Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282131 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Това за липсата на оборудване за калибрация по сервизите не ме очудва изобщо. Те и да имат се съмнявам да нзаят какво се прави с него.
Важното е, че всичко е минало и дано вече всичко му е наред, че кой знае какво е пипано и как е направено.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
В деня преди да го занеса в сервиза пратих имейл на Филипс България със сервизният номер/написах и кода  и модела на матрицата също/.Предполагам ,че това ги е задействало да доставят панела по бързо.Матрицата поне в сервизното меню си е същата.Няма промени в контраста и цветовете. Да донякъде си имам нов телевизор доколкото видеопанела е 50% от самият телевизор.Заработените чесове в сервизното меню не са пипани/тоест не са нулирани/.За гаранцията единственото което знам е ,че се удължава със срока прекаран за ремонт в сервиза/тоест 3 седмици/-не съм питал за отделна гаранция на самият панел.

Между другото  техника беше ядосан ,че влизам в сервизното меню пред него.
Изказа се че съм го научил от форумите и да сме се оправяли сами като сме знаели толкова много....може би го каза -предполагам че знае кой съм и какво пиша по форумите/името ми го пише на гаранционната карта/.

soon

• Гост
hristoslav2 твоя с каква матрица (оригинално) беше с AOU или S-IPS?
М/у другото постигнах максимално качество при този модел с последната калибрация която му правих и ако те интерисуват подробните настройки пиши да ти ги пратя. Подобрението спрямо всички преди е голямо.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
hristoslav2 твоя с каква матрица (оригинално) беше с AOU или S-IPS?
М/у другото постигнах максимално качество при този модел с последната калибрация която му правих и ако те интерисуват подробните настройки пиши да ти ги пратя. Подобрението спрямо всички преди е голямо.
AUO код 131
Каква калибрация си правил като нямаш колориметър ?

soon

• Гост
На око с наличните Blu-Ray материали и тест снимки, графики и т.н. Общо съм пробвал около 40 варианта с водене на статистика в настройките и тяхното поетапно подобряване. Калибрацията е на база MOVIE - нова лична настройка на цвета, която промени драстично към добро и крайното качество на картината, черно, цвят и контраст и в SD/HD.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
На око с наличните Blu-Ray материали и тест снимки, графики и т.н. Общо съм пробвал около 40 варианта с водене на статистика в настройките и тяхното поетапно подобряване. Калибрацията е на база MOVIE - нова лична настройка на цвета, която промени драстично към добро и крайното качество на картината, черно, цвят и контраст и в SD/HD.
Soon - това не е калибрация ,а обикновенна лична настройка.  ;)

bobybc

• Гост
Матрицата му най-вероятно е S-IPS на LGDisplay.Не съм се заглеждал подробно.
10x hristoslav2
тъкмо се зарадвах че го взема от техно-микс, а се оказа че само на сайта го имат :)
как може да се разбере каква е матрицата?

аз вече много се чудя дали да не се хвърля на 40" 5605 , че то където и да питам - никой не знае кога по-големите 5405 ще дойдат в БГ...а световното наближава :)

soon

• Гост
hristoslav2 няма значение как го наричаш, но повярвай ми крайния резултат е фантастичен и подобрението в качеството в картината е видимо многократно. След тези настройки, ако се замери с нужните прибори гарантирам, че ще се очудиш от къде имам такова набито око и правилна ориентация към безупречната ми лична калибрация. Няма значение. Просто исках да ти помогна, че напоследък хората нещо не харесват добрите намерения. Мислят си, че някой иска да им наложи личното си мнение, а не да им окаже положителна помощ. Доста познати невярват как може така коренно да се промени към перфектност нещо пипнато по този начин и се съмняват, че е ползвано професионална техника за калибрация. Ти си добронамерен и много читав съфорумец и си помислих, че заслужаваш подкрепа в това да направиш от своя телевизор най-добрия. Здраве да е!

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Матрицата му най-вероятно е S-IPS на LGDisplay.Не съм се заглеждал подробно.
10x hristoslav2
тъкмо се зарадвах че го взема от техно-микс, а се оказа че само на сайта го имат :)
как може да се разбере каква е матрицата?

аз вече много се чудя дали да не се хвърля на 40" 5605 , че то където и да питам - никой не знае кога по-големите 5405 ще дойдат в БГ...а световното наближава :)
Привет bobybc
40" 46" - модели имат матрица на Sharp UV2A
42"- модели имат матрица на LG S-IPS
Just look at the sizes 32", 40", 46", 52", this are all all UV2A, IPS is in 32", 37", 42", 47" but as i already said Philips broke up with LG so they will use old Sharp panels for this sizes.
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1200928-philips-2010-5605-7605-led-tv-series.html
Матрицата може да се разбере по стикера залепен отстрани вдясно долу/на него има трицифрен код-все още нямам таблица с кодовете на матриците за тази година/

hristoslav2 няма значение как го наричаш, но повярвай ми крайния резултат е фантастичен и подобрението в качеството в картината е видимо многократно. След тези настройки, ако се замери с нужните прибори гарантирам, че ще се очудиш от къде имам такова набито око и правилна ориентация към безупречната ми лична калибрация. Няма значение. Просто исках да ти помогна, че напоследък хората нещо не харесват добрите намерения. Мислят си, че някой иска да им наложи личното си мнение, а не да им окаже положителна помощ. Доста познати невярват как може така коренно да се промени към перфектност нещо пипнато по този начин и се съмняват, че е ползвано професионална техника за калибрация. Ти си добронамерен и много читав съфорумец и си помислих, че заслужаваш подкрепа в това да направиш от своя телевизор най-добрия. Здраве да е!
Благодаря за предложението  :) И аз си имам потребителски настройки.
Важното е на теб да ти харесва картината.

Неактивен lazarus18

• Administrator
Пуу, ковнали са точно цената, която бях написал.
Май пак Филипс се очертават с най-високи цени тази година. Дано да има за какво.

soon

• Гост
Като, че ли Самсунг, Панасоник и Тошиба са най-адекватни в това съотношение: качество на достъпни цени.
Като гледам и новите Шарпове, мале да не ги доближаваш от височината на цените им. За някой модела видимо отлични иди-дойди, но като цяло тази политика в тази криза, май някак не са много уместни.

bobybc

• Гост
10x hristoslav2

Отговор на въпроса ми за по-големите размери 5405 :
Цитат
Уважаеми Господине,
До края на седмицата ще получите информация за това кога ще бъдат доставени този модел телевизори в България . В момента можем да Ви дадем информация за препоръчителната цена на Филипс- за 37 инчовия 1349 лв., а за 42 инчовия-1599 лв.
Център  за обслужване на клиента
Фирма Philips  

май ще взимам 40" 5605 :)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
PHILIPS 32PFL7605H/12  1,799.00 лв   :o
То бива ама чак толкоз раздута цена....Или не са договорили голяма отстъпка или някой по веригата си слага голяма надценка. Вярно ,че долара се вдигна и това рефлектира на цените ,но чак толкоз....
Миналата година април месец Philips 32PFL9604H/12 беше 1990лв  сега 7-ма серия е 1800лв.

За Sharp е излишно да говорим. Интерсервиз Узунов са просто един вносител - не са представител и явно не са договорили отстъпки. Ценовата им политика е катастрофална.

10x hristoslav2

Отговор на въпроса ми за по-големите размери 5405 :
Цитат
Уважаеми Господине,
До края на седмицата ще получите информация за това кога ще бъдат доставени този модел телевизори в България . В момента можем да Ви дадем информация за препоръчителната цена на Филипс- за 37 инчовия 1349 лв., а за 42 инчовия-1599 лв.
Център  за обслужване на клиента
Фирма Philips  

май ще взимам 40" 5605 :)
Височки им са цените. Да изчакаме и да видим Panasonic TX-L42D25  на каква цена ще се появи по магазините.

Неактивен lazarus18

• Administrator
Panasonic TX-L42D25 
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09070413

Цената също му е доста висока.

7605 не е чак толкова по-скъп. Аналогичното Сони 32EX700 е със 100 лв. надолу.

Подобна е и цената на Самсунг.

Аз не виждам причина да се купува толкова малък екран на такава цена.
За същите пари се взима перфектен 40С650.