Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282269 пъти)

Jj

• Гост
Re:Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения
« Отговор #300 -: Март 27, 2011, 18:14:54 pm »
благодаря за съвета!

zlatko

• Гост
« Отговор #301 -: Април 02, 2011, 12:46:54 pm »
Новата 9-та серия за 2011г. изглежда много интересна. Доколкото разбирам ще има 2 разновидности - 9606 и 9706. При 9606 LED подсветката ще има 2 пъти  по-малко контролирани зони(112). Също ще липсват някои от новите "подобрители" на изображението. Интересно каква ще разликата в цената?

PS. Много неприятно за мен през 2011 9-та серия е матово сива...аз лично предпочитам черно.

Неактивен p01s0n

• Публикации: 181
« Отговор #302 -: Април 03, 2011, 00:38:58 am »
Здрасти,
Тъй като имам същият,но 40 инчов,ще се опитам да ти помогна.
Първо си инсталирай последният ъпгрейд от м.март.
Влез в настройките на картината и :
1.Намаляваш Контраст между 35 и 40
2.Намаляваш Яркост между 37 до 42
3.Ако си на цифрова кабелна телевизия изключваш [Шумоподтискане]
4.Избираш [Pixel Plus HD] и
4,1 Изключваш [Динамично фоново
осветление]-мазането е от него,
4,2 [Намаляване на MPEG
артефакт] на 1 или 2
4,3 [HD Natural Motion]-изключваш,ако не ти харесва театралният ефект
- другите-по-избор.
Това е телевизорът с най-лоши фабрични настройки,които съм срещал.Надявам се, да съм ти помогнал.
И аз съм със същото ТВ и утре ще ги пробвам тези настройки да видим какво ще се получи :)

Неактивен p01s0n

С настройките всичко е ок, но имам един проблем от самото закупуване на телевизора.
В началото на няколко дена се получаваше едно рестартиране на телевизора, но много рядко.
От както гледам филми с мултимедията попкорн А 210 много често ми се случва това рестартиране и не мога да гледам един филм като хората ....
Има случай когато при гледане на целия филм може да го направи 1-2 пъти това рестартиране, а има случай и над 10 пъти. Направих едно клипче с което да ви покажа какво точно се случва. Мисля си, че проблема е в телвизора, но вие ако смятате, че може да е друга причината? ТВ-то е свързано с ресивъра, а ресивъра с мултимедията и сигнала минава през ресивъра и стига до ТВ-то.
Телевизора е в гаранция, но не ми се иска да го нося на ремонт и да ми го отварят.... Дайте някакъв съвет ?

http://www.youtube.com/watch?v=Rwt3d1KhtjY

civica

• Гост
Наистина е странно това като дефект , сякаш спира тока - всичко при теб с контактите наред ли е , да нямаш много консуматори на един контакт , а може и захранването на ТВ-то нещо да се шашка или да има дефект като позагрее !

Неактивен p01s0n

Да сякаш като загрее по-често го прави.
На единия разклонител са включени усилвателя, ресивъра, мултимедията и телевизора, но само при телевизора го има този проблем пък и разклонителя не е от най-евтоните
Искам направо да ми го сменят, а не да ми го ремонтират тук в България...

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Защо не опиташ да включиш телевизора направо в мрежата /без разклонител/, разкачи всички кабели и устройства и го остави примерно на ефирна или кабелна аналогова.

Неактивен p01s0n

Ами не съм сигурен дали е достатъчно дълъг кабела за да стигне до контакта и другото което е дори и да го направя това и да няма проблем пак не мога да си гледам нормално филми от мултимедията. Мисля си, че мултимедията му влияе по някакъв начин и тои се побърква  ;D

soon

• Гост
И при мен се случва понякога. Аз съм с А-110 и 46' 9-та серия от 2009. Има някакво несработване с различно подаваните компресии на някои филми и телевизора се зачудва, като че ли пуканката му дава забавен сигнал и той се зачудва и се рестартира за да го инициализира. Взех даже да предусещам кога ще става и в този момент от дистанцията на ТВ за момент сменям входа, като миг след това го връщам на входа на пуканката и така телевизора прескача това зачудване и се избягва рестарта. Казвам, това се случва изключително рядко и го забелязвам, че става така на определени нередовни компресирани HD рипове.

Неактивен p01s0n

При мен вчера на един филм който е с времетраене около 1 час и 30 минути го направи поне 10 пъти. Какво да правя пуканката ли да давам на ремонт или телевизора? Сумати пари да се дадат за техника и да стават такива мизерии

soon

• Гост
Това рестартиране при мен става много рядко и то само, когато пускам определен филм и в момента в който плеъра зарежда буфера и се бави и тогава телевизора се обърква. Понякога изчакването е малко повече и тогава става, но не и когато вече е тръгнал филма. Незнам на какво може да се дължи при теб.

Неактивен lazarus18

• Administrator
При мен вчера на един филм който е с времетраене около 1 час и 30 минути го направи поне 10 пъти. Какво да правя пуканката ли да давам на ремонт или телевизора? Сумати пари да се дадат за техника и да стават такива мизерии

Я погледни какви са видео настройките на плеъра.
Даже направи една снимка да ги видим.

Ползвал съм вече 3 модела Попкорни и досега никога не съм имал подобен случай. Даже не съм и чувал някой да има.
Да не говорим колко нелогично звучи.

Неактивен p01s0n

Не казвам, че причината трябва да е точно в попкорна, но не го изключвам като вариант, защото само когато той е включен започва да ги прави тези рестартове, но може и ТВ-то да е издало багажа...

Неактивен p01s0n

Ето и един още по - интересен момент http://www.youtube.com/watch?v=AAnEWv33IKo
Обърнете внимание преди да се рестартира се сливат на моменти 2 картини в едно, а след рестарта това изчезва.....  :o

Неактивен lazarus18

• Administrator
Всичко изглежда нормално по настройките.

Опитай да вържеш плеъра директно по HDMI в телевизора и опитай пак.
Махни всичко останало като кабели - мрежи, кабелни и тн.