Автор Тема: Избор на стоящи или букшелф + адекватен суб.  (Прочетена 5340 пъти)

andre6ky

• Гост
Изключително съм млад и зелен в начинанието, но важното е че имам мерак! Ще изграждам стерео система,
само и единствено за слушане на музика, преди време започнах със стерео усилвател Denon pma 720ae (да знам, че не е кой знае какво, но съм студент и това мога да си позволя). Слушам две "пазарски тонколони" от които ме срам дори.
Сега искам да подменя озвучителните тела, с нещо на ниво. Колебая се между Мonitor audio bx2 и Мonitor audio bx5, като
букшелфа ще е на стойки с не много голямо отстояние от стената (30-40 см). Въпроса ми е кое, ще е по-добро за слушане на музика, като след година примерно мога да добавя качестван субуфер, който да подкрепи системата. Стаята е около 20 квадрата, къща, съседи няма, слушам хаус дъбстеп рап. Четох по въпроса доста неща и сякаш се омотах повече :(

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Избор на стоящи или букшелф + адекватен суб.
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2014, 20:55:18 pm »
Здравей, BX2 и BX5 имат сходно звучене и се захранват прилично от Denon pma 720ae.
Според мен основните разлики са в това, че BX2 e по-лесна за разполагане (за това помага и предния порт) и звучи една идея по-отворено.
BX5 пък предоставят повече бас и налягане.
Като се има предвид на какво наблягаш като музика, може би BX5 биха били по-добрия избор за теб, а и ако усетиш нужда от субуфер, тя надали ще толкова належаща, поне на първо време. 40см до задната стена предполагам биха били напълно достатъчно за BX2, евентуално и за BX5 - в зависимост от особеностите на конкретното помещение.