Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395752 пъти)

signala

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #420 -: Октомври 01, 2011, 14:19:56 pm »
Здравейте,имам въпрос относно качеството на картината на моята Toshiba 32AV833G,знам че модела е ниско бюджетен,но все пак нормално ли е качеството на картината през цифровия ми приeмник да е по добро отколкото като ползвам вградения цифров приемник на тв-то.Аз съм на бургаската RN-TV и техните приемници са GLOBALTEQ.Мерси предварително за отговорите!

Vanio_bmw

• Гост
« Отговор #421 -: Октомври 01, 2011, 14:20:17 pm »
 :)  колеги харесал съм си ,а и ми предложиха Тошиба 40xv733g и смятам да го поръчвам от Теномаркет онлайн

Кажете ми моля  какво да гледам когато ми го донесат ( освен наранявания външни) ?
Мога ли да го тествам и да разбера колко 4аса е работил ( да не е е бил мостра примерно ) в някое меню?
Кажете ми нещо конкретно ?  :Smiley
Другото което малко ме притеснява е че разстоянието от което най-често ще се гледа е около 2,5- 3м - проблем ли е това за 40" или да се ориентирам към съшия  модел но 37" ( въпреки че там матрицата от прочетеното тук не е на Самсунг) ?
Предварително Ви благодаря ! Yes
пп: дайте мнение и предложение и за някой др в този ценови сегмент ( не по голям понеже почнах от 650 лв за 32" и стигнах до 850лв за 40" ) ТВ-то ще се ползва за домашно ежедневно гледане .

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #422 -: Октомври 01, 2011, 17:09:22 pm »
signala, с какъв кабел си свързал приемника?

bmw, ако е бил ползван си личи по опаковането. Като е нов и нерапечатван веднага се разбира по лепенките, вътре дистанционните са разпечатани...
По принцип има наличности от тоя модел и има голям шанс да е наистина нов. Иначе имат навика да пробутват мостри.
Потърси в първата страница на тази тема дали пише как се влиза в сервизното меню.

signala

• Гост
« Отговор #423 -: Октомври 01, 2011, 22:31:59 pm »
Приемника е свързан с телевизора с обикновен антенен кабел.И телевизора и приемника съм сигурен че са нови,аз си ги разпечатах.Въпроса ми беше дали е нормално като не използвам приемника от RN,а ползвам вградения цифров тунер на телевизора,качеството да е по лошо?

zlatko

• Гост
« Отговор #424 -: Октомври 02, 2011, 00:13:12 am »
@Vanio_bmw
lazarus18 е отговорил на единия ти въпрос. А колкото дали ще ти е голям за това разстояние - повярвай ми, ще ти бъде МАЛЪК след 2-3 дни. За HD при 2.5 - 3.0 метра си трябва 50"-52" ;-)
Телевизорът е доста добър, за парите си е отличен според мен.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #425 -: Октомври 02, 2011, 11:29:30 am »
Приемника е свързан с телевизора с обикновен антенен кабел.И телевизора и приемника съм сигурен че са нови,аз си ги разпечатах.Въпроса ми беше дали е нормално като не използвам приемника от RN,а ползвам вградения цифров тунер на телевизора,качеството да е по лошо?
Няма как да е нормално това. Или критериите ти за по-добра картина са различни или нещо не е наред. Имай предвид, че телевизора помни различни настройки на различните източници и може от там да идва разликата. Избери и на двата фабричен режим Нормал да кажем и виж дали пак има разлика.
В какво се изрязява разликата в качеството?

signala

• Гост
« Отговор #426 -: Октомври 02, 2011, 21:59:14 pm »

Аз не говоря за настройките на цветовете,като качество на картината,ами за самия сигнал,просто при директно включен кабел в телевизора,малко ми се струва се размазват,особено движещи се образи,стои по на квадратчета.Малко ми е трудно да го обясня,затова го обобщих с "по-лоша картина" :) И затова се чудя дали просто цифровия тунер на този телевизор не струва,като се има предвид,че е от най-ниския ценови клас,взех го за 500 лв.

Съобразявай се с правилата на форума! Цитирането на целия предходен пост е нежелателно и напълно безмислено!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #427 -: Октомври 03, 2011, 01:24:07 am »
По-скоро проблема е кабелния оператор.
Приемайки с тунера на телевизора гледаш цифров сигнал, който ако е много компресиран се появява на квадрати.
В другия случай е аналогова телевизия и ако е с добра сила липсва това замазване и квадратите от компресията.
Там може да има снежинки.

zlatko

• Гост
« Отговор #428 -: Октомври 03, 2011, 17:50:50 pm »
@lazarus18
Аз доколкото разбирам сигналът и в двата случая е цифров:
 - приет и декодиран от приемникът на RN и пуснатпо модулиран изход към тунера на телевизора.
 - декодиран директно от телевизорът.

При това положение разликата няма как да е от прекомерна компресия.

Не знам дали signala е сигурен, че и в двата случая ползва цифровите тунери. Казва че преимникът е свързан към телевизора с коаксиален("антенен") кабел. Възмжно е приемнкът да няма модулиран видео изход и това да е loop-out за сигнала и той да го подава на аналоговия тунер на телевизора и да гледа всъщност аналоговите програми.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #429 -: Октомври 03, 2011, 18:09:13 pm »
Аз мислех, че е втория вариант, но може и от нещо друго да е.

signala

• Гост
« Отговор #430 -: Октомври 04, 2011, 01:50:27 am »
И в двата случая си гледам цифровите програми,150 на брой,просто като съм през приемника който ми дадоха от кабелната качеството е по добро.Вече имам и друг проблем,Четох за него някъде тук,но така и не разбрах какво да правя.Както си гледам БТВ и ми изписа "няма сигнал" след което не мога да си пусна БТВ,след това се случи и с друг канал,който гледах по-продължително.Май ще си ползвам декодера от РН :)

hristeto

• Гост
« Отговор #431 -: Октомври 09, 2011, 20:48:32 pm »
Искам да помоля за мнение за този модел:

http://eu.consumer.toshiba.eu/en/products/tv/42SL863#productDetailHilights
http://www.technomarket.bg/products/09106455/toshiba-42sl863g

В момента е на промоция в Техномаркет.

Благодаря ви предварително.

georgiivanov79

• Гост
« Отговор #432 -: Октомври 10, 2011, 18:36:18 pm »
Здравейте бих искал да ви попитам за мнението ви за този модел на Тошба 40tl838g че днес го гледах в Техномаркет и ми направи впечетление ниската му цена 1300 лв.Струва ли си телевизора или по добре да дам някой лев още отгоре за друг?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #433 -: Октомври 10, 2011, 21:34:28 pm »
Не е лош модела. Не се подвеждай по по-ниската му цена спрямо другите марки. Това е политика на Тошиба.
Ако имаш възможност да вдигнеш бюджета по-скоро гледай за по-голям размер.

nautilus80

• Гост
« Отговор #434 -: Октомври 14, 2011, 12:24:51 pm »
Здравейте, ако може да ми дадете малко инфо за Toshiba 32LV833. Гледам го на промоция в Карфур за 499 лв. Някой ако има същия модел да сподели мнение. Благодаря!