Автор Тема: Sharp LCD /Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 60611 пъти)

poligraf

• Гост
Re:Sharp LCD /Faq -на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #30 -: Юни 13, 2010, 22:04:58 pm »
 Имам Sharp LC-32X20E. Телевизорът е със слот за модул CI. Какво трябва да направя и ще стане ли Plug & Pley MPEG-4 Module на фирмата: NEOTION.
Питането ми е свързано с изчезването на част от ефирните цифрови канали, които според мен са преминали от MPEG2 на MPEG4. Липсващите канали имат звук и нямат картина - изписва се съобщение, че телевизорът не разпознава видео сигнала.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #31 -: Юни 14, 2010, 00:25:31 am »
Теоритично да. Уж има такива модули за тази работа, но аз лично не съм пробвал.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #32 -: Юни 14, 2010, 10:03:14 am »
Имам Sharp LC-32X20E. Телевизорът е със слот за модул CI. Какво трябва да направя и ще стане ли Plug & Pley MPEG-4 Module на фирмата: NEOTION.
Питането ми е свързано с изчезването на част от ефирните цифрови канали, които според мен са преминали от MPEG2 на MPEG4. Липсващите канали имат звук и нямат картина - изписва се съобщение, че телевизорът не разпознава видео сигнала.

От няколко дена разръчкаха здраво каналите и днес положението е :
на 23- бТВ МПЕГ4
на 40-Пробг МПЕГ4
на 64-Канал1 МПЕГ2 но с висок битрейт и се вижда чудесно

БТВ и ProBG
Codec: H264 - MPEG-4 AVC (part 10) (h264)
Resolution: 720x576
Codec: MPEG Audio layer 1/2/3 (mpga)

Що се отнася до транскодера на NEOTION -да ще върши работа ,но имай в предвид ,че има някои оплаквания от работата му -макар и рядко понякога давал накъсана картина или забивал.

desantennn

• Гост
« Отговор #33 -: Юни 26, 2010, 01:49:53 am »
 Здравейте. Имам телвизор SHARP LC-46LE810EV от около седмица. Проблемът ми са субтитрите към DivX - както и да се старая да ги преименувам /а нямам много опит/, не се получава и тв не ги разпознава. Липсва и описание в инструкцията на тв за субтитри при DivX, не се посочват поддържани формати за субтитри. Тук прочетох, че "Плейъра възпроизвежда USB Dvix HD (за MKV не знам все още не е тествано) -само в някои модели За субтитри на български ,трябва да се преобразуват  -  енкодинга трябва да е "unicode".". В магазина ми казаха, че трябва да са в txt формат, със същото име на видеофайла. Молбата ми е ако е възможно, да ми дадете последователност на действията, за да се четат субтитри, които начално са в .srt  начален формат. Дали това става чрез специална програма, чрез просто преименуване, или чрез notepad. Благодаря предварително!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #34 -: Юни 26, 2010, 11:50:35 am »
Отваряш ги с Notepad, даваш Save As и там в настройките сменяш от ANSI на UNICODE. Всъщност не знам дали и така ще стане, но нищо не пречи да опиташ.
Съвсем друг е въпроса защо, по дяволите искаш да гледаш Divx на този голям телевизор.
Помисли за някакво решение с по-качествен сигнал.

desantennn

• Гост
« Отговор #35 -: Юни 26, 2010, 14:15:13 pm »
 Опитах, но не проработи - с ноутпад и сейв ес в уникод. Тв чете HD Xvid които искам да гледам, с аудио през тв. За това субтитрите бяха важни за мен. Засега лаптопа ми няма HDMI. А така да ме излъжат в магазина - изрично ги питах и им казах, че държа на тази функция - субтитри през usb! Някакви други идеи? Кой точно е успял да изкара субтитри с това преобразуване?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #36 -: Юни 26, 2010, 14:36:19 pm »
HD Xvid файлове не се срещат толкова често. Даже направо много рядко. Почти всичко с висока резолюция вече е в MKV.
Дал си над 3000 лв за телевизор. Дай още 200-300 за хубав плеър вместо да си губиш времето с орязания на телевизора.

desantennn

• Гост
« Отговор #37 -: Юни 26, 2010, 23:30:25 pm »
  Препоръки за модел плеър? Да чете всичко /през usb или с мрежа с компютър?/ и да има връзка с hdmi 1.4 /за звук през тв/ или да е направо с колони /цената не е определяща, а улесненото плейване на файлове от интернет, свалени на компютър/. Просто не мога да се ориентирам кой точно плейър има подобни функции, а в магазините очевидно не дават пълна информация за възможностите. Прав си за файловете - ще пробвам MKV, досега не съм, признавам. Извинявам се за лаишките си оплаквания, знам как изглежда - дал над 3 бона, а не знае какво иска. Всъщност знам, но не знам как да го постигна :). Затова сьм благодарен за помощта!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #38 -: Юни 27, 2010, 16:24:39 pm »
Модели плеъри има много и всички ще ти свършат работа за гледане на 99% от наличните файлове и няма да имашпроблеми със събтитрите. Това за връщането на звука и HDMI 1.4 още го няма и не ти е нужно. Това не е идеята на тези плеъри.
Тъй като избора е доста голям ще ти спомена най-използваните у нас. Те са предимно 2  ценови групи.
Първите са в порядъка 200-250 лв.
WDTV Live, Diva HD, Egreat R1.
По-нисъ клас чип, мрежа 10/100Мб.
WDTV Live е опростен модел, лесен за работа, но по-малко функции, от сериозен производител, приличен съпорт, работи само с външен диск.
Diva HD има опция за вграден диск плюс външен, малко по-сложно е със ъпдейтите.
Egreat R1 има опция за SATA диск, но виси извън корпуса, добър софтуер и поддръжка, има и eSATA.
Другата група са Popcorn Hour A-200/C-200 и Dune HD Base/Prime. Цените са от порядъка на 400 до 800 лв.
Те са с 2-3 пъти по-мощен чип, много по-бърза мрежа, опция за 1 или 2 вградени диска, пълна поддръжка на Blu-ray.
A-200 е най-евтиния, малко евтина кутия с вентилатор за охлаждане.
C-200 е в голяма сериозна кутия с дисплей, радио дистанционно, възможност за поставяне на 2 твърди диска или 1 диск + Blu-ray четящо устройство, безшумно охлаждане.
Dune Base е аналог на С-200, но с различен софтуер и по-красива кутия.
Dune Prime е като Base, но с фабричен Blu-ray четец.

Всички те ще ти свършат от много добра до перфектна работа за гледане на филми.

За озвучаването ще трябва да помислиш за нещо отделно. Хубавия образ иска и хубав звук. Ако разчиташ на телевизора за звук ще загубиш много.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #39 -: Юли 03, 2010, 15:31:30 pm »

VA1N2WF2121
Японската компания Sharp разработи нов тунер за приемане на цифровова и аналогова ефирна телевизия.

Съвремените телевизори обикновенно включват няколко тунера за улучшения функционалноста и възможноста за едновременен прием на няколко телеканала. Новият тунер се явява универсален и позволява да се приемат телепрограми от всички национални стандарти на предаване и във всички честотни диапазони. Това ще позволи използването на снабдените с тях телевизори във всяка страна, на всеки континент.

В сравнение с използваните днес тунери този блок се отличава с по компактни размери. Вграденият видеопроцесор и усилвател с ниско ниво на шума ще позволи да се повишат техническите параметри на телевизорите и да се подобри качеството на  изображението. Sharp планира да започне масовото производство на новият тунер в края на август с производство на 500 000 бройки ежемесечно.

http://www.hdtv.ru/news/novinki/8626-novyjj-tjuner-dlja-televizorov-sharp.html

Излезе ревю на Sharp LC46LE821E
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sharp-lc46le821e-lc40le821e-20100628755.htm

ревю на  Sharp LC-40CT2E
http://www.avforums.com/review/Sharp-CT2-LC-40CT2E-40CT2-LCD-HDTV-Review.html

kronin40

• Гост
Re:Sharp LCD /Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #40 -: Септември 29, 2010, 01:36:59 am »
Може ли за малко помощ? Решил съм да купувам Sharp 40 LE 600 E и на всякъде по спецификации пише че има само ефирен цифров тунер.Възможно ли е това или има някаква грешка в описанието по табелките в Техномаркет?
Може ли да препоръчате друг модел пак 40 инч. за около 1500-1700лв?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #41 -: Септември 29, 2010, 09:57:49 am »
Наистина е само с ефирен тунер, а и като цяло не е сполучлив избор.
За този бюджет има прекрасни решения:
Toshiba 40XV733
Sony 40EX500
Samsung 40C650

Panasonic 42S20

Всичките са по-добри като цяло от този Шарп и имат и кабелен цифров тунер, освен ефирния.

kronin40

• Гост
« Отговор #42 -: Септември 29, 2010, 14:50:32 pm »
Благодаря много за инфото.Тези модели имат ли LED подсветка? Също така за Sharpa бяха написали че е произведен в Япония. За  Sony пишат че са произведени в Словения, Унгария.Има ли някакво значение това? Или на каквото попаднеш.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #43 -: Септември 29, 2010, 15:14:43 pm »
Не, и три модела са със стандартна подсветка, което всъщност е добре.
Доколкото знам, в Япония е произведен само панела, а телевизора в Полша.

Панасоника пък е плазма.

kronin40

• Гост
« Отговор #44 -: Септември 29, 2010, 15:45:41 pm »
Не знаех това.Можеш ли да препоръчаш модел 40 инч. със LED подсветка за този бюджет 1500-1700лв. ?