Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395731 пъти)

nautilus80

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #435 -: Октомври 18, 2011, 10:26:30 am »
И в двата случая си гледам цифровите програми,150 на брой,просто като съм през приемника който ми дадоха от кабелната качеството е по добро.Вече имам и друг проблем,Четох за него някъде тук,но така и не разбрах какво да правя.Както си гледам БТВ и ми изписа "няма сигнал" след което не мога да си пусна БТВ,след това се случи и с друг канал,който гледах по-продължително.Май ще си ползвам декодера от РН :)

Имах същия проблем, през 2-3 часа изчезваше картината и изписва "извършва се сканиране, моля изчакайте". Проблема е решен след като се влезе в Настройки/Апгрейд программьi/Aвтоматична надстройка - Изкл.

kristian93

• Гост
« Отговор #436 -: Октомври 18, 2011, 23:27:34 pm »
Здравейте, наскоро забелязах, че телевизорът ми размазва картината при бързи движения във филмите. Не знам дали от началото е било така или просто наскоро съм забелязъл. Размазването се наблядава и от Виваком телевизията и от филми от компютъра през HDMI. Моделът е 32LV655P и е взет февруари миналата година. Снощи даже забелязах на два филма от компютъра, че има вертикални линии на места, които са светли и се забелязват на тъмна картина или пък тъмни на светла картина (нещо като сенки). Кажете да го нося ли на сервиз докато има гаранция?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #437 -: Октомври 18, 2011, 23:34:58 pm »
За замазването виж да не си променил нещо настройките на компютъра.

kristian93

• Гост
« Отговор #438 -: Октомври 18, 2011, 23:38:23 pm »
Замазването не е само от компютъра. Появява се и като гледам вивакома. Най-често се получава на черни и затъмнени кадри.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #439 -: Октомври 19, 2011, 01:40:26 am »
По принцип не виждам какво може да се развали, че да почне да замазва. То като всяко LCD си е мазало и преди в някаква степен. Може просто да си почнал да му обръщаш внимание.

kristian93

• Гост
« Отговор #440 -: Октомври 19, 2011, 09:14:07 am »
Дано да е така, а лентите от какво може да са. Бях чел някъде, че ако влезе много прах в панела при подсветката и може да се получи така, но не знам дали е от това и ако е, дали може да се оправи.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #441 -: Октомври 19, 2011, 09:46:23 am »
Ако са силно изразени петна може наистина подсветката да се заминала. Случва се.

Obezymelia

• Гост
« Отговор #442 -: Октомври 19, 2011, 16:09:48 pm »
Добър ден.Интересувам се от модел  32DV713B ,до сега разбрах ,че е 2010 год пройзводство,пренадзначен за U.K. . Бихте ли ми казали нещо повече за този модел, харесал съм го и е на изгодна цена, но както разбрах е хубаво да проверя от сервизното меню на колко работни часа е . Бихте ли ми казали до колкочаса работят,понеже тв-то е бил така наречения тестер.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #443 -: Октомври 19, 2011, 20:32:54 pm »
Проблема с това че е работил като мостра е дотолкова, че плащаш за нов, а получаваш ползван. Ако е работил няколко месеца в магазина ще е навъртял сериозни часове. Виждал съм мостри по 2-3 хиляди часа, което си реално телевизор втора употреба.
Иначе не трябва да се притесняваш, че ще му изчерпиш живота по-бързо. Ако всичко е нормално един LCD телевизор може да работи десетки години. Поне на теория. Всички знаем ниското ниво на качеството последните години при всяка техника.

kristian93

• Гост
« Отговор #444 -: Октомври 19, 2011, 23:34:41 pm »
Ами не, линиите не са силно изразени. Много леко се виждат, но въпроса, е че като ги видиш и погледа е все там. Иначе възможно ли е проблема да е от hdmi кабела или видеокартата, защото не съм ги забелязал тези линии, когато гледам от вивакома. Иначе ако подсветката е заминала какви са вариантите?

Obezymelia

• Гост
« Отговор #445 -: Октомври 21, 2011, 02:48:06 am »
Купих LCD-то, за което попитах, но се оказа че няма дистанционно.Прочетох в интернет, че дистанционното за този модел е se-r0329 и се чудя има ли универсално дистанционно, което може да замени оригинала.Все пак има доста функции и е важо да може да се ползват всичките. Мерси предварително  :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #446 -: Октомври 21, 2011, 10:36:32 am »
Нов телевизор, купен от магазина и няма дистанционно?
Подозирам, че всяко дистанционно за телевизор Тошиба ще работи и с твоя.
Другия вариант е някакво евтино универсално, Виж във Лидл и Куфланд продават някакви за 5-10 лв., които работят с учудващо голям набор от техника.

nautilus80

• Гост
« Отговор #447 -: Октомври 22, 2011, 15:19:30 pm »
Здравейте, преди няколко дена си закупих Toshiba 32LV833N от Карфур. Много съм доволен, гледам цифрова телевизия без допълнителен цифров приемник. Благодарение на форума разбрах как да направя така че да ми излизат субтитрите като гледам филми от "флашка" и т.н. Сега забелязвам че горе вляво на панела на моя липсва надписа REGZA, а във всяка рекламна брошура на това LCD този надпис го има... Интересувам се по принцип така ли трябва да е или съм попаднал на някоя китайска реплика!  ;D

kristian93

• Гост
« Отговор #448 -: Октомври 26, 2011, 23:52:22 pm »
Здравейте, имам видеокарта Nvidia GF9600GT, която има само два DVI изхода и няма HDMI. Телевизора ми е Toshiba 32LV655P. Мисля си че тези бледи линии и размазаната картина са от HDMI кабела и затова искам да си купя HDMI към HDMI кабел версия 1.4 с поддръжка на 10.2 GB/s bandwidth. За целта ще трябва да си купя и DVI->HDMI преходник, към който вече да включа кабела понеже в момента ползвам много евтин директен кабел DVI -> HDMI. В магазините обаче тези кабели които са директно DVI->HDMI на нито един от тях не видях да пише коя версия са или пък колко е bandwidth-a, или други спецификации. Това означава ли, че ако си купя ХДМИ кабел с поддръжката на тези екстри и DVI към HDMI преходник то тях ще ги има или при прехода от ДВИ към ХДМИ се губят тези неща. Моля ви обяснете ми малко по-подробно, защото в интернет намерих инфо само за ХДМИ кабелите, но за ДВИ към ХДМИ не намерих нищо.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #449 -: Октомври 27, 2011, 16:22:32 pm »
Аз не мисля, че ти е от кабела, но не пречи да си вземеш някакъв по-читав. Няма нужда да търсиш версия 1.4 за тази видео карта. Качествен 1.3 HDMI-HDMI ще ти свърши работа.