Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395822 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #360 -: Април 18, 2011, 22:37:46 pm »
И аз говоря за настройки, постигнати чрез уред. Въпроса е, че те са направени за конкретната бройка, за съответния плеър и тн. Вероятността при теб да е различно е почти 100%.

adtomov

• Гост
Привет на всички  :)

Днес се занимавах с калибрирането на един 40RV733G. Ето резултатите.
Матрица - S-PVA, 8 битова, тип:
http://www.avforums.com/forums/attachments/lcd-televisions/145959d1257181934-lcd-matrices-differences-what-models-placed-toshiba-40lv685dg-samsung.jpg

софтуер - "Colorimetre HCFR", версия 2.1., вход: HDMI 4.  Firmware: 10.1.59.6/30.03.2011 г.

. Настройки, които са променени:
1. Сервизно меню (Firmware: 10.1.59.6/30.03.2011 г.):
R-DRV: 7BH (по подр.: 70H);
B-DRV: 7EH (по подр.: 7FH).

2. Потребителско меню: Режим: Кино (Movie),

Яркост: -20 (0 по подр.);
Контраст: 95 (80 по подр.);
Задно осветление (подсветка): 59 (50 по подр.);
Цвят: -5 (0 по подр.).

В експертните настройки на картината:
Управление на задното осветление: Изкл.
Статична гама: 10
Температура на цвета : 2 (2 по подр.)
червено контраст: -3  (0 по подр.);
зелено контраст: 1 (0 по подр.);
синьо контраст: 5 (0 по подр.);
червено подсилване: 0 (0 по подр.);
зелено подсилване 0 (0 по подр.);
синьо подсилване: -2 (0 по подр.);

3D управление на цветовете: Вкл.
цвят:тон; наситеност; яркост:
червен: -1; +5; 0;
зелен: -15; -1; +6;
син: +3; +3; +7;
жълт: +2; 0; +1;
магента: -1; 0; +3;
циан: +2; 0; +1.

Диаграми:
1. Измервания:

2. Ход на температурата на степените на сивия цвят:

3. Ход на RGB :

4. CIE диаграма:

5. Графика на luminance:

6. Ход на gamma:

Коментар: Въпреки усилията, gamma и luminance не можаха да бъдат "изпънати" по стандарта. Силно наклонения ход на gamma, който се наблюдаваше преди калибровката, се запази. Наклонът й надясно означава известна загуба на детайл в тъмните сцени и по-висока яркост на бялото в светлите петна. Средната gamma достигна 2.46, което е все още приемлива стойност. Поради нееднозначно функциониращата система на Тошиба за 3D управление на цветовете вторичният Циан остана съвсем малко встрани от правата, свързваща зелен и син цвят.

Сигурно можеше да се постигнат и други (може би по-добри) комбинации от настройки, но това изискваше още доста часове занимавка.
 ;)

adtomov

• Гост
Матрица на 55WL768 - S-PVA (LTA550HQ07):
 ;)

soon

• Гост
TOSHIBA 46WL863 кога се очаква да бъде пусната в продажба в България и с каква ли матрица ще е?

mi6ikoko

• Гост
Здравейте,искам да попитам от къде се настройва часът на телевизор TOSHIBA AV833G .Никъде в менюто не откривам място за настройка, а е доста голяма разликата и може ли да си стои на екрана?Ще бъда благодарна и на всякакъв друг тип информация относно телевизора(препоръчителни настройки,кой вход за какво е,с какъв кабел се осъществява връзката и всичко каквото се сещате).Благодаря! :)

koko_varna

• Гост
Колеги а аз на Toshiba 42RL833 как да го разбера дали става за нещо? Което вече е безмислено защото си го купих, но все пак.

Неактивен lazarus18

• Administrator
Щом си го купил вече ще трябва ти да споделиш става ли за нещо. Черно, детайлност, ъгли на виждане, качество на SD сигнал и тн.

koko_varna

• Гост
Ами тая вечер ще погледам и утре ще пиша. Просто ми направи впечатление, че за толкова много мнения в темата няма нито един отзив за тоя модел...

koko_varna

• Гост
абе на тия 42RL833 кой им прави матрицата?

Неактивен lazarus18

• Administrator
На LG е матрицата IPS.

koko_varna

• Гост
Lazarus, трябва да ти кажа, че положението не е много добре. За ъгъл на виждане , поне според моята плазма - пълна трагедия. За черно - горе долу бива.За СД канали добре се справя - За ХД много добре. Но като цяло е един непретенциозен телевизор, поне според мен. И настройките на цвят наситеност и т.н. са толкова разнебитени, че не знам... Иначе моделът като цяло се оказва че е нов, ама малко куц...

Неактивен lazarus18

• Administrator
Аз не съм го виждал точно този, но обикновено с буквата R са от по-ниския им клас и е нормално да има забележки.

koko_varna

• Гост
Ама иначе нахакали му Медия Плеър, нахакали му Youtube, бая неща има.

koko_varna

• Гост
И друго се питам - допустимо ли е да няма упътване на български? - Или телевизора е много нов, или някой е много тъп или аз както съзрях като нямаше найлони по краищата май ме прецакаха със стар телевизор.

civica

• Гост
Не е допустимо , даже е задължително да има такова !Той телевизора си е модел 2011 , но това не значи че не трябва да си има упътване на съответния език за съответния пазар , нали ако стане гаф ти казват - а ти чете ли си упътването , да четош го , но нищо не разбрах - беше на китайски !!