Автор Тема: Препоръка за слушалки в бюджет 200-240лв.  (Прочетена 6611 пъти)

Неактивен manchorov

• Публикации: 25
Препоръка за слушалки в бюджет 200-240лв.
« -: Ноември 26, 2014, 22:21:40 pm »
Бихте ли ми препоръчали едни от тези слушалки.Спрял съм се на Philips Fidelio M1,AKG Y50 и Magnat LZR 580.
Някои има ли преки впечатления върху тези модели,или някои други в диапазона 100-120 евро.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Препоръка за слушалки в бюджет 200-240лв.
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2014, 22:26:48 pm »
Здравей,
Преди да се даде съвет, хубаво е да получим повече информация за това какво всъшност търсиш и защо.
Ето някои примерни въпроси, които може би биха изяснили някои неща:
Кое те накара да се спреш именно на тези три модела? Какво търсиш като звучене? Как ще се ползват слушалките и с какъв източник?

Неактивен manchorov

« Отговор #2 -: Ноември 26, 2014, 22:39:07 pm »
Здрасти.В магазина в който ходя за горе долу тези пари само тези 3 модела ми харесаха.Днес бях решил да взема Филипс Фиделио М1 но като отидох в магазина бяха докарали и слушалки на Магнат който ми бяха непознати до сега.Имаше 3 модела и най евтиния от тях Магнат ЛЗР 580 на цена от 100 евро ми хареса как звучи.Естествено не купих Филипса и се върнах да прочета отзиви за Магната.Оказа се че са доста нов модел и няма никъде в нета ревюта за тях.Предимно ще слушам на лаптоп и смартфон.Не съм маниак,просто търся нещо добро за тези пари.Може и до 150 евро най много да вдигна бюджета.Цените на тези модели в този магазин са:130 евро за Филипс Фиделио М1 90 евро АКГ Y50 100 евро Магнат ЛЗР 580.

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2014, 23:02:38 pm »
Има ли значение какво пишат за съответния модел? Имал си най-трудното за постигане... едновременен тест. Щом си изброил конкретни модели, прослушай кой най ти ляга на сърцето и го взимай.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2014, 23:29:53 pm »
Мисля, че е добре да вземеш предвид това, че ще ползваш слушалките и с телефон.
Ако съпротивлението им е твърде голямо - възможно е телефонът да не може да ти осигури достатъчно силен звук. Ако пък съпротивлението им е твърде малко - възможно е да изсмукват батерията твърде бързо.
Не съм слушал изброените от теб слушалки, но ако аз трябваше да избирам, бих се насочил към модели на производители специализирани именно в производството на слушалки.

В тази връзка за Sennheiser Momentum се срещат чудесни мнения. Над максималния ти бюджет са, но малкия модел се намира на цени доста близки до този бюджет, предвидени са за мобилно ползване, отзивите за модела са добри, а с оглед наближаващия "черен петък" възможно е да се появят интересни оферти.
Има и други подобни предложения. Според мен в случая ако разшириш бюджета с още  50-80лв може да намериш доста по-класни решения.

Неактивен manchorov

« Отговор #5 -: Ноември 27, 2014, 00:23:33 am »
Живея в Германия и тук маи черния петък го няма,не съм сигурен :)Иначе съм ги слушал Sennheiser Momentum и не съм впечатлен за парите които са около 170-80 евро бяха малкия модел.Серията Фиделио на Филипс е доста хвалена навсякъде и като цяло и на мен ми харесва как свирят.Лошото е че ги пробвам само на телефона в магазина и не мога да добия много ясна представа.Телефона ми е Самсунг С4 и съм доста не доволен от музикалните му възможности.ЕКГ-то ми допада като звучене но телефона ми май не може да го захрани достатъчно Филипса и Магната свирят по силно.По скъпи и по висок клас слушалки пък не ми трябват,защото повечето телефона ми въобще не може да ги захрани и ще ми е нужен усилвател,а не такава ми е целта.Интересни ми станаха Магната които звучаха добре,но пък въпреки че са добра марка за говорители и не само :),не са известни със слушалки.

Неактивен manchorov

« Отговор #6 -: Ноември 27, 2014, 01:21:55 am »
Извинявам се за грешките дано сега да го направя правилно.
Ето и ревюта на моделите за който говоря.
1.ЕКГ-то
2.Филипса
3.Магната
Ще се радвам ако някои може да даде някакво мнение,защото аз доста бързо се обърквам след 10-15 минути слушане и пробване на един модел след друг.

Неактивен manchorov

« Отговор #7 -: Ноември 28, 2014, 00:24:19 am »
В крайна сметка днес взех Филипс М1.