Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282313 пъти)

soon

• Гост
Re:Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения
« Отговор #255 -: Август 16, 2010, 16:05:04 pm »
Какво пуканката може да шашка HDMI входа на телевизора тогава?
Това се получава само когато ТВ работи и се гледа от сателита нещо, в последствие след включването на плеъра (който е изключен от бутона отзад) и отиване в менюто на ТВ за показване избиране на вход - телевизора само понякога дава, че няма сигнал и се саморестартира (мига си лампата на диагностиката както при стартирането) и след като се включи моментално вече е открил пуканката на входа си. Не го прави постоянно. Без логика си избира момента или пък си има някаква последователност.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #256 -: Август 16, 2010, 16:29:50 pm »
Може да шашка ако ползваш С-200, с А-110 няма как. Поне ако говорим за HDMI CEC функции.
Пробвал ли си без включен сателитен приемник дали го прави?

soon

• Гост
« Отговор #257 -: Август 16, 2010, 16:52:41 pm »
Не. Едва ли скарта ще влияе понякакъв начин на HDMI, но ще пробвам.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #258 -: Август 16, 2010, 17:38:12 pm »
Нали не си оставил по някаква причина резолюцията на плеъра на AUTO?

soon

• Гост
« Отговор #259 -: Август 16, 2010, 17:58:07 pm »
lazarus18 резолюцията на плеъра е нагласена на 1080p 60Hz, а ТВ на 1:1 без ъпскел.

prm

• Гост
« Отговор #260 -: Август 25, 2010, 21:30:31 pm »
Добра вечер !!!

Ползвам Philips 7-ma серия, но това за което питам май е характерно за всичко що е Philips .
Основната пречина да се спра на този ТВ е че показва най реална картина като пропорции на авто режим .
Разпъването е уникално и ме кефи много. Няма нищо общо с другите производители .
Та питанката ми е : Защо на Авто режим при картина 16х9 не работи в автонатично режим 16х9 а се налага ръчно коригиране, което обезмисля Авто режима ???

И при вас ли е така ???
Някакво логично обяснение имаме ли ???

Късмет !!!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #261 -: Август 26, 2010, 15:18:45 pm »
За кой канал става дума? Има канали, излъчващи 16:9, но без информация за телевизора да се превключи сам. Ако е такъв сигурно ТВ се шашка. При другите телевизора сам преминава в 16:9 независомо от режима си.

Мен лично на Филипс Авто режима адски ме дразни. Едно непрестанно плавно преминаване из режимите, от което ми се завива свят. Вярно, че е много бърз, но предпочитам сам да си сменявам режимите.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #262 -: Август 27, 2010, 17:49:08 pm »
Добра вечер !!!

Ползвам Philips 7-ma серия, но това за което питам май е характерно за всичко що е Philips .
Основната пречина да се спра на този ТВ е че показва най реална картина като пропорции на авто режим .
Разпъването е уникално и ме кефи много. Няма нищо общо с другите производители .
Та питанката ми е : Защо на Авто режим при картина 16х9 не работи в автонатично режим 16х9 а се налага ръчно коригиране, което обезмисля Авто режима ???

И при вас ли е така ???
Някакво логично обяснение имаме ли ???

Късмет !!!
При сигнал 16:9 отиваш във меню-формат на картината и го слагаш на  Unscaled  или на  Super Zoom

sisan

• Гост
« Отговор #263 -: Август 31, 2010, 18:16:58 pm »
Здравейте,
имам следното питане, става въпрос за 8404 и 7605, кой от двата според вас е по-добрия избор?
Знам, че единия е 2009 другия е 2010г. модел знам че, 8404 е с ЛГ матрица, а 7605 е с Шарп, и двата са с Амбилайт 2 и са с Edge LED. Като им чета спецификациите единствената разлика в тях е матрицата, все едно са взели 8-ма серия от 2009г. сменили са и матрицата и са направили 7-ма серия от 2010г. Та какви са разликите м/у двата модела и кой е за предпочитане?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #264 -: Август 31, 2010, 19:56:52 pm »
8404 не е EdgeLED модел. Да не говорим, че е стар модел и едва ли ще го намериш наличен.
Отиди на място в магазина и виж 7605 как му е подсветката. Това е най-големия му недостатък. Има доста оплаквания в интернет, че е много неравномерна и свети в ъглите.

sisan

• Гост
« Отговор #265 -: Септември 01, 2010, 14:07:00 pm »
8404 не е EdgeLED модел. Да не говорим, че е стар модел и едва ли ще го намериш наличен.
Отиди на място в магазина и виж 7605 как му е подсветката. Това е най-големия му недостатък. Има доста оплаквания в интернет, че е много неравномерна и свети в ъглите.
Знам, че е стар модел и трудно откриваем ( но мога да си намеря бройка, малко е сложна врътката, но има шанс да стане). Подсветката на 8404 да нe Direct LED без local dimming. Просто ме интересува, кой от двата модела е по-читав, защото като се погледнат общите им характеристики те почти се припокриват. :D

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #266 -: Септември 01, 2010, 14:12:20 pm »
Подсветката на 8404 си е стандартна CCFL подсветка като на всяко не LED LCD.
Аз бих ти препоръчал новия модел, но след като се убедиш, че няма проблем с равномерността на подсветката.

sisan

• Гост
« Отговор #267 -: Септември 01, 2010, 14:29:14 pm »
Ок мерси, в общи линии и моето мнение клони на там, но исках все пак да питам и вас. По въпроса за подсветката на 7605, има вариянт да взема  една бройка и да я държа 5 дена, за да я огледам добре, но това няй-вероатно ще стане малко по-късно във времето.

soon

• Гост
« Отговор #268 -: Септември 03, 2010, 12:09:57 pm »
Явно се очертава новата 9 серия като върховния лидер сред таз годишните модели по това което са тествали:
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2010/09/03/Philips-32PFL9705/p1

yavoor

• Гост
« Отговор #269 -: Септември 07, 2010, 18:52:14 pm »
9 серия се очертава хубав телевизор, но така е от април а телевизора го няма.