Автор Тема: Търся съвет за избор между няколко варианта за изграждане на стерео система  (Прочетена 19940 пъти)

Неактивен ivogmarinov

• Публикации: 141
Привет и от мен и Честита Нова Година на всички :)!Да,аз ползвах Marantz PM7200 който е долу-горе в този клас на посочения от теб модел,и бих казал,че комбинацията е добра.Особенно ако напаснеш и кабелите резултата е наистина добър.Преди да си купя моите ОТ,в шоурума ги прослушах с Denon PM1500 и Naim Nait 5i.С Naim ми харесаха много и реших че това са моите колони.В последствие помислих и за усилвател,и понеже бюджетът не ми достигаше за Naim Nait 5i се спрях на Marantz-а.Уви обаче,нещо все ми липсваше от това което чух преди да ги купя,докато не си взех Naim-а.Колоните се изпълниха и емоцията с която ме завладява този усилвател,бих ти го препоръчал горещо.
Успех и от мен :)!

Неактивен Iter

• Публикации: 21
От два дни слушам старите колони Mordaunt Short Aviano 2 с усилвател Marantz PM6005 и се чудя за какъв дявол ми  е било нужно да купувам рисийвър, при положение, че гледам един филм месечно. :) Не мога да описвам звук, но ако цитирам чукчата от вица - "Е, няма нищо общо".
Единственото ми разочарование за тези пари е, че е Made in Vietnam, но какво да се прави, явно светът е тръгнал в тази посока. :'( Та по финансови причини засега мисля да задържа фронтовете и да се разделя само с центъра и съраундите.
Това разбира се е временен вариант  :),  в бъдеще мисля да еволюирам до:

Creek Evo 50A с ProAc Studio 118 или

Marantz PM8005 с ATC SCM 11 или ProAc Studio 118

На този етап остава дилемата за източника - Pioneer N30? Някой има ли преки впечатления от него? В Авител ми казаха /доста неясно/, че Dune HD Base 3D е за предпочитане??!, продавачът беше много зает и неразговорлив  и наистина не разбрах защо. Ако някой може да ме осветли по въпроса или да препоръча нещо друго за тези пари, ще съм благодарен.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Плюса на Dune e, че ще можеш да гледаш и филми и чете всичко, включително ape, flac като имидж.
От друга страна със стриймъра навигирането при слушане на музика е по-удобно реализирано.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
Аз използвам Pioneer N-30 за аудио стриймър и съм много доволен. Мисля че е много добър избор като съотношение цена/качество. Не чете APE файлове, но те лесно могат да се конвертират във FLAC или WAV. За съжаление не чете външен хард (май няма достатъчно ток, за да захранва външен диск през USB порта), затова добро решение е мрежов сторидж. Дисплеят е малък и от разстояние не е използваем, но има андроид и иос апликации, които могат да се използват с таблет или смартфон и са достатъчно добри.

От друга страна и Dune HD Base 3D (който също имам), може да се използва освен за видео, така и за аудио стриймър, но проблемът е как да става това без да се пуска телевизора. Изглежда, че има някакъв вариант с тази програма за андроид, която съфорумникът murrey беше постнал в темата ми в "Моята система", но доколкото разбрах преди това трябва да се инсталира и допълнителна програма (напр. yaDIS). Аз лично не съм пробвал този вариант.

Ако все пак ще гледаш и филми, един от вариантите би бил да вземеш Dune и да видиш как се получава с аудиото. Ако не ти харесва по отношение на качество и функционалност, чак тогава да отидеш на вариант специлаизиран аудио стриймър.

Неактивен Iter

Благодаря, идеята ми е плеъра да бъде източник само за слушане на музика, а в редките случаи, когато гледам филм, да ползвам компа. Dune може и да ме устройва като звук, но не искам плеър, за чията работа ми е нужен включен телевизор. Но фактът, че N30  не може да чете външен диск и АРЕ формати не ми допада. А и покупката на мрежов сториж би оскъпила допълнително. Има ли трети алтернативен плеър за тези пари?

Неактивен Iter

И още един въпрос, някой има ли впечатления как се сработват Marantz и B&W? Интересуват ме новите 685 S2.
Те имат ли изобщо някакво представителство в България, поне на сайта им няма информация за това.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
Благодаря, идеята ми е плеъра да бъде източник само за слушане на музика, а в редките случаи, когато гледам филм, да ползвам компа. Dune може и да ме устройва като звук, но не искам плеър, за чията работа ми е нужен включен телевизор. Но фактът, че N30  не може да чете външен диск и АРЕ формати не ми допада. А и покупката на мрежов сториж би оскъпила допълнително. Има ли трети алтернативен плеър за тези пари?
Моите впечатления са, че като че ли аудио стриймърите (от ценовия клас на Pioneer-a) са направени с очакване предимно за стриймване по мрежата, а не чрез закачане на външен диск. Трябва да си изтеглиш ръководствата и да видиш има ли такава възможност при някой модел. Напр. видях че при BlueSound Node може да се закача външен диск, но цената му е по-височка.

Ако не искаш мрежов сторидж, някакъв вариант е да използваш компютъра и да шернеш папки в мрежата, но тогава трябва винаги да ти е включен, когато пускаш аудио. Знам че някои рутъри поддържат външен диск, което е друга възможност, но не знам колко е функционално.