Здравейте,
Установих, че на практика почти не ползвам наличното домашно кино /AV Receiver Marantz SR5004 и комплект озвучителни тела Mordaunt Short Aviano/ за гледане на филми. И след като основно се използва за слушане на музика, реших да направя пълна промяна и да го заменя изцяло със стерео система от по-висок клас. В момента обмислям няколко комбинации, в зависимост от бюджета, но за съжаление не всички варианти биха могли да се прослушат в магазините. Доста от пишещите във форума имат подобни, а някои и почти същите конфигурации и ще се радвам да споделите мнение или да препоръчате нещо друго. Нито един от компонентите не е купен, така че съм отворен за всякакви идеи.
Помещението е продълговато, с размери 3,4 на 7,6 метра, в единия тесен край е прозорецът, а в другия- кухненската част на дневната. Мястото за слушане е разположено в половината откъм прозореца, с гръб към едната стена /има снимки в темата ми в Раздел Моята система/. Слушам основно рок и класическа музика. Нямам кой знае колко качествени CD -та и основният източник на музика ще бъдат Lossless файлове.
Вариант 1 /бюджет около 3 хил. лв./:
Мрежови плеър Pioneer N 30
Marantz PM6005 - от чужбина за около 700 лв. Ще се използва вградения DAC.
Тук чуденето е за колоните, тъй като мога да им осигуря неповече от 20 см. място до стената и коментираните в една друга тема като възможно подходящи за усилвателя Monitor Audio Silver 2 нямат достатъчно пространство. Другият вариант, който обмислям е ATC SCM 7, но имам съмнения относно това дали усилвателя е достатъчно мощен за тях.
И тъй като съм сигурен, че дяволчето в главата ми ще реши след няколко месеца, че предприетата стъпка не е достатъчно напред в правилната посока, затова обмислям и
Вариант 2 - бюджет 5 хил.лв.
Мрежови плеър Pioneer N 30
Усилвател Marantz PM7005 или Creek Evolution 2
Озвучителни тела ATC SCM 11 или ProAc Studio 118.
Пълно неизвестно са DAC - а и кабелите.
Видях, че член на форума има система, изградена от Creek Evolution 2 и ProAc Studio 115 и мнението му ми беше много полезно.
Някой има ли впечатления как се сработват ATC с Marantz или Creek?
Предварително благодаря за всяко споделено мнение
Поздрави
Веселин