Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282239 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Според мен до 2 години  ,половината програми ще бъдат платени.

начинаещ

• Гост
сигурен  съм в това, но до тогава ше се възползвам от предимството на техниката  :), а пък после ше му мисля, ше има нов фърмуер надявам се  ;)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Фърмуер излиза за всеки модел на всеки 30-40 дни и с всяка нова версия оправят докладван от потребителите проблем.

sheftura

• Гост
Пробвам вече трети ден да напиша мейл на поддръжката на Филипс от сайта им, но винаги ми дава грешка при преминаването от първа стъпка към втора, някой има ли го този проблем?Мисля да им звъня на телефона, който са оставили, защото май с мейл няма да станат нещата....

Пробвах с ръчното настройване на цифровите канали, но не се получи, защото са ги кодирали, иначе мерси за съветите :)

Имам още един така да се каже проблем - при гледане от флашката на клипове, защото филмите, така и не иска да ги подкара, въпреки че са в AVI формат, но клиповете си вървят но секунда-две след пускането им екрана се оразмерява автоматично и ги разпъва (за пример емблемата на ТВ Планета е една синя топка в горния десен ъгъл) и след оразмеряването се вижда само долната й половина???За разлика от режима при ТВ, където си сменям на супермащабиране или широк екран и се оправят нещата, то тук не ми позволява да сменям формата на екрана....същото се получи като подкарах един филм в MPG формат и бях вкарал вътре субтитрите с програмата Format Factory и след автоматичното му оразмеряване и разпъване долният ред от субтитрите се губи и не можеш да ги четеш - дайте съвет как да оправя проблема.

sisan

• Гост
не гарантирам за достоверност това е мнение от AVForums

Panels and back-lights:

5605 series:
Sharp UV2A (8bit), Direct LED (No local dimming)

7605 series:
Sharp UV2A (8bit), Edge LED

8605 series:

9705 series:
Sharp UV2A (10bit), Direct LED with Local Dimming [Bright Pro: 1,000 cd/m2]

Panels and back-lights:

5605 series:
Sharp UV2A (8bit), Direct LED (No local dimming)

7605 series:

8605 series:

9705 series:
Sharp UV2A (10bit), Direct LED with Local Dimming [Bright Pro: 1,000 cd

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=el&u=http://www.fullhd.gr/lcd-tv/2008-03-05-01-46-47/3390-philips-5605-7605-8605-a-9705-led-lcd-series.html
Това мнение малко си противоричи с последното изречение в в тази статия, защото: "The panel technology UV2A comes from Sharp and analysis will be 10bit.", според което 10 битова матрица има само в 9-та серия, а UV2A е 10 битова.

начинаещ

• Гост
sheftura май съм ориентирал още някой, към този форум  ;), относно  емайла не знам защо не ти дава да изпратиш, регистриран ли е продукта ти в сайта на Филипс?, При мен става, хората са отзивчиви ма да ти кажа не казват нищо конкретно, аз един въпрос по три различни начина им зададох те ми посочват къде да чета на английски, та аз, ако мога няма да ги търся  ;D, но пък заради тях открих компетентните хора дето сега са тук ::)
Пробвах с ръчното настройване на цифровите канали, но не се получи, защото са ги кодирали, иначе мерси за съветите –
Сигурен ли си, че са кодирани, нали беше казал, че ти намира няколко, значи, поне при мен, от 130 каналът са кодирани само 9, всички радя са свободни, според мен или може да се гледа цифрова или не на половината да ги ловиш няма логика, намери ли символната скорост която е на оператора ти?
Относно проблема с оразмеряването – не знам защо не ти позволява да си го настроиш ти как да е, дане би да ти е на автоматично оразмеряване, но дори и до не става, с местенето от дистанционното   екрана нагоре на долу се оправят нещата

sheftura

• Гост
Не съм регистрирал продукта на сайта им, но не мисля, че от там е проблема, но днес ще пробвам отново да видим дали ще стане...
За цифровата - взех скоростта от един приятел който има приемника им - тя е точно 6.900, даде ми и точните мегахерци на по-гледаните програми и като ги изписвам ръчно се отваря черен екран с инфо за канала, ниво на сигнала и т.н., но не отваря картина - просто нашите са кофти хора и са кодирали почти всичките канали, за да ти вземат 80лв за приемника, а тези които хващам са пуснати само като демо за да видиш какво е качеството на цифровата им телевизия.
Иначе за оразмеряването в режим на гледане от флашка не ми дава нито да местя, нито да сменям формата на картината, абсолютно нищо. От бутона Options само изкарва едно меню, но то не ми върши работа.При тв режим и избарн автоформат на картината ти дава избор за автозапълване или автооразмеряване, пробвах и с двете и при тв-то има разлика, но при флашката никакъв ефект, прави си го все така опънато.Почвам да си мисля, че има някакъв проблем телевизора ми, или пък софтуера, който му сложих нещо цака нещата???
Иначи проверих часовете, които е работил и се оказва че са около 70 дни, 30 от които е моя собственост, така че не е експлоатиран много в магазина....знам ли вече и аз какво му е:(

начинаещ

• Гост
Явно не става при теб цифровата щом и на ръчно не става след като ти набиваш скоростта......... Сигурно си прав дават ти възможност да видиш разликата – демек зарибяват те !
Ма ти ли си качва нов фърмуера ?

sheftura

• Гост
Да, свалих си го от сайта на филипс на флашка и следвах инструкциите и стана работата, всъщност откакто го купих вече два пъти слагам нов софтуер, принципно беше с надеждата да се оправи проблема със субтитрите, но от форумите разбрах, че няма как да стане това, така че се замислям дали вече да слагам новите версии, които пускат....

начинаещ

• Гост
И аз заради това ги следя ма уви, сега ме е яд че дадох пари за да я има тая екстра като спестих от  размера, а размера винаги е от значение.......  :D

sheftura

• Гост
Регистрирах се на сайта на филипс, реистрирах и продукта и пак не мога да им пратя мейл, пробвах няколко пъти  и по телефона и все ми казва, че обаждането не може да бъде осъществено в момента....каръщина отвсякъде:(

начинаещ

• Гост
я прати питането си до мен, аз ше им го пратя, за да може утре да отговорят / ако не ме отстрелят, че май взех да им досаждам  ;D/, иначе си прав за настройката на картината  от флашката - не става, е са пробвах ма нъцки, не ми дава да пипна нищо  >:(

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
За цифровата - взех скоростта от един приятел който има приемника им - тя е точно 6.900, даде ми и точните мегахерци на по-гледаните програми и като ги изписвам ръчно се отваря черен екран с инфо за канала, ниво на сигнала и т.н., но не отваря картина - просто нашите са кофти хора и са кодирали почти всичките канали, за да ти вземат 80лв за приемника, а тези които хващам са пуснати само като демо за да видиш какво е качеството на цифровата им телевизия.

sheftura
Имам една идея която ми се върти в главата  ::)
Често има разлика в показанията за настройките при приемането на цифровите програми между приемника който предлагат кабелните оператори и тунера на телевизора-тоест
Symbol Rate - в техния приемник е 6900 Ks/s (докато в телевизора е 6875)
Пробвай с настройка на Symbol Rate 6875 и сканирай наново.

начинаещ

• Гост
И за мен е странно това че оператора е задал тая скорост 6.900  ???, тя си излиза автоматично, тоест на телевизора си бе така преди аз да съм въвеждал каквото и да е, а сега ми е още по странно като виждам, че и ти предлагаш 6.875 и моя оператора ползва точно тази, аз даже го писах някъде ;)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Повечето оператори ползват тази скорост.Не знам защо в приемниците/Set-top-box/ им излиза 6900Ks/s  ???