Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395529 пъти)

kenshiro

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #345 -: Март 21, 2011, 19:26:20 pm »
Пробавах до сега всички съвети, когато не е на бързо търсене не търси цифрови, а само аналогови канали :(
Отностно телевизията -каква е тя, цифрова, но използвам тунерите на телевозора не допълнителното устройство.
Някакви други идеи?

janyboy

• Гост
« Отговор #346 -: Март 22, 2011, 09:33:22 am »
Пробавах до сега всички съвети, когато не е на бързо търсене не търси цифрови, а само аналогови канали :(
Не си ме разбрал май.Не на Quick Scan,а на Advanced Scan го пусни.След като си му задал държава Финландия,посочваш на вид тунер cable и ще ти намери всички цифрови канали.Разбира се трябва да знаеш обхвата на честотите на твоя доставчик и другите там тех. параметри на мрежата.Успех.

soon

• Гост
« Отговор #347 -: Март 22, 2011, 17:42:01 pm »
Някой да знае нещо повече за този нов модел на TOSHIBA?
Вече срещам няколко много положителни мнения на хора от нета, които са си го купили и ако това което пишат е вярно ще бъде един от интересните модели тази година.

Toshiba 46VX700, 1080p, 100 Hz, Cinema Series, LED TV
* 46-inch HDTV with full-HD 1080p resolution, 100Hz refresh rate, and 5,000,000:1 contrast ratio
* Built-in Wi-Fi for accessing Net TV services including Facebook, Flickr, Twitter, Pandora, YouTube and many...
* Wide media support with DLNA certification and playback of several digital video, music, and image formats
* PixelPure 5G 14-bit internal digital video processor increases gradation levels for smoother, clearer images
* Four HDMI ports for full 1080p high-definition video, and amazingly immersive surround sound

Da Luz

• Гост
« Отговор #348 -: Март 29, 2011, 16:19:10 pm »
Случайно да не си абонат на NET-1? Ако имаш решение на въпроса моля пиши.

Значи, повредата не е във вашия телевизор.  8)

А и фърмуера няма нищо общо.

Аз съм със Самсунг 40С650 при NET1 - и на мен ми изчезват периодично 5-6 канала - EBF, CNN, и още някви немски, италиански, които така или иначе не гледам.

Оправям ги всичко и работи точно - след един два дни като проверя - липсват. 

Da Luz

• Гост
« Отговор #349 -: Март 29, 2011, 17:50:51 pm »
Имам задача до 2-3 дни да купя ТВ до 1200 лева и с размер 37"

след кратко проучване имам следните въпроси:

1. Спрях се на 37XV733G -999лв, това което ме притеснява обаче е матриците на 37 инчовите модели
осезаемо по-лоши ли са от 40 инчовите. Струва ли си да убеждавам да минем на вариант 40XV733G  - 1150лв
и как стоят тези два модела спрямо Самсунг 40С530 - 999 лв

2. Ще ми се да знам нещо повече за SL моделите на Тошиба - в момента примерно има един на промоция 42SL738G за 1199 лева.   Имат ли предимства и недостатъци спрямо XV?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #350 -: Март 29, 2011, 17:55:33 pm »
Определено има разлика между 37 и 40. Разликата в цената не е голяма и си заслужава.

Da Luz

• Гост
« Отговор #351 -: Март 29, 2011, 18:36:51 pm »
Благодаря!!

Значи 37-цата отпада.  За неравномерната подсветка на SL моделите прочетох достатъчно.  ;D   Самсунга С530 май няма 100 Hz....   Като че ли се ориентирах кой е верния модел  :)

soon

• Гост
« Отговор #352 -: Март 30, 2011, 11:09:31 am »
40С530 e рядко добър модел и въпреки че е 50Hz има по-добра плавност на картината от много модели с 100Hz.

snagit

• Гост
« Отговор #353 -: Април 05, 2011, 22:45:49 pm »
Здравейте.Имам Toshiba32AV733 от няколко месеца.Вчера смених доставчика си на телевизия,преди гледах цифрова през STB и скарт кабел,сега гледам цифрова директно от кабела през DVB-C тунера.Имам следният проблем.Пускам да сканира ТВ-то,като съм задал на държава:others и на тунер:cable.Намира всичките цифрови програми-82 броя както са описани от доставчика.Пускам си Нова ТВ и след 30-60 секунди ТВ-то само превключва на предния канал като този с Нова изчезва безследно.Ушашках се какво става.Пускам списъка с канали и какво забелязвам:липсват 4 програми,съответно 4 канала.Програмите са Нова ТВ,Нова Спорт,БТВ Синема и EBF.Много странно.Просто се скриха каналите все едно съм им дал Skip Chаnnel.Рових навсякъде в менюто но не успях да разбера къде е проблема.Пусках пак да сканира няколко пъти.Пак така става.Намира си ги и след малко изчезват.Нова ТВ я бях сложил на канал 3 и сега като натисна 3 и нищо не се случва.Няма такъв канал :( Имам 1,2 и после 4.Къде може да е проблемът?

Ако съм пуснал поста си не където трябва,съжалявам.

Като цяло съм много доволен от ТВ-то.Матрицата е на Самсунг.Бюджетен модел но го бива.Пък и тънко го взех-590лв.

Здравейте и от мен. Аз имам същия проблем,а и като на колегата малко по-надолу в тема,който казва,че не се редуват каналите,а се прескачат и не са под номера. Ако някой от тях е стигнал до решение на проблема,моля да сподели. Благодаря. Ps Даже имам по две програми на един канал,нещо се припокриват,примено БТВ и Канал 1 са и двете на Номер 1 (странна работа)

di_di

• Гост
« Отговор #354 -: Април 07, 2011, 14:49:11 pm »
Здравейте,

И ние наскоро си взехме Toshiba 40SL733G. За съжаление така и не открихме в кашона при покупката на телевизора инструкции за работа, ни на хартия, ни на диск. В нета си намерих ръковоство, но е само на английски език. Знаете ли откъде мога да си намеря инструкции на БГ? Виждам, че доста от вас имат този модел, при вас как е?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #355 -: Април 07, 2011, 17:05:44 pm »
Най-добре попитай в магазина, от който сте го закупили. Обикновено имат.

Orcinus

• Гост
« Отговор #356 -: Април 16, 2011, 14:02:45 pm »
Здравейте,

И ние наскоро си взехме Toshiba 40SL733G. За съжаление така и не открихме в кашона при покупката на телевизора инструкции за работа, ни на хартия, ни на диск. В нета си намерих ръковоство, но е само на английски език. Знаете ли откъде мога да си намеря инструкции на БГ? Виждам, че доста от вас имат този модел, при вас как е?

Ето ти линк, колега, точно за 40SL733 (важи за цялата SL733 серия).

http://dox.bg/files/dw?a=ae7392c89b

maddogg

• Гост
« Отговор #357 -: Април 17, 2011, 23:28:33 pm »
Здравейте, от вчера съм собственик на Toshiba 40XV733. Интересува ме някой може ли да даде примерни настойки за този модел след калибрация, дали някой е открил такива някъде в нета (аз засега не можах за този модел, но има за редица други на Toshiba и не само). Знам че това е много относително и индивидуално за всеки конкретен телевизор и спрямо възприятията на всеки човек, но все пак ако има споделени за този модел бих искал да ги пробвам. Някаква идея къде да потърся подобни настройки. Също така моля да препоръчате CAM модул за цифровата ТВ (абонат съм на blizoo и досега ползвах stb+скарт кабел), дали да взема този, който те предлагат или има и по-добро решение. Доколкото разбрах, този модул е от значение за керектното намиране на всички канали и за това колко бързо се сменят каналите. Мерси.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #358 -: Април 18, 2011, 11:34:05 am »
Ти сам казваш, че готовите настройки не вършат работа инаистина е така. Придържай се към режим Кино, пипни си подсветката, яркоста и контраста според осветеността на стаята и ще си толкова близо, колкото и с произволни готови настройки от интернет.
Вземи CA модула от оператора. По-евтин е и върши работа. Ако случйно не работи по някаква причина лесно ще го върнеш.

maddogg

• Гост
« Отговор #359 -: Април 18, 2011, 20:36:13 pm »
Идеята ми беше, ако има такива настройки след калибриране със специализирана апаратура, ако разбира се тази калибрация се прави чрез настройките от менюто на ТВ-то, а не чрез барникане по сервизните менюта. Просто видях, че за някой модели има подобно нещо и ми стана интересно дали за моя ще се намери. Пък ако не ми харесат разбира се ще ги променя по мой вкус. Мерси за отговора, а ако някой все пак намери нека ги постне тук.