Автор Тема: Sony LCD / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 147435 пъти)

milli_vanilli

• Гост
Re:Sony LCD / Faq-на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #15 -: Март 12, 2010, 09:40:00 am »
Никъде в програмата не видях опция от къде да се донадят(хубава дума) ;D субтитри -трябва да се вградят а не видях ???

Неактивен Capt_Flint

• Публикации: 33
« Отговор #16 -: Март 28, 2010, 15:16:00 pm »
от редовете на ревюто на Sony Bravia KDL-52NX800
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2360802,00.asp четем:

...Качество на картината не е силна страна на NX800. Подобно на много LED-sidelit телевизори NX800 е с ограничен ъгъл на гледане, но ъгъла на този модел е още по-ограничен от този при гледане на Samsung UN40B7000 например. Цветовете започват да избледняват забележимо и черното става със син оттенък, когато си седнал на повече от 25 градуса от центъра, макар че тази цифра намаля значително при статично изображение на екрана. Това е особено забележимо при червени и зелени ивици, http://www.displaymate.com/ - погледнат от страни червените ивици се променят към оранжево. Забелязват се и леки промени на цвета и при гледане на много по-малки ъгли...

... Но вие трябва да забравите за гледане от повече от 60 градуса на разстояние от центъра, тъй като тогава цветовете избледняват напълно...

... черното се появява със син оттенък гледано от страни на NX800's...

:( :( :(

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #17 -: Март 28, 2010, 17:16:46 pm »
от редовете на ревюто на Sony Bravia KDL-52NX800
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2360802,00.asp четем:
... черното се появява със син оттенък гледано от страни на NX800's...
 :( :( :(
При всички LCD телевизори е така.При по-голям ъгъл на гледане черното приема виолетови или синкави оттенъци.за това се препоръчва да бъдат гледани фронтално като се допуска отклонение до 25 градуса от центъра. За това ако искаш да гледате 3-ма или повече човека в стаята- препоръчва се да се вземе плазмен такъв.Неговият зрителен ъгъл е почти 170 градуса-без да има промени в цветовете или яркоста на картината..

Sony's 25-inch 3D OLED
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1269334050

adtomov

• Гост
« Отговор #18 -: Април 02, 2010, 19:21:52 pm »
Привет на всички :)
Ето какво са сложили в KDL40EX700 Матрицата е Шарп.
:)

adtomov

• Гост
« Отговор #19 -: Април 02, 2010, 19:24:27 pm »
Sony KDL55EX500. Mатрицата е нова и производителят е под въпрос - Samsung или AUO, като по-вероятен е първия, тъй като в UE-40C7000 (код на стикера SQ01) са сложили съвсем нов тип матрица, която много прилича на тази.
:)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #20 -: Април 02, 2010, 21:35:20 pm »
Това е  нова S-PVA.
Sony взеха решение още в края на миналата година да намалят до минимум вграждането на матрици от други производители/заради кризата/.Изключение правят само в диагоналите които не се произвеждат в съвместният и м завод със Samsung /37"/.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *

emonm

• Гост
« Отговор #22 -: Април 04, 2010, 22:33:31 pm »
От това ревю силно впечатление ми направи следното:"В EX700 също поддържат нива на черното по-добре, отколкото на плазмената Pioneer и като цяло, както стана в LCD монитори"!

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #23 -: Април 05, 2010, 10:33:30 am »
От това ревю силно впечатление ми направи следното:"В EX700 също поддържат нива на черното по-добре, отколкото на плазмената Pioneer и като цяло, както стана в LCD монитори"!
Не знам какви са замерванията на черното в този модел ,но определено LCD телевизорите със S-PVA /вероятно и с UV2A/матрици стигнаха нивото на черното в плазмените телевизори на Panasonic, LG, Samsung.
Ако някъде попадате на измервания на нивото на черното в моделите- пратете ми ги на лични а аз ще ги исложа в таблица за сравнение в FAQ.

Неактивен kaloman

• Публикации: 20
« Отговор #24 -: Април 05, 2010, 11:50:42 am »
Според мен малко( да не кажа много) са се изхвърлили в сравнението с плазама. В това ревю са го замерили 0.11, което е О.К., но си мисля, че е несравнимо с плазма.

venci79

• Гост
« Отговор #25 -: Април 05, 2010, 14:29:53 pm »
hristoslav2 а за наи високият клас сони които предстоят да излизнат тази година за тях знае ли се с какви видеопроцесори ще са.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #26 -: Април 05, 2010, 14:45:17 pm »
hristoslav2 а за наи високият клас сони които предстоят да излизнат тази година за тях знае ли се с какви видеопроцесори ще са.
Има таблица в 3-тият пост на темата тук
http://www.flatpanelshd.com/pictures/sony2010sheet-1l.jpg

venci79

• Гост
« Отговор #27 -: Април 05, 2010, 17:29:20 pm »
благодаря ти с една дума нищо ново под слънцето още си залагат на старият процесор сигурно е още конкурентноспособен.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #28 -: Април 05, 2010, 18:14:27 pm »
благодаря ти с една дума нищо ново под слънцето още си залагат на старият процесор сигурно е още конкурентноспособен.
Явно процесора има още неизползавни резерви. Малко са новите неща -нова подсветка и ново шаси.
Като цяло съм разочарован от тазгодишните модели на повечето производители.Най-много от новата подсветка Edge LED Local diming. В темата за Самсунг има сравнителна снимка.Ще отида да ги видя наживо-може нещата да не са толкова зле колкото изглеждат.Този тип подсветка беше представен първо от LG  през есента на миналата година. Последваха ги Сони и Панасоник със същият тип.Сега чакам да излязат новите Филипси и Шарпове...Дано при тях да не работи на същият принцип.

venci79

• Гост
« Отговор #29 -: Април 05, 2010, 20:04:19 pm »
не знам колко са добри новите модели но аз съм ре6ил след 3,4 години да взема телевизор над 60“ и да е 21/9 а старата 52 да в другиа хол на миастото на кинескопното ми сони.и така като гледам наи вериоатно PFILIPS.