ТВ-то.Матрицата е на Самсунг.Бюджетен модел но го бива.Пък и тънко го взех-590лв.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #337 -: Март 17, 2011, 11:53:26 am »
Провери дали някъде в настройките на тунера/телевизора няма опция за автоматичен ъпдейт. Трябва да е изключен.
Извикай техниците на кабелната да преверят дали сигнала е достатъчно силен /или дори прекалено силен/.

janyboy

• Гост
« Отговор #338 -: Март 17, 2011, 12:57:28 pm »
Ми,не,няма никъде опция автоматичен ъпдейт.Утре ще дойде техник от доставчика да види какво е положението. ???

janyboy

• Гост
« Отговор #339 -: Март 18, 2011, 14:52:31 pm »
Идваха днес техниците и казаха че проблемът е в софт-а на ТВ-то.Да съм се обърнал към производителя/вносителя на ТВ-то.Освен да чакам да излезе нов фърмуеър за моя модел и там да го няма това "чудо". ???

dimlubnik

• Гост
« Отговор #340 -: Март 20, 2011, 15:08:07 pm »
Приярелю и аз съм със същия проблем,моята Toshiba 40BV700G се държи по същия начин.При ръчно търсене на канали излизат,но се губят други. Най вероятно цифровите програми са ограничени до 70,но неприятното е че не можеш да си избереш кои програми да запазиш и кои да премахнеш.Случайно да не си абонат на NET-1? Ако имаш решение на въпроса моля пиши.

kenshiro

• Гост
« Отговор #341 -: Март 21, 2011, 11:58:41 am »
Здравейте, аз имам следния проблем когато сканира телевизора (Toshiba 32LV73*G1)
 не си подрежда каналите 1,2,3,4 и така нататък, а по някакво негово усмотрение1.50.24.200... нямам представа как да го накарам да сканира подред! ???
Ако някой може да помогне с идеи, благодаря предварително! :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #342 -: Март 21, 2011, 12:39:05 pm »
За каква телевизия става дума?
няма ли как да ги подредиш ръчно както искаш да бъдат?

janyboy

• Гост
« Отговор #343 -: Март 21, 2011, 16:52:28 pm »
Случайно да не си абонат на NET-1?
Мда ;D
Значи опитай така.На държава сложи Финландия,пусни Advanced Scan,начална честота-710MHz,крайна честота-860MHz,на Modulation-QAM64,Symbol Rate-да си остане 6900.Дано имаш успех.Аз след 46-о сканиране успях да го "излъжа".И аз не знам как.2 часа след като си тръгнаха техниците го пуснах за поред път да сканира и хоп ивсичко бе ОК.Имам си всички програми.

Поздрави

janyboy

• Гост
« Отговор #344 -: Март 21, 2011, 16:55:43 pm »
Здравейте, аз имам следния проблем когато сканира телевизора (Toshiba 32LV73*G1)
 не си подрежда каналите 1,2,3,4 и така нататък, а по някакво негово усмотрение1.50.24.200... нямам представа как да го накарам да сканира подред! ???
Ако някой може да помогне с идеи, благодаря предварително! :)
Твоето ТВ е същото като моето само че е Full HD.Пуснал си го на Full Scan предполагам и за това излизат така програмите.Пусни го на Advanced Scan(ако имаш данните от своя доставчик) и мисля че няма да го имаш вече този проблем.При мен са си 1,2,3,4,...,и т.н.